31.5.14

Ένα συνηθισμένο (ανδρικό) πρόβλημα…



Όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω την έννοια της πρόωρης εκσπερμάτισης.
Είναι κάτι σαν αυτό που έπαθε ο Αλέξης μόλις βγήκε λίγο μπροστά στις ευρωεκλογές, και αμέσως έτρεξε στον Παπούλια να θέσει όρους και να ζητήσει εκλογές.




Στο σεξ, η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη, και σαφώς πιο ενοχλητική…


Διότι, αν και όλοι ξέρουμε τι είναι, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποιος γενικά αποδεκτός ορισμός της πρόωρης εκσπερμάτισης.
Τώρα όμως υπάρχει.
Χάρη σε μια επιτροπή σοφών (ειδικών σεξολόγων) που προσφέρει έναν νέο περιεκτικό ορισμό της πάθησης η οποία χτυπάει όλες τις ηλικίες ανδρών, και συμπεριλαμβάνει τόσο αυτούς που την έχουν μια ολόκληρη ζωή, όσο κι αυτούς που το παθαίνουν αργότερα, και με τη πάροδο των χρόνων.
Στη πρώτη περίπτωση η πάθηση ορίζεται ως εξής: Αφορά σε άνδρες η  σεξουαλική επαφή των οποίων δεν διαρκεί πέραν του ενός λεπτού μετά τη διείσδυση.
Στη δεύτερη περίπτωση αφορά σε άνδρες που «τελειώνουν» μέσα σε τρία το πολύ λεπτά.
Να σημειωθεί εδώ, ότι σύμφωνα με το LiveScience, ο μέσος φυσιολογικός άνδρας εκσπερματίζει κατά μέσο όρο σε τέσσερα λεπτά.
Σύμφωνα με την επιτροπή, υπάρχουν δυο ακόμη παράμετροι που συμπληρώνουν την πάθηση αυτή: Την ανικανότητα του άνδρα να καθυστερήσει την εκσπερμάτιση, κάτι που συνήθως οδηγεί σε αρνητικές ψυχολογικές συνέπειες για την προσωπικότητά του.
Τα συμπεράσματα της έρευνας των «σοφών» δημοσιεύτηκαν στο Journal of Sexual Medicine, και για πρώτη φορά έχουν μελετηθεί τόσες παράμετροι της συνηθισμένης αυτής για πολλούς άνδρες πάθησης.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νέα αυτή προσέγγιση θα μειώσει τα λάθη στην διάγνωση, αλλά και στην κατηγοριοποίηση του προβλήματος από πλευράς των ιατρών.
Τέλος, υπάρχει μια υποσημείωση που λέει ότι όλα αυτά αφορούν σε ετεροφυλόφιλους άνδρες.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου