14.9.13

Σημεία των καιρών…



1. Ο Σαμαράς είναι ακροδεξιός και μας οδηγεί στην καταστροφή, στο ΠΑΣΟΚ είναι όλοι σαν τον Άκη, ο μεσαίος χώρος είναι άνυδρος και χωρίς ιδέες, η Χρυσή Αυγή προελαύνει και μας απειλεί, οπότε η μόνη λύση του κατατρεγμένου μας  λαού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.  




Που δεν είναι αυτό που δείχνει, που προπονείται από τώρα στα υπόγεια της Κουμουνδούρου για τη μεγάλη κωλοτούμπα, που έχουμε φίλους εκεί μέσα και μας περιμένουν, που στο φινάλε τι έχουμε να χάσουμε έτσι όπως ξεμείναμε, ας τον δοκιμάσουμε.
Οk. Μήπως πριν κάνουμε την απονενοημένη κίνηση να δοκιμάζαμε κανένα μανιτάρι; Που ξέρεις καμιά φορά…

 
2. Αυτοδιοικητικό μεταρρυθμιστικό κίνημα δημιούργησε η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων» με στόχο τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την Κοινωνική Πολιτική, τη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη στις τοπικές αποφάσεις και δραστηριότητες. Σύντροφοι συμπαρατασσόμαστε.
Μόνο που είστε επάνω σχεδόν 4 χρόνια  και όλα αυτά τα σημαντικά δεν είδα να τα προχωράτε.
Μόνο που πρέπει να μας πείτε το πώς θα γίνουν όλα αυτά σε ένα χώρο που ευωδιάζει από τα αρώματα της χωματερής.
Η κεντροαριστερά δεν πρέπει να φαίνεται απλώς κουρνάζα, πρέπει και να είναι.
3. Φτωχοποιήθηκε η μεσαία τάξη, τσακίστηκε η μεσαία τάξη, εξαφανίστηκε η μεσαία τάξη. Πράγματι.
Αν τη χάσατε όμως είναι που δεν έβαλε κώλο κάτω όλο το καλοκαίρι και γυρνούσε στα νησιά. Τίγκα ήταν τα καράβια στο πήγαινε και στο έλα μέχρι το Σεπτέμβρη, τίγκα τα rooms to let, τίγκα και τα μεζεδοπωλεία.  
Εντάξει, πιο σεμνά, πιο ταπεινά, χωρίς αστακομακαρονάδες και ρόκα παρμεζάνα, αλλά μια γεμιστά και κάτι λιπόθυμα  καλαμαράκια τα είχε στο τραπέζι της.
Γιατί η μεσαία, που είναι σαφώς και η μακρύτερη, τον έχει τον τρόπο της.
Από τα 330 δις δανεικά Ευρώ που διακινήθηκαν στην επικράτεια τα τριάντα τελευταία χρόνια, κάτι ενθυλάκωσε και η μεσαία.
Για νάχει να πορεύεται σε μια ώρα ανάγκης.
4. Τώρα που ο Δένδιας απέδωσε το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου στους «υπεύθυνους σύμφωνα με το νόμο» είναι ευκαιρία να αποκτήσει και πάλι το διδακτικό του image.
Το κτήριο πρέπει να μείνει ως έχει, να μην επισκευαστεί, ούτε να καθαριστεί, ίσως να μην πρέπει να το εγκαταλείψουν και όσοι το χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα. Προτείνω στις διευθύνσεις όλων των Λυκείων της Αθήνας να διοργανώνουν κάθε έτος μια σχολική εκδρομή στο ιστορικό κτήριο.
Να βλέπουν τα παιδιά μας ανάγλυφα τα έργα και τις ημέρες του κρατικο-κομματικού κατεστημένου, να γνωρίζουν σε ποια πανεπιστήμια έρχονται να σπουδάσουν, σε ποια κοινωνία θα ζήσουν. Γιατί εκεί στη Πατησίων απεικονίζεται η σημερινή Ελλάδα.
Και φυσικά να τους ξεναγούν στους πολύπαθους χώρους οι «υπεύθυνοι σύμφωνα με το νόμο».
Οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες, οι καθηγητές, οι διοικητικοί, οι συνδικαλιστές, οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων.
Να τους ακούν  τα παιδιά μας, να μαθαίνουν τι δεν πρέπει να γίνουν.
5. Ο παπάς κάτι ψέλνει πίσω από μια άθλια μικροφωνική, ο δήμαρχος με ψαρό μακρύ  μαλλί στέκει αμήχανος, ο Γκεβάρα δέχεται τη θεία φώτιση κατακούτελα και μετά καλεί τους μαθητές να συμπαραταχθούν με τους αγωνιζόμενους καθηγητές τους, δηλαδή κλείνει το μάτι στις καταλήψεις, γιατί όλο το κόλπο είναι « ή αυτοί ή εμείς».
Και όλα αυτά σε ένα επαγγελματικό Λύκειο, μιας λαϊκής συνοικίας όπου τα παιδιά έχουν από λίγα έως καθόλου, δεν πάνε φροντιστήριο και περιμένουν από το δημόσιο σχολείο να μάθουν κάτι από μια τέχνη μπας και φτιάξουν μια δουλειά και επιβιώσουν. Δεν χρειάζεται να μάθουν γράμματα, θα τους διορίσει όλους στο δημόσιο μόλις έρθει «εν τη βασιλεία του» παρέα με όσους απολύθηκαν.
Δεν χρειάζεται να τους πει το πώς, φτάνει μόνο που αυτός το ξέρει.
Γιατί είναι ο εκλεκτός.
Πιο τριτοκοσμική χριστιανο-μπανανία πεθαίνεις.

by Leo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου