24.2.13

Δύσκολοι καιροί για την καλλιτεχνική διανόηση της χώρας.


Κάποτε ήταν το βαρύ πυροβολικό του εγχώριου σταρ σύστεμ.
Δεν υπήρχε βιντεοκασσέτα με τον Μουστάκα και τον Ταμτάκο που να μην την συμπεριελάμβανε στο καστ της.
Στη συνέχεια, είχε πάρει και Όσκαρ(!), κάτι που διατυμπάνιζε παντού,  αφού μια ιταλική ταινία στην οποία έπαιζε κάποιον (ημίγυμνο) γ’ ρόλο είχε βραβευτεί σε μια υποκατηγορία ξένης ταινίας.


Αργότερα, και αφού κουράστηκε από την συνεχή λάμψη και τους προβολείς, είπε να βάλει τέρμα στην «ματαιότητα» και να αφοσιωθεί στον σύντροφό της.
Μέχρι να διαλέξει όμως ποιον απ’ όλους πέρασε πολύς χρόνος, και ο ένας μετά τον άλλον την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.


Στη συνέχεια αποφάσισε να αφήσει πίσω της τους ρόλους του σεξ σύμπολ,  της βαμπ, και της συντρόφου, και ανακάλυψε το … διάβασμα.
Μάλιστα, έβγαινε στα διάφορα πάνελ,  που όμως ενδιαφέρονταν μόνο για το μπούστο της, φορώντας γυαλιά και επαναλαμβάνοντας διάφορες κοινοτυπίες που άρπαζε εδώ κι εκεί, ή που διάβαζε σε βιβλία τύπου Ο Ιούδας Φιλούσε Υπέροχα.
Με αυτά και με αυτά, ο καιρός περνούσε, το μπούστο έπεφτε, οι χορηγοί σπάνιζαν, τα εξώφυλλα μειώθηκαν, το πνεύμα δεν πουλούσε, οπότε η άλλοτε εκθαμβωτική ζουμπουρλού σταρ, σταμάτησε να καταθέτει τη ψυχή της, και άρχισε να μειώνει τις απαιτήσεις της, αλλά (ευτυχώς) και τις σπουδαιοφανείς κοτσάνες της.
Ο κόσμος που την λάτρεψε άλλωστε θέλει να βλέπει μπούτια, και όχι να ακούει τσιτάτα.
Στο τέλος ήρθε και η κρίση, που όλα τα γονάτισε, και η σημαντική αυτή πληθωρική σε όλα της ηθοποιός αναγκάστηκε να κάνει παραχωρήσεις όχι μόνο σε καλλιτεχνικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.
Έτσι, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το αλλοτινό sex symbol αναγκάστηκε λόγω κρίσης να εγκαταλείψει το σπίτι της στη Γλυφάδα, να πάρει την κόρη της από το ιδιωτικό σχολείο και να ετοιμάζει βαλίτσες για Αμερική…
Λέτε να εκλήθη να διδάξει υποκριτική στο
Actors Studio;
Μπα, μάλλον σε κανένα Γκρικ εστιατόριο στην Αστόρια την βλέπω, να κάνει Public Relations (και τώρα που το θυμήθηκα, εκείνη η σπουδαία αοιδός, η Μάρω Λύτρα που στο καλό βρίσκεται);
Σύμφωνα λοιπόν με την καλή εφημερίδα, «η Βάνα τα φέρνει πλέον πολύ δύσκολα βόλτα. Οι οικονομικές δυσκολίες την έχουν υποχρεώσει να κάνει στροφή 180 μοιρών τόσο στις συνήθειες όσο και στον τρόπο ζωής της. Το κακομαθημένο κορίτσι που κάποτε επιδείκνυε με απόλυτη φυσικότητα τις σπατάλες του στο κοινό, τώρα παλεύει με νύχια και με δόντια να σταθεί στα πόδια του…».
Τι παθαίνει κανείς όταν του λείψουν οι γαλαντόμοι χορηγοί;
Η οικονομική κατάσταση της μάλιστα είναι τόσο θλιβερή, που έβγαλε την κόρη της από το ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούσε, και την ενέγραψε σε κανονικό δημόσιο σχολείο της γειτονιάς.
Και μάλιστα, μέσα στην μεγαλοσύνη της, η Βάνα φέρεται πως έχει δηλώσει ότι «αυτή η κίνησή μου με τρόμαξε στο ελάχιστο. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει σε πραγματικές συνθήκες ζωής, κάνοντας παρέα με τον Αλβανό και τον Βούλγαρο»...
Πραγματικά large η καλλιτέχνις σε όλα της.
Μόνο μη την ακούσει κανένας Καιάδας, ή Μπαρμπαρούσης και έχουμε άλλα…
Εκτός κι αν πολιτευτεί κι αυτή με καμιά συνιστώσα, και έτσι μαζί με τον Πάντζα και τον Χαϊκάλη μπορέσει επιτέλους η βουλή μας να ολοκληρωθεί ως θέατρο (μπουλούκι).
Πάντως οι φήμες περί Αστόρια, περί χαμπουργκεράδικων κλπ μάλλον δεν ευσταθούν και πολύ, αφού όπως ακούγεται (πάλι από το περιβάλλον της) η πραγματικότητα είναι διαφορετική μιας και το πραγματικό ταλέντο ποτέ μα ποτέ δεν χάνεται.
Λέει λοιπόν το περιβάλλον(!) πως η Βάνα έχει δεχθεί πρόταση να κάνει τουρνέ (αρπαχτές)  σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και την Αμερική.
Συγκεκριμένα, θα εμφανιστεί ως θίασος στο Southview Studios του Long Island της Νέας Υόρκης από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου. Τρεις ολόκληρες μέρες!
Λέτε να την τσακώσει κανένα τσακάλι του Χόλιγουντ που ψάχνει για νέα άφθαρτα ταλέντα και να την δούμε να κάνει πραγματική διεθνή καριέρα, και όχι σαν αυτή της Βίσση, που επειδή έπαιξε σε ένα δυο γκρικ σκυλάδικα του Λονδίνου μας το παίζει διεθνής σταρ;
Οψόμεθα…

Strange Attractor



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου