3.5.14

Το πρόσωπο του Ιησού;



Αρχαιολόγοι που εξερευνούν την αρχαία αιγυπτιακή πόλη Oxyrhynchu, πιστεύουν πως έχουν ανακαλύψει μια από τις πιο παλιές απεικονίσεις του Χριστού.




Πρόκειται για μια μορφή ζωγραφισμένη στον τοίχο μιας κρυφής υπόγειας αίθουσας βαθιά μέσα σε έναν τάφο, που απεικονίζει έναν νεαρό άνδρα με σγουρά μαλλιά, ο οποίος φοράει έναν κοντό μανδύα, και με τα χέρια του δείχνει να ευλογεί…



Οι ειδικοί προσπαθούν τώρα να αποκρυπτογραφήσουν κάποιες επιγραφές γύρω από την εικόνα του νεαρού, η οποία εκτιμούν πως δημιουργήθηκε από Κόπτες Χριστιανούς τον 6ο ή 7ο αιώνα μ.Χ.
Σε άλλες ανασκαφές στην ίδια περιοχή έχουν αποκαλυφτεί ναοί αφιερωμένοι στον θεό Όσιρι των Αιγυπτίων, που ήταν ο θεός της μετά θάνατον ζωής.
Οι χριστιανικές όμως ζωγραφιές θεωρούνται ιδιαίτερα εξαιρετικής σημασίας.
Το κτίσμα (τάφος) που αποκαλύφτηκε είναι σε πολλή καλή κατάσταση, αλλά κανένας δεν γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Για να βγει στην επιφάνεια χρειάστηκε να αφαιρεθούν πάνω από 50 τόνοι χώματος, ενώ τώρα οι ανασκαφές επικεντρώνονται σε ένα εξίσου μυστηριώδες κτίσμα που συνδέεται με τον τάφο μέσω ενός κλιμακοστασίου…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου