7.11.13

Να τα λέμε αυτά ….



Μπορεί η χώρα μας να περνάει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της όσον αφορά στην οικονομική της κατάσταση, αφού στην ουσία είμαστε προ πολλού χρεοκοπημένοι και συντηρούμαστε με δανεικά, αλλά σε πάρα πολλούς άλλους τομείς,  το τελευταίο 15μηνο συνέβησαν διάφορα πρωτάκουστα και  άκρως ενδιαφέροντα.

.


Αποδεικνύοντας ότι ο Σαμαράς το έχει, και θα το είχε ακόμη περισσότερο αν σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια δεν είχε την θηλιά του Μπένυ, και πιο πριν του κυρ Φώτη γύρω από τον λαιμό του.
Ενός κυρ Φώτη που θυσιάστηκε ηρωικά (να τα θυμόμαστε αυτά) για το δίκιο των … μοντέρ βάρδιας της αμαρτωλής ΕΤ.
Και τώρα τρέχει και δεν φτάνει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της άλλοτε μεγάλης κεντροαριστεράς παράταξης, που βασίζεται στον Καστανίδη, στον Κατσανέβα, στον Αλαβάνο, και μπορεί και στον … Ζουράρι για να συνέλθει.
Κάτι ανάλογο θα πάθει οσονούπω και ο Αλέξης, που γύρισε απ το Τέξας φορτωμένος, και έσπευσε να καταθέσει πρόταση μομφής για ... την ΕΡΤ!
Τόσα και τόσα συνέβησαν στη χώρα τον τελευταίο χρόνο, αυτός για την ΕΡΤ νοιάστηκε.
Και από την ΕΡΤ θα την πατήσει... θυμηθείτε με. 


Αυτός όμως ο "αυτοτραυματισμός" του Αλέξη θα περιγραφεί σε αυριανό άρθρο.
Σήμερα θα μιλήσω για την ενδιαφέρουσα μέχρις στιγμής πρωθυπουργική θητεία του Σαμαρά.
 Και ποια είναι τα ενδιαφέροντα που συνέβησαν, και που σε άλλες εποχές θα θεωρούνταν αδιανόητα;
Κατ αρχήν, η φυλάκιση του Άκη, μαζί με όλο του το σόι.
Ναι, ο μεγαλοπαράγοντας της πολιτικής μας σκηνής, που επί δεκαετίες περπατούσε αγέρωχος και έτριζε ο τόπος, αυτός που παρά λίγες ψήφους δεν μας κατσικώθηκε ως πρωθυπουργός, είναι σήμερα στης φυλακής τα κάγκελα, μεσοτοιχία με τον Μήτσο τον Τανάλια, και τον Αχμέτ από το Αλγέρι.
Για να μην αναφέρω τον Λαυρέντη, και διάφορους άλλους σημαίνοντες της κοινωνίας μας, π.χ. τον Λάκη, αλλά και άλλους, που έζησαν κι αυτοί να δουν την μεγάλη τους πτώση, και να γευτούν της φυλακής τα σίδερα από τη μέσα τη μεριά.
Κάποιοι άλλοι είναι ακόμη έξω, κυρίως διότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη αργεί, αλλά και επειδή την έχουν κάνει, άλλος για Καζακστάν μεριά, και άλλος για τις παραλίες της Βραζιλίας.
Αλλά έχει και για αυτούς…
Από κει και πέρα, έχουμε στη φυλακή, ή στο κατώφλι της,  σύσσωμη σχεδόν της ηγεσία της Χρυσής Αυγής, που μόλις πριν από 3-4 μήνες απειλούσε να ακονίσει τα μαχαίρια της στα πεζοδρόμια, και να μας δέσει όλους χεροπόδαρα.
Σήμερα, τα απομεινάρια της συμπεριφέρονται ως φρόνιμα γατάκια, αφού αφ ενός μεν είδαν την δύναμη του οργανωμένου κράτους, αφ ετέρου κάποιοι μάγκες εξ αυτών συνειδητοποίησαν ότι πάντα υπάρχουν και πιο τρελοί, ή πιο ακραίοι, ή πιο τσόγλανοι, και ότι όλα (στη τελευταία ανάλυση) είναι ζήτημα 7 δευτερολέπτων.
Και εκτός από τους έγκλειστους πολιτικούς, είδαμε και άλλα…
Βλέπουμε για παράδειγμα την πολιτική μετάλλαξη του Αλέξη μπροστά στα μάτια μας.
Ο τσαμπουκάς και η γιαλαντζί επαναστατικότητα που εξέπεμπε τόσο καιρό, άρχισαν να υποχωρούν, και μην εκπλαγείτε αν τον δείτε καμιά μέρα με γραβάτα, αγκαλιά με τον Κυριάκο, να ακούνε Ρόμπερτ Γουίλιαμς στο κυλικείο της βουλής. Εδώ πήγε στους συντηρητικούς αγελαδάρηδες του Τέξας να μιλήσει για σωφροσύνη και να στηρίξει το ευρώ, θα κολλήσει στο μνημόνιο και στην «αγανάκτηση»;
Για αυτά υπάρχει ο Γλέτσος ο σιτεμένος ζεν πρεμιέ, ο ευθυτενής δήμαρχος της καρδιάς μας.
Ο Αλέξης πάει για άλλα… πιο σοβαρά.
Πολιτικάντης είναι άλλωστε, και μάλιστα χειρίστου είδους, και οι κυβιστήσεις αποτελούν την ειδικότητά του. Αρκεί να φέρνουν ψήφους.
Το απέδειξε πρόσφατα αγκαλιάζοντας με ζέση τον Φωτόπουλο της ΔΕΗ…
Που τώρα του τη κάνει γυριστή, συναγελαζόμενος με τους Τεξανούς γελαδάρηδες και πετρελαιάδες που λέγαμε.
Στέλνοντας τον Μανώλη Γλέζο με υψηλή πίεση στο νοσοκομείο, και τον Στρατούλη στους δρόμους να παραμιλάει για το … χαμένο όνειρο της επανάστασης.
Ο άλλοτε κακέκτυπος κλώνος του Τσε δηλαδή, πάει να γίνει ένας νέος …. Ίακχος, ή ένας σύγχρονος Μπίλυ Μπο.
Αφήνοντας πίσω του τις εξαλλοσύνες των Σκουρλέτηδων, του Πάντζα, και της Δούρου (αλήθεια, που είναι κρυμμένη αυτή);
Χώρια το Πασόκ του Μπένυ, που αργά αλλά σταθερά εξελίσσεται σε μια «συνιστώσα» της ΝΔ, την ίδια ώρα που όλα τα άλλοτε σκληροπυρηνικά στελέχη του, που επί δεκαετίες έκαναν κουμάντο στον τόπο, βρήκαν στέγη στο νέο Πασόκ του Αλέξη και του Δραχμαζάνη, διαβρώνοντάς το από μέσα, χρησιμοποιώντας τον «εισοδισμό» (για αλλότριους σκοπούς), που τόσο καλά ξέρουν.
Στην συνέχεια έχουμε και άλλα …
Έχουμε μια πιο συστηματική αστυνόμευση, μια πιο συστηματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, και γενικά μια πιο αποδοτική αστυνομία, που αν της συμπαραστέκονταν και η δικαιοσύνη, θα έφερνε σημαντικά αποτελέσματα.
Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα…
Γίνονται και πατάτες.
Που απομακρύνουν κόσμο, στρέφοντάς τον αλλού.
Όπως π.χ. οι κραυγαλέες περιπτώσεις διορισμού του Χ. Παπουτσή, και της Εύας Καϊλή σε θέσεις φιλέτα, δυσανάλογες με τα προσόντα ή το πολιτικό τους κύρος…
Ή οι παράλογοι φόροι επί παντός επιστητού.
Αλλά τέλος πάντων.
Για το πρώτο φταίει ο Μπένυ, που  βρήκε και παίζει, αφού ο Σαμαράς τον έχει ανάγκη (ας όψονται οι ψεκασμένοι…), και για το δεύτερο φταίει η κυρίαρχη κουλτούρα της φοροδιαφυγής που μας χαρακτηρίζει αιώνες τώρα ως «πολίτες».
Και κλείνοντας, να αναφέρω και το σημερινό ντου του οργανωμένου κράτους στο κτίριο της ΕΤ, όπως και άλλα ντου που έγιναν το τελευταίο 12μηνο σε κτίρια κλπ υπό κατάληψη.
Ντου, που επί εποχής Σημίτη, Κ.Κ., Γιωργάκη και λοιπών «σωτήρων», θα θεωρούνταν αδιανόητα.
Και που επαναφέρουν την νομιμότητα, για την οποία όλοι κραυγάζουν, αλλά λίγοι νοιάζονται πραγματικά.
Για όλα αυτά, και άλλα τόσα, προσωπικά συνεχίζω να στηρίζω την προσπάθεια του Σαμαρά, με την ελπίδα να μπορέσουμε αργά ή γρήγορα να ξεπεράσουμε την οικονομική δυσπραγία και τα μνημόνια, μπας και δούμε επιτέλους μια άλλη Ελλάδα, και όχι αυτήν των τελευταίων δεκαετιών, που ενώ την έχουμε σιχαθεί απαξάπαντες, εντούτοις πασχίζουν με ζήλο να επαναφέρουν τα αλλοπρόσαλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μας έλαχαν.

Strange Attractor

ΥΓ- Πάντως, η ΕΡΤ αποδεικνύεται το σύγχρονο Στάλινγκραντ της ελληνικής αριστεράς.
Μετά την πολιτική αυτοκτονία (για χάρη της) του κυρ Φώτη, μάλλον θα ακολουθήσει και η πολιτική εξαφάνιση του Αλέξη, που κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, όχι για κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας, αλλά για τους χρυσοκάνθαρους της πρώην ... ΕΡΤ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου