7.11.12

Αυτός είναι δικαστής!



Στην Ελλάδα, όπου οι μισοί οδηγοί δεν έχουν δίπλωμα, και από τους άλλους μισούς οι μισοί το αγόρασαν νύχτα, η παραβίαση του ΚΟΚ αποτελεί εθνικό σπορ.

 
Και μπορεί τελευταία να μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα, που μας κατέτασσαν στην παγκόσμια πρώτη πεντάδα, αλλά αυτό απλά οφείλεται στην μείωση των μετακινήσεων λόγω υψηλού κόστους των καυσίμων, και γενικά στην κρίση, και όχι διότι ξαφνικά εκπολιτιστήκαμε. 
 
Και επειδή δεν υπάρχει κανενός είδους τροχονομικός έλεγχος, ο κάθε «τσομπάνης» πίσω από το τιμόνι, κάνει ότι του κατέβει.
Όχι όμως στις οδηγικά πολιτισμένες χώρες, όπου ισχύει το «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…. την τρίτη σε τσακώνουν».
Έτσι, ακούστε τι συνέβη στην πόλη Cleveland των ΗΠΑ.
Μια 32χρονη ονόματι Shena Hardin βιάζονταν. Οπότε, για να μην περιμένει το σχολικό λεωφορείο που αποβίβαζε τα παιδάκια, προτίμησε να το παρακάμψει, ανεβαίνοντας με το αμάξι της στο πεζοδρόμιο!
Ε, και θα πείτε; Στην Ελλάδα τα πεζοδρόμια αποτελούν χώρους στάθμευσης, και εναλλακτικές οδούς, εδώ και δεκαετίες.
Ναι αλλά στην Αμερική δεν αστειεύονται.
Για αυτό και όταν οι κάμερες κατέγραψαν την παράβαση, η βιαστική οδηγός οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου εκτός από το χρηματικό πρόστιμο ύψους $250 που της επιβλήθηκε, της αφαιρέθηκε και το δίπλωμα για 30 ημέρες.
Και μετά ήρθε και το κλου της υπόθεσης.
Ο δικαστής, προκειμένου να την παραδειγματίσει,  την διέταξε να κρατάει μια πινακίδα στην οποία αναγράφεται «είμαι ηλίθια», και να στέκεται σε μια συγκεκριμένη διασταύρωση από τις 07:45 ως τις 09:00, επί δυο συνεχόμενες ημέρες!
Φαντάζεστε να μπορούσαν τα δικαστήρια να επέβαλλαν τέτοιου είδους ποινές και στην χώρα μας;
Αν ποτέ (πράγμα αμφίβολο) συλλαμβάνονταν κάποιος Ελληνάρας οδηγός να κάνει μαγκιές, τότε οι μισές διασταυρώσεις των πόλεων μας θα έπρεπε να ήταν γεμάτες με άτομα που θα κρατούσαν τέτοιες πινακίδες. Όπως παλιά οι τεντιμπόυδες….
Να δω δηλαδή τον Καρβέλα και την Πάνια στο Σύνταγμα να διαφημίζουν την ηλιθιότητά τους, και να κλείσω ευτυχισμένος τα μάτια μου…..

Strange Attractor
Huffington Post 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου