24.2.13

Ποιος δεν κατάλαβε, τί;


Tι δεν κατάλαβες ακριβώς αναγνώστη μου για την επίθεση που έγινε στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική; Σου φαίνεται αδιανόητο να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας 50 θερμόαιμοι συμπατριώτες μας, ως κανονική μαφία, να πυρπολήσουν ότι βρουν μπροστά τους και να απειλήσουν με κάψιμο τους φύλακες, αφού τους έχουν περιλούσει με βενζίνη;

Αναγνώστη μου θα σε δυσαρεστήσω! Θα τα βάλω με εσένα. Αν θέλεις γλείψιμο μη συνεχίζεις την ανάγνωση. Αν συνεχίσεις όμως θα πρέπει να σου πω πως θεωρώ απόλυτα φυσικό ό,τι έγινε. Φυσικότατο μάλιστα. Είναι σίγουρο πως θα υπάρξει και συνέχεια και δυστυχώς αναγνώστη μου είσαι κι εσύ μέσα στο κάδρο.

Θα ήθελες να δούμε μαζί πότε ήταν στην Ελλάδα η επένδυση καλοδεχούμενη; Το ξέρεις. Ποτέ. Από τα μικράτα μου κιόλας, στην εποχή της σοσιαλομανίας του γέρου Καραμανλή, θυμάμαι ένα κράτος πατερούλη να καπελώνει τα πάντα και όλοι να προστρέχουν σε αυτό! Προβληματική εταιρεία; Στο κράτος! Ζημιογόνα εταιρεία; Στο κράτος! Παραπαίουσα εταιρεία; Στο κράτος! Σημαντική για την κοινωνία εταιρεία; Όχι στον ιδιώτη, στο κράτος!

Η ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα έχει συνδεθεί με το κακό, τη δαιμονικότατα, την πανουργία, την εκμετάλλευση, τον εξανδραποδισμό, τη συνωμοσία των σκοτεινών κέντρων, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, των εβραϊκών συμφερόντων και φυσικά της μασονίας, για να μην ξεχνάμε όλους τους πυλώνες της φοβικής κριτικής μιας βαθιά συντηρητικής κοινωνίας απέναντι σε κάθε υγιή νεωτερικότητα.

Μια ολόκληρη κοινωνία ζει με την ιδέα πως η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις είναι κακό πράγμα, που η ελληνική κοινωνία των βουκολικών παραδόσεων δεν ανέχεται!

Ποιος θυμάται άραγε κάποια ιδιωτική επένδυση, σημαντική για την Ελλάδα, που δεν ήταν περιβαλλοντικά καταστρεπτική; Πάντα, υπήρχε κάποιου είδους παράδεισος που θα έπρεπε να μείνει απαραβίαστος. Παντού και πάντα υπήρχαν αρχαία που έπρεπε να προφυλαχτούν, υπήρχαν υδροβιότοποι, υπήρχαν τόποι τεράστιου φυσικού κάλους που έπρεπε να διατηρηθούν, ενώ τέλος όλες οι προς επένδυση περιοχές δίνονταν σε εξευτελιστικές τιμές από τις ξεπουλημένες κυβερνήσεις. Τις ίδιες κυβερνήσεις που όταν γίνονταν αντιπολίτευση κατακεραύνωναν την επόμενη κυβέρνηση για οποιαδήποτε επένδυση φαινόταν στον ορίζοντα!

Κι εσύ πού ήσουν αναγνώστη μου;

Ήσουν πάντα στα κάγκελα! Ήσουν με αυτούς που έβλεπαν μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά να τρώνε τις σάρκες της πατρίδας μας. Γιατί; Γιατί αναγνώστη μου το παιδί σου με ένα καλό γλείψιμο στο βουλευτή θα γινόταν δημόσιος υπάλληλος, οπότε γιατί να κόπτεσαι για την ιδιωτική επένδυση; Αυτά ήταν για αυτούς που δεν είχαν ‘’δόντι’’. Κι εσύ είχες! Κι ύστερα από μικρό παιδί είχες μάθει πως ό,τι ξενόφερτο από τη δύση ήταν δαιμονικό! Ακόμα και η ένταξη στην τότε ΕΟΚ, σαν καπέλο που σου φόρεσαν σου φάνηκε. Μόνο οι επιδοτήσεις σε δελέαζαν! Οτιδήποτε δεσμευτικό πάνω στις συνθήκες σου φαινόταν σαν θηλιά στο λαιμό! Γι’ αυτό βολεύτηκες μια χαρά με το ‘’ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο’’, με μια Ελλάδα περήφανη χωρίς τα ντόπια και ξένα μονοπώλια!

Βέβαια, για να σου αναγνωρίσω και δίκιο, σου έκλειναν το μάτι και οι ηγεσίες σου! Δήθεν κόπτονταν για την ιδιωτική επένδυση, αλλά σου έλεγαν πως θα σε βολέψουν σε μια τράπεζα, σε μια ΔΕΗ, σε ένα ΟΤΕ, σε ένα Υπουργείο βρε αδερφέ, όταν θα έρχονταν στα πράγματα!

Αλλά και αυτές τις ανάξιες ηγεσίες που βρίζεις νυχθημερόν αναγνώστη μου εσύ δεν τις εξέλεξες; Εσύ δεν έστειλες σπίτι του τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τον άλλο, τον ξεπουλημένο Τάσο Γιαννίτση με το ασφαλιστικό του, ή τον ανάλγητο Στέφανο Μάνο, γιατί σου έλεγαν δυσάρεστα πράγματα και σου χάλαγαν τη ζαχαρένια; Εσύ δεν ψήφιζες το ‘’λεφτά υπάρχουν’’ όταν γνώριζες πως δεν υπήρχαν, γιατί στα είχε δώσει όλα ο φαυλεπίφαυλος Κώστας Καραμανλής;

Τί λοιπόν δεν κατάλαβες αναγνώστη μου; Οι περίφημοι τεράστιοι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της πατρίδας μας δεν είναι εκμεταλλεύσιμοι. Είναι μια πρόφαση για επικοινωνιακή πολιτική των κυβερνήσεων. Μια αφορμή για ξιφούλκηση της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση σχετικά με το ξεπούλημα που ετοιμάζει και είναι και μια ευκαιρία για σένα αναγνώστη μου να δείξεις πόσο ανεξάρτητη θέλεις την Ελλάδα. Χωρίς ξένα μονοπώλια, χωρίς ξένους εκμεταλλευτές, χωρίς κανένα στο σβέρκο σου! Ή μάλλον μόνο ένα! Το κράτος πατερούλη, που τόσο νοιάζεται για σένα χρόνια τώρα!

Θέμης Παρλαβάντζας
Από το thinkfree

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου