15.11.12

Formula E με κύριο προμηθευτή τη McLaren


Η McLaren ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει τον ηλεκτρικό κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τα ηλεκτρονικά για τα μονοθέσια του νέου πρωταθλήματος της FIA με ονομασία Formula E.

Η McLaren θα συνεργαστεί με την Racing Spark Tecnology, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια νεοσύστατη εταιρεία με επικεφαλής τον Frederic Vasseur, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής της ομάδας Lotus GP2. Το πρωτάθλημα της Formula E θα ξεκινήσει το 2014, θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα διοργανώνεται σε πίστες πάνω στο οδικό δίκτυο μεγαλουπόλεων σε όλον τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, Martin Whitmarsh δήλωσε ότι το νέο αυτό πρωτάθλημα θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών στο χώρο του αυτοκινήτου.

«Πιστεύω με πάθος στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην ανάδειξη και την ανάπτυξη των μελλοντικών τεχνολογιών και θεωρώ τη Formula Ε ως μια συναρπαστική καινοτομία για τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε ο Whitmarsh. «Η McLaren έχει συνεργαστεί με τον Frédéric Vasseur για πολλά χρόνια και η συνεργασία μας αυτή υπήρξε πολύ επιτυχής. Εργαζόμενοι από κοινού πάνω στη Formula E, η παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία της McLaren και η εξειδικευμένη τεχνογνωσία της Spark Racing Technology θα επιτρέψουν, συνδυαζόμενες, στις δύο εταιρείες να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας και ελπίζω πως θα δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του αύριο.»

Ο Vasseur, από τη μεριά του είπε ότι είναι σημαντικό να έχουνε έναν εταίρο με τη φήμη και την εμπειρία της McLaren, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του πρωταθλήματος.

«Είμαι υπερήφανος και ευτυχής για τη γέννηση αυτού του έργου, το οποίο είναι καινοτόμο και άκρως ελπιδοφόρο για μια εταιρεία, τόσο από τεχνικής, όσο και φιλοσοφικής απόψεως», δήλωσε ο Vasseur. «Προσωπικά, μπορώ να γράψω ένα νέο κεφάλαιο, ανεξάρτητα από τις άλλες μου ενασχολήσεις με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η εμπιστοσύνη και η δέσμευση από τους συνεργάτες μας στη McLaren αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα και την αξιοπιστία, χωρίς τα οποία το έργο αυτό δεν θα ήταν δυνατό. Η συνεργασία με έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο κατασκευαστή αυτοκινήτων είναι σίγουρα ο σωστός τρόπος. Καθώς ο αθλητισμός και η κοινωνία εξελίσσονται, η Racing Spark Technology είναι υπερήφανη που είναι η πρωτοπόρος και κατέχει την ηγετική θέση στον νέο αυτόν τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα φέρουν την επανάσταση στη βιομηχανία και τη φιλοσοφία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.»

Από το F1Fan.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου