22.5.15

Ο σερίφης, ο Αλέξης, και ο … Κλάους Μάους!



Αν εξαιρέσουμε τους ξέφρενους λάγνους χορούς της στραβοστομιασμένης ζουρλής πάνω σε πλαστική καρέκλα, την ώρα που η χώρα στενάζει από την ανέχεια, και τις απεγνωσμένες προσπάθειες μιας ημιμαθούς βουλευτίνας του Σύριζα να διαβάσει κάποια ξένα ονόματα, παρά το ότι στο επίσημο βιογραφικό της αναφέρεται ως γλωσσομαθής(!), τα μόνα άλλα φαιδρά της εβδομάδας ήταν δυόμιση…




Το πρώτο και καλύτερο, η επέλαση της Ζωζώς επί του κατ αρχήν σαστισμένου και στη συνέχεια σούπερ κουλ υποδιευθυντή της αστυνομίας που ήταν επικεφαλής των μέτρων σε μια ακόμη «αγωνιστική» πορεία συριζαίων εναντίον της (συριζέικης) κυβέρνησης…



Άστραψε και βρόντηξε η «πρόεδρος», η οποία έχει προ πολλού ξεφύγει, και που στην ουσία φέρεται ως σκιώδης πρωθυπουργός, ή έστω σερίφης, και μάλιστα μάρσαλ, που έχει δηλαδή πιο διευρυμένες, ομοσπονδιακού επιπέδου αρμοδιότητες.
Και μιας και το θυμήθηκα, σκεφτείτε να συμβεί κανένα απρόοπτο (άνθρωποι είμαστε), να πέσει κανένα C 130, να χάσουμε τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης… σκεφτείτε ποιος αναλαμβάνει πρωθυπουργός!
Ναι… η έτσι! Η λεγάμενη, ως τρίτη τη τάξει θεσμικός παράγων του τόπου!
Μια κοπέλα που σε οποιαδήποτε συντεταγμένη πολιτεία ο  αρμόδιος εισαγγελέας, ή δεν ξέρω ποιος άλλος θα είχε προ πολλού διατάξει την σύλληψή της (με απόχη) και την βίαιαη προσαγωγή ή παραπομπή της για ψυχιατρικές εξετάσεις.
Και αν οι εμπλεκόμενοι ψυχίατροι άξιζαν τα πτυχία τους, η κυρία αυτή με το άγριο βλέμμα που σε παγώνει από τα δέκα μέτρα, θα ήταν προ πολλού κλεισμένη σε θάλαμο με λαστιχένιους τοίχους (για το καλό της).
Μπράβο και ξανά μπράβο στον ψύχραιμο αξιωματικό που κατάφερε μπροστά σε 30  κάμερες, με δίπλα του εκατοντάδες διαδηλωτές, να κοιτάζει στα μάτια το… θηρίο της Αποκάλυψης, που με εκείνο το μονότονο σπαστικό στυλ ομιλίας του μπορεί μέχρι και πεθαμένο να … ξαναπεθάνει.

Και όλη την ώρα να έχει στο αυτί του τον ασύρματο, να του μεταφέρει χίλιες δυο οδηγίες από τους ανωτέρους του για την εν εξελίξει πορεία.
Παράσημο εδώ και τώρα στον ήρωα αστυνομικό!
Και στον σύζυγο της λεγάμενης, που απ ότι ακούω έχει μπαρκάρει, και συνεχώς αλλάζει καράβια εν πλω, προκειμένου να μη την πετύχει πουθενά!
Το δεύτερο φαιδρό περιστατικό της εβδομάδας έχει και πάλι ήρωα την πρόεδρο της καρδιάς μας. Αυτήν με το αγελαδίσιο βλέμμα και τη στριγκιά φωνή.
Που αυτή τη φορά τα έβαλε με έναν πασίγνωστο δημοσιογράφο, ο οποίος με το ματσούκι στο χέρι προσπάθησε να της αποσπάσει σχόλιο για το περιστατικό με τον αστυνομικό υποδιευθυντή.
Ποιος είδε όμως την Λάμψη του Κιούμπρικ, και δεν φοβήθηκε;
«Ποιος είσαι εσύ, και πως λέγεσαι»; «Σε ποιο μέσο εργάζεσαι»; Εν τω μεταξύ το μικρόφωνο μπροστά της έγραφε με τεράστια γράμματα STAR channel, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.
Και μόλις πιέστηκε η πρόεδρος, ως γνήσια συριζαία, έστειλε τη μπάλα στη κερκίδα…
Μιλώντας για τα κακά κανάλια, που την εποχή των μνημονιακών κυβερνήσεων φοροδιέφευγαν, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να πεθαίνουν, και τα νοσοκομεία να μην έχουν γάζες…
Βέβαια, αν ήταν ετοιμόλογοι οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να της απαντήσουν πως «ναι, φοροδιαφεύγαμε διότι ακολουθούσαμε πιστά τις εντολές του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, και της Βαλαβάνη, που ήταν η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, τις μαύρες εκείνες εποχές»!
Τι θα έλεγε τότε άραγε η πάντα ετοιμόλογη Ζωζώκα;
Βέβαια, με το ίδιο σκεπτικό και ο αστυνομικός θα έπρεπε να της φέρει την μοτορόλα στο κεφάλι … αλλά τέλος πάντων… ας σεβόμαστε τους θεσμούς.
Εξάλλου, να τα λέμε αυτά, και η ΝΔ την ψήφισε ως σερίφ…. πρόεδρο της βουλής.
Ας την χαίρονται λοιπόν απαξάπαντες. Και τα κόμματα και τα κανάλια που την δημιούργησαν.
Το τρίτο, ή μάλλον το μισό τελευταίο φαιδρό περιστατικό έχει να κάνει με το χθεσινό ταξίδι του μεγάλου χέφε, του Τσάβεζ των Βαλκανίων στη Ρίγα, που έγινε όχι με ένα από τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη, τα οποία είναι καθηλωμένα στο έδαφος ελλείψει ανταλλακτικών, αλλά με  ειδικά διαμορφωμένο μεταγωγικό C 30 (Hercules), η κάθε ώρα πτήσης του οποίου (παρεμπιπτόντως) κοστίζει πολύ πιο ακριβά απ ότι τα Εμπραέρ ή τα Φάλκον… λεπτομέρειες θα μου πείτε. Εδώ ο συγκαμένος ακούγεται ότι θέλει να παραγγείλουμε … αεροπλανοφόρο!!!!!
Ο σκοπός λοιπόν ήταν να πάει εκεί που έπρεπε να πάει ο Αλέξης, προκειμένου να διαπραγματευτεί στα όρθια (και όχι στα τέσσερα) με τους στυγνούς δανειστές που μας πίνουν το αίμα αφού!
Πάντως, ευτυχώς που ως στρατιωτικό αεροσκάφος, και ως κρατική πτήση, απαλλάσσεται από τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης στο εκεί αεροδρόμιο, αλλιώς τον έβλεπα τον Αλέξη (και τους συνεργάτες του) να πέφτουν με αλεξίπτωτο πάνω από την πόλη, αφού που λεφτά για πολυτέλειες…
Ποιο είναι όμως το αξιοπερίεργο της όλης υπόθεσης;
Ένα φωτογραφικό ενσταντανέ, μέσα στο αεροσκάφος, που δείχνει τον Αλέξη και τον Παπά, χαλαρούς, με τα πουκάμισά τους, πάντα χωρίς γραβάτα, να διαβάζουν προσηλωμένοι την εφημερίδα τους!



Ποια εφημερίδα; Την Financial Times; Την Wall Street Journal; ΟΧΙ!!
Την Αυγή διαβάζανε!!!!!
Ο Αλέξης μάλλον διαβάζει το Χωνί, αλλά επειδή δεν φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία, το παρακάμπτω.
Ναι λοιπόν. Οι κυβερνώντες μας διαβάζουν αυτά τα οποία υπαγορεύει το επίσημο όργανο του κόμματός τους!
Δηλαδή η πληροφόρησή τους κάνει έναν κλειστό κύκλο. Ένα loop που λένε οι Ισπανοί.
Προτείνει κάτι ο Αλέξης, ή ο Παπάς, το γράφει η Αυγή, και την επομένη το διαβάζει για να  … ενημερωθεί ο Αλέξης.
Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει δηλαδή.
Αυτά για όσους νόμιζαν ότι οι στοχαστές που μας κυβερνάνε ενημερώνονται αδιαλείπτως από τον έγκυρο ξένο τύπο… πώς να το κάνουν ρε παιδιά; Με τι γλωσσικά εφόδια;
Εκτός κι αν τους κάνει μαθήματα αγγλικών ο … Κλάους Μάους!
Τον οποίο περιμένει η Κομποζόλη να έρθει να απολογηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο….

Strange Attractor

ΥΓ- Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά άκουσα ότι ο Δρ Μπαρουφάκης, αυτός ο φωτεινός οικονομικός εγκέφαλος, εμπνεύστηκε μια ακόμη δημοσιονομική καινοτομία-κίνητρο, που κάνει τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες να παραμιλάνε!
Ίσως να την έκλεψε από τον ευρωβουλευτή Γλέζο, τον σοφό αυτό γέροντα, που καλεί την ΕΕ να καταργήσει παντού τον αντιλαϊκό ΦΠΑ!
Τι πρότεινε λοιπόν ο Μπαρούφας;
0% ΦΠΑ, λέει, σε όσες συναλλαγές δεν κόβονται αποδείξεις!
Αυτές είναι λύσεις κύριοι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου