2.7.15

Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα να βάλει μπουρλότο στη χώρα.



Πόλεμο στην κυβέρνηση προκαλούν οι ακραίες θέσεις που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του.
Παρά το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν ξαναυπέγραψε ένα νέο μνημόνιο που έλεγε ότι αποδέχεται πλήρως τις θέσεις των δανειστών, για ακόμη μια φορά επικράτησε η κυκλοθυμική του συμπεριφορά.




Έκπληκτοι παρακολουθούν ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί και στενοί του συνεργάτες τις απανωτές κωλοτούμπες που κάνει και τις οποίες δεν μπορεί πλέον κανείς να παρακολουθήσει…

 
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι μόλις χθες παραδέχθηκε σε στενούς συνεργάτες του αλλά και σε κορυφαίο παράγοντα της χώρας ότι έχει κάνει χοντρή γκάφα και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να διορθώσει το μπάχαλο που δημιούργησε η επιλογή του δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Antinews ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε χθες το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο και του είπε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα την θέσει σε κίνδυνο. Άνθρωποι που ήταν κοντά στον πρωθυπουργό έμειναν με την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός επιστρέφει στον ρεαλισμό.
Γι' αυτό και τις επόμενες ώρες το αίτημα για σύγκλιση έκτακτου Eurogroup χθες και η κατάθεση νέων προτάσεων από την Ελλάδα, όπως και ο ορισμός νέας συνεδρίασης σήμερα γέννησαν την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία και μάλιστα να ακυρωθεί το δημοψήφισμα.
Το Antinews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι χθες ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με σημαίνον στέλεχος της οικονομικής ζωής του τόπου και τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και η χώρα δεν θα βουλιάξει.
Λίγες ώρες κράτησε το... θαύμα.
Οι ακραίες φωνές εντός του Μαξίμου, ο Παππάς, ο Βαρουφάκης και ορισμένα άγνωστα γκρουπούσκουλα των Εξαρχείων τον έπεισαν να ξαναγυρίσει στις παλιές του θέσεις.
Δηλαδή να επιμείνει στο «όχι» προκειμένου να μην εξευτελιστεί, εξοργίζοντας όμως τους δανειστές αλλά και εκατομμύρια Έλληνες που στενάζουν στις ουρές του εξευτελισμού.
Ο Τσίπρας πείστηκε να πάει στα άκρα την κόντρα με τους δανειστές και να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Επέμεινε στο δημοψήφισμα και οδήγησε σε ναυάγιο το Eurogroup που τέλειωσε με τους δανειστές να λένε «ραντεβού τη Δευτέρα». Ουσιαστικά λέγοντας «θα δούμε τι θα ψηφίσετε και μετά σας σφάζουμε στο γόνατο».
Το διάγγελμα του Τσίπρα προκάλεσε την οργή των ευρωπαϊστών του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι χάνεται η χώρα.
Μάλιστα ακούστηκαν δύο φήμες: Η πρώτη είναι ότι παραιτήθηκε και τα μαζεύει και φεύγει από το Μαξίμου ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου και δεξί χέρι του Τσίπρα, Σπύρος Σαγιάς. Και η δεύτερη ότι ετοιμάζεται κίνημα ανατροπής του πρωθυπουργού το οποίο θα μπορούσε να εκδηλωθεί άμεσα ή να τον σαμποτάρουν στο δημοψήφισμα με ένα «ναι» και να τον τελειώσουν πολιτικά από τη Δευτέρα.
Το σίγουρο είναι ότι η αλλοπρόσαλλη τακτική του κ. Τσίπρα δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα βαθιά διχασμένο και σε πανικό πρωθυπουργό που δεν ξέρει τι να κάνει ενώ η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην καταστροφή.
Αυτή του η στάση είναι σίγουρο ότι θα τον οδηγήσει σύντομα στην απομόνωση αλλά να μη νομίζει ότι θα γλιτώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου