21.5.13

Η επάρατη Δεξιά.


 Ή όταν από θύμα γίνεσαι θύτης....

Το κράτος της δεξιάς και η οικοδόμηση του είναι μια ανεξίτηλα χαραγμένη περίοδο της ελληνικής πολιτικής ιστορίας.
Η επικράτηση στον εμφύλιο, η άνοδος στην εξουσία του στρατάρχη Παπάγου, και η παντοδυναμία Καραμανλή τα πρώτα χρόνια της ΕΡΕ αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της.
Το διάστημα αυτό ανελλιπώς μέχρι και σήμερα χρησιμοποιεί η ελληνική αριστερά για να καταδείξει τις διώξεις τις δυσκολίες και την κακομεταχείριση που υπέστη από την κακή, βάρβαρη και επάρατη δεξιά.



Βασικά στοιχειά της πολιτικής των κυβερνώντων της εποχής ήταν οι απαγορεύσεις και η πολιτική ανελευθερία προς την απέναντι πλευρά του πολιτικού φάσματος.

 

Συνοπτικά κάποιες από τις «δεξιές» τακτικές: Αρχικά αυτό που έπρεπε να αποκαλυφθεί είναι η πλάνη στην οποία υπέπεσαν οι πιστεύσαντες στην αριστερά.
Έπρεπε να φανερωθεί ότι το φιλότιμο και οι αγώνες του τίμιου και εργατικού λάου ΚΑΠΗΛΕΥΘΗΚΑΝ από αυτούς που διατυμπάνιζαν πως το κύριο μέλημα του είναι η προστασία των δικαιωμάτων του λάου, η βασική κατηγορία που αποδόθηκε στην αριστερά είναι ότι πρόδωσε τις προσδοκίες του.
Με βεβαιότητα κατηγορήθηκαν ότι αποτελούν ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΑ υποχείρια όπου η κομμουνιστική Ρωσία τα επιστράτευσε ώστε να δημιουργούν ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ και να εμποδίζουν την ανάπτυξη της χώρας.
Συγκροτήθηκε ένα ευρύτερο πολίτικό μέτωπο δεξιών και κεντρώων δυνάμεων ώστε να επέλθει ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ των «κομμουνιστοσυμμοριτών» της αριστεράς.
Η κοινωνία και η Βουλή διαχωρίστηκε σε εθνικόφρονες και κομμουνιστές.
Στην συνέχεια με αυστηρά «συνταγματικά κριτήρια» η αριστερά τέθηκε ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ.
Αλλά μέτρα που εκτελέστηκαν ήταν οι ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. Σε οποιαδήποτε πολιτική ομιλία, συνάντηση, αριστερών πολιτικών, μανιασμένο πλήθος «εξεγείροντο αυθορμήτως » εναντίον των εχθρών του πολιτεύματος και της δημόσιας τάξης.
Οι χώροι όπου συνευρίσκονταν τα μέλη της αριστεράς πολιτικά γραφεία(πριν την κήρυξη σε παρανομία του ΚΚΕ) αλλά και στην συνέχεια διάφορα πολιτικά στέκια καφενεία, ταβέρνες κτλ. δέχονταν κατά καιρούς ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ, ΠΥΡΠΟΛΙΣΜΟΥΣ όπου η ελληνική αστυνομία σαν μια περίεργη σύμπτωση δεν μπορούσε ποτέ να εντοπίσει τους ενόχους.
Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπήρχε έντονη λογοκρισία και οι απόψεις ,θέσεις της αριστεράς για όλα τα πολιτικά ζητήματα παράμενε κατά το κοινώς λεγόμενο θαμμένη και ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΕ ΚΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ.
Είχαν γραφτεί μάλιστα και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ από έγκριτους συγγραφείς της εποχής που ξεσκέπαζαν τις ραδιουργίες και τις μηχανορραφίες της αριστεράς.
Σε κάθε στυγερό έγκλημα και δολοφονία της εποχής, ανεξαρτήτως κινήτρου, οι εφημερίδες φρόντιζαν να αποδίδουν και την κομμουνιστική ιδιότητα του δράστη.
Το έγκλημα βέβαια μπορεί να είχε διαπραχτεί λόγω οικονομικών διαφορών, ερωτικής αντιζηλίας πάντως αν ήταν βολικό έπρεπε να τονιστεί η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ.
Ενώ κάθε πολίτης ήταν υποχρεωμένος να κατέχει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων όπου υπέγραφε με σαφήνεια και κατηγορηματικά την απόρριψη αριστερών πολιτικών.
Αυτές ήταν οι πιο διαδεδομένες πρακτικές της εποχής.
Τα χρόνια όμως πέρασαν η κοινωνία άλλαξε, η αριστερά συγκροτεί το μεγαλύτερο μέγεθος εντός κοινοβουλίου και ήρθε η σειρά της να αντιμετωπίσει έναν« δαιμόνιο εχθρό». Την Χρυσή Αυγή. (Σημαντική είναι η υπενθύμιση πως όλα τα παραπάνω μέτρα της δεξιάς χρησιμοποιεί η αριστερά μέχρι και σήμερα μνημονεύοντας την άθλια δεξιά παράταξη και τα δεινά που υπέστη εξ αιτίας της.)
Το τελευταίο δεκαοχτάμηνο βρίσκεται στο προσκήνιο το ακροδεξιό κόμμα και ακολουθούν κάποιες αντιδράσεις της αριστεράς: Βασική κατηγορία αποτελεί πως η Χρυσή Αυγή ΚΑΠΗΛΕΥΘΗΚΕ την αγάπη το φιλότιμο και την φιλοπατρία Ελλήνων πολιτών.
Στην ουσία πρόδωσε για ίδιους σκοπούς αυτό που διατυμπάνιζε ότι υπεραγαπά την ιδία την πατρίδα.
Δημοσιεύματα αναφέρουν συχνά ότι έχει στενή συνεργασία με ακροδεξιές δυνάμεις του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ και στόχος είναι η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ που μπορεί να οδηγήσει και σε εμφύλιο όπως ακούστηκε και στο κοινοβούλιο.
Υπάρχει κάλεσμα από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό τόξο όπου ως στόχο θα έχει την ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της Χρυσής Αυγής.
Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση με την οποία ζητά να τεθεί ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ η Χρυσή Αυγή.
Οι ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ κατά την πραγματοποίηση πολιτικών ομιλιών ή άλλων δραστηριοτήτων του ακροδεξιού κόμματος είναι βέβαιες από τις διάφορες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, κινήσεις ή όπως αλλιώς ονομάζεται το μανιασμένο πλήθος που στόχο έχει την ακύρωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων.
Διάφορες αναρχικές ομάδες, αντιεξουσιαστές κτλ. προβαίνουν κατά καιρούς σε ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΠΥΡΠΟΛΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΜΒΩΝ σε πολιτικά γραφεία του «εχθρού». Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αποκόψει πλήρως τα μέλη και βουλευτές του κόμματος.
Ως συνέπεια θέσεις και απόψεις του κόμματος ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ και η μοναδική περίπτωση ν ακουστεί είναι για μια αντιδικία της και ποτέ για μια θέση της.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ από τον έγκριτο δημοσιογράφο-συγγραφέα Ν. Χασαπόπουλο όπου ξεσκεπάζει το σκοτεινό παρελθόν της οργάνωσης.
Σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού ακούσαμε κατά την διάρκεια του αστυνομικού δελτίου πως στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκε εκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής με σκοπό να τονιστεί η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ.
Επίσης κάθε άνθρωπος ο όποιος θέλει να κατέχει δημόσιο λόγο πρέπει να έχει δηλώσει την κατηγορηματική του αντίθεση στην Χρυσή Αυγή και να την απορρίπτει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ακαδημαϊκός κ. Δημουλά όπου μια αυθόρμητη δήλωση της για τους μετανάστες την ενέπλεξε σε περιπέτειες με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώσπου το ξεκαθάρισε η ιδία το θέμα με μια περιφανή δήλωση πως αν μπορούσε θα σκότωνε τους χρυσαυγίτες. Έτσι καθάρισε και πάλι το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ της.
Όταν από θύμα γίνεσαι θύτης....





Political Challenge

1 σχόλιο:

  1. Έλεος, δεν απαγορεύθηκε η αριστερά, υπήρχε εξαρχής από το 50, ολόκληρο μεγάλο κόμμα με το αριστερά στο όνομά του ΕΔΑ.http://el.wikipedia.org/wiki/Ενιαία_Δημοκρατική_Αριστερά
    Στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου και του στρατοπέδου που ήταν η χώρα, βρισκόταν όντως κάτω από πίεση και παρακολούθηση η ΕΔΑ και οι υπερβολικές κινητοποιήσεις διαδηλώσεις που οργάνωνε, καθώς είχαν κάτω από αυτήν καταφύγει και κομμουνιστές και αποδεδειγμένοι μετά πράκτορες της ΕΣΣΔ, όπως χρηματοδοτούμενα από την ΕΣΣΔ κινήματα "ειρήνης" κ.ά.. Το ΚΚΕ απαγορεύθηκε, καθώς μόλις είχε εξαπολύσει ένοπλη στάση κατά του κράτους για 4 χρόνια με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, ομαδικούς τάφους αντιπάλων του και όχι μόνο, ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, συνεργασία και υποσχέσεις σε μερίδα Σλάβων της Μακεδονίας για απόσπαση εδάφους της επικράτειας, και ήθελα αλλαγή του συνταγματικού καθεστώτος διά της βίας. Αν η Χρυσή Αυγή, σε πολωμένη περίοδο συμμαχούσε με το επισήμως αντίπαλο στρατόπεδο της χώρας, έκανε κλάσμα από τα παραπάνω, ευχαρίστως να την απαγορεύανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή