28.10.13

Η Ν.Δ. της Θεσσαλονίκης είναι για τα μπάζα.Αυτή η ιστορία που προέκυψε από το πουθενά με την «γκάφα» του Απόστολου Τζιτζικώστα έχει .. ζουμί.
Όχι ότι είναι και τίποτα το σπουδαίο, αλλά στις εποχές πολιτικής ρευστότητας που ζούμε, η τρίχα που γίνεται τριχιά μπορεί να στοιχίσει δυσανάλογα.
Βασικό συμπέρασμα της κόντρας που ξετυλίγεται είναι η σαφής πλέον διαπίστωση ότι η ένδεια της ΝΔ στα της Θεσσαλονίκης είναι αξεπέραστη.
Το έχω γράψει και άλλες φορές, και επειδή ούτε είμαι ούτε ήμουν ποτέ νεοδημοκράτης, μπορώ να εκφράζομαι  πολύ πιο ελεύθερα από κάποιον που δεσμεύεται κομματικά.
Οπότε τα λέω όπως ακριβώς τα βλέπω.
Η γαλάζια παράταξη της Θεσσαλονίκης είναι απλά ένα γαλάζιο τέλμα
Με την πλειονότητα των στελεχών της να περιμένουν να δουν κατά που φυσά ο άνεμος, για να πάρουν θέση.
Ναι, αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά.
Το ΠΑΣΟΚ, έμπειρο και παντοδύναμο στις υπόγειες διεργασίες, δεν χαρίζει κάστανα.
Ειδικά όταν απέναντί του έχει κατάδικους, υπόδικους, εν δυνάμει υπόδικους, γόνους, ανεπάγγελτους, βαψομαλλιάδες, ανύπαρκτους, και .. μπίμπο.
Διότι όπως και να το δούμε, αυτή είναι σήμερα η ΝΔ της συμπρωτεύουσας.
Που αν εξαιρέσουμε κάποια στελέχη, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, που τα πήρε κοντά του στην Αθήνα ο Σαμαράς, και που σήμερα τρέχουν και δεν φτάνουν, το υπόλοιπο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ που έμεινε πίσω είναι αλλού γι αλλού.
Κυριολεκτικά.
Τουλάχιστον τα πρώτα ονόματα.
Οι κατέχοντες θέσεις, ή οι υποψήφιοι για αυτές.
Από ποιον να αρχίσω;
Δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρω ονόματα. Είναι όλοι τους γνωστοί.
Και όχι για την πολιτική τους αξία, αλλά κυρίως για τους διαδρομισμούς, τις υπονομεύσεις, και στη καλύτερη περίπτωση τις αφισοκολλήσεις.
Μιλάμε για την απόλυτη ερημοποίηση της δεξιάς παράταξης στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Οπότε, μπροστά σε τέτοιες επιλογές, να μην εκπλαγεί κανείς αν ο Μπουτάρης κάνει περίπατο.
Ή ακόμη και ο Κρίτων Αρσένης, που ακούγεται ως υποψήφιος δήμαρχος τελευταία. Ναι, αυτό το αστροπελέκι της διεθνούς υψηλής πολιτικής!
Χώρια η Εύα Καϊλή, η πολιτικά απέθαντη, που εν πάση περιπτώσει έχει και την στήριξη του Μπένυ, τις πλάτες του Ιβάν, αλλά και την εύνοια του Σίμου (όπως ακούγεται).
Πάνε οι εποχές Κοσμόπουλου, Κούβελα, Παπαγεωργόπουλου, Πανίκα, κλπ.
Που εν πάση περιπτώσει είχαν και μια οντότητα (λέμε τώρα.).
Η σημερινή ΝΔ στη Θεσσαλονίκη είναι ένα τριτοκλασάτο επαρχιακό πανηγυράκι, με διάφορες χαζοχαρούμενες ατραξιόν, με δευτεράντζες.
Και ποια είναι η λύση;
Να πάρει το παιχνίδι επάνω του ο Σαμαράς, να κόψει κώλους, και να κατεβάσει ως υποψήφιους νέα και άφθαρτα πρόσωπα.
Αλλιώς, κυκλοφορώντας στη πόλη, και ακούγοντας αυτά που ακούω, ας ελπίσουμε να μη κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο η Χ.Α. (π.χ. Αντώνη Γρέγο), διότι τότε είναι που θα κλάψει κόσμος και κοσμάκης.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου