6.7.13

Όποιος αντέχει ας ακολουθήσει…



Ένα βράδυ της περασμένης εβδομάδας ενώπιον στενών συνεργατών και φίλων του, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε χαλαρούς ρυθμούς εξηγούσε πώς θα αφήσει πίσω του όσα ταλαιπωρούν το κόμμα του τα τελευταία χρόνια αλλά και σήμερα.
Πριν λίγες ημέρες είχε τελειώσει το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ και το σύνθημα «Νέα Ελλάδα» κυριαρχούσε παντού.
Ο ίδιος ήταν αρκετά ευδιάθετος.
Το κόμμα έμπαινε σε νέα εποχή.




Στον απόηχο του συνεδρίου, μόλις είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους, οι Βύρων Πολύδωρας, Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Βλάχος που άσκησαν κριτική. Δύο τουλάχιστον από την παρέα του Αντ. Σαμαρά, επέμεναν ότι, αν συνεχισθεί αυτό το κλίμα, θα διαμορφωθεί μια κακή εικόνα στην κοινή γνώμη.
Ο Πρωθυπουργός όμως δεν έχασε την αισιοδοξία του, λέγοντας: «Μην ανησυχείτε, θα κάνουμε το άλμα που πρέπει και όποιος θέλει ας ακολουθήσει».
Η συζήτηση ξέφυγε προς στιγμήν από την κομματική δραστηριότητα και πήγε στην επίσκεψη της τρόικας, αλλά επανήλθε με μια σύντομη αναφορά του προέδρου της ΝΔ στη στρατηγική του για τη νέα πορεία του κόμματος.

 

Όσοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Αντ. Σαμαρά κατάλαβαν ότι για το κόμμα ξεκινάει μια νέα εποχή, που θα επισημοποιηθεί και αύριο Κυριακή με την εκλογή νέου γραμματέα _θα είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος_ και της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας, ώστε να ολοκληρωθεί η ανανέωση που έγινε και στην Πολιτική Επιτροπή.
Ρόλοι θα δοθούν σε πολλούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αρκεστεί στις δικές τους πρωτοβουλίες.
Το νόημα των όσων είπε και κυρίως των όσων υπαινίχθηκε συμπυκνώνεται σε μια φράση που αποδίδεται στον ίδιο: «Θα φύγω μπροστά με όσους μπορούν να με ακολουθήσουν.
Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από ορισμένα στελέχη μας».
Τούτο σημαίνει ότι ο Αντ. Σαμαράς θα αγνοήσει μέχρι αδιαφορίας όσους επιμένουν να γκρινιάζουν και να μένουν αδρανείς και θα συνεχίσει με όσα από τα στελέχη του κόμματος συμφωνούν με τη δική του γραμμή.
Πολλοί στη ΝΔ τα βάζουν με την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος από πολλούς που λένε ότι για να υπάρξει αποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική «πρέπει πρώτα να παραχθεί πολιτική και αυτό δεν μπορεί να είναι δουλειά μόνο του προέδρου».
Η αδυναμία λοιπόν της ΝΔ να εμφανίσει ελκυστική πολιτική που θα περάσει στην κοινωνία δεν είναι θέμα μάρκετινγκ αλλά ουσίας.
Οι περιπτώσεις είναι πολλές, αλλά ο Αντ. Σαμαράς από τη Δευτέρα, αφού θα έχουν λήξει οι εσωκομματικές διαδικασίες, θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του «όσα δεν αφήνουν το κόμμα να τρέξει».
Η «Νέα Ελλάδα» είναι το μεγάλο του στοίχημα από το οποίο θα κριθούν πολλά.
Ο ίδιος το γνωρίζει και έχει αποφασίσει να κάνει το μεγάλο άλμα μπρος τα εμπρός, πλέον όμως όχι με παλαιοκομματικούς δίπλα του, αλλά με νέα πρόσωπα, ελπίζοντας, όχι μόνο στην αναγέννηση της χώρας, αλλά και του κόμματος.

Μάρκος Αυρήλιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου