21.5.13

In Memoriam….


Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ιστορίας της ροκ μουσικής πέθανε σήμερα από καρκίνο.



Πρόκειται για τον κιμπορντίστα του θρυλικού γκρουπ Doors Ray Manzarek, οι μαγικοί ήχοι του οποίου συνόδευαν τους στοιχειωμένους στίχους του μεγάλου (επίσης μακαρίτη προ πολλού) Jim Morrison, επηρεάζοντας μουσικά τουλάχιστον δυο γενιές.


Ο 74χρονος Manzarek απεβίωσε στη πόλη Rosenheim της Γερμανίας, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, κοντά στην οικογένειά του.
Η μουσική του θα μείνει ως αιώνια παρακαταθήκη, με το τραγούδι Light My Fire, στο οποίο μεγαλούργησε κυριολεκτικά να αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μουσικά κομμάτια της ιστορίας.
Μετά τον θάνατο του Morrison το 1971, ο Manzarek συνέχισε να δραστηριοποιείται στη μουσική σκηνή, και μάλιστα προσπάθησε να κρατήσει ζωντανούς τους Doors με τον ίδιο στα φωνητικά.
Στη συνέχεια συμμετείχε και σε άλλα μουσικά σχήματα, παρήγαγε δίσκους, έγραψε μουσική για ταινίες, και έγινε ακόμη και συγγραφέας.
Αν και οι Doors διήρκεσαν ελάχιστα χρόνια, και ο κομήτης Jim Morrison ακόμη πιο λίγα, η μουσική τους ενέπνευσε και θα συνεχίσει να εμπνέει για πάντα, με τον χαρακτηριστικό ήχο των κίμπορντς του μακαρίτη.
R.I.P. Ray….

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου