23.5.16

Το αληθινό πρόσωπο της Αριστεράς…



Η υπερψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ των δύο σχετικών πολυνομοσχεδίων προς υλοποίηση της συμφωνίας για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης σηματοδοτεί το τέλος όλης της αυταπάτης της μεταπολιτεύσεως στη χώρα μας. 
Η μεταπολίτευση χαρακτηρίστηκε από την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Οι αριστεροί θεωρήθηκαν, για διάφορους λόγους, περίπου ως οι άγιοι, οι καλοί, οι ειλικρινείς, οι τίμιοι οι οποίοι, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, είχαν πάνω από όλα τις ιδέες τους, τις ιδέες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και οι οποίοι, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, δεν επρόκειτο ποτέ να προδώσουν αυτές τις ιδέες και αυτές τις αρχές για λόγους συμφέροντος. 




Μάταια, άνθρωποι σαν και εμένα, επί σειρά ετών προσπαθούσαν να πείσουν ότι όλα αυτά ήταν μία οφθαλμαπάτη, μία φαντασίωση του ελληνικού λαού και ότι στην πραγματικότητα η αριστερά, όπου κυβέρνησε, εξελίχθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε ένα ολοκληρωτικό σύστημα εξουσίας με μοναδικό σκοπό το υλικό συμφέρον των κυβερνώντων της κάθε καθεστηκυίας τάξης αριστερών κυβερνώντων…



Όσο όμως και αν προσπαθούσα να πω αυτό στην Ελλάδα, ήταν αδύνατο να με ακούσουν. Όλοι προτιμούσαν το μύθο της καλής αριστεράς. 
Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω τον κύριο Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά θα δώσουν πια οριστικά στον κάθε Έλληνα και στην κάθε Ελληνίδα να καταλάβει ότι η αριστερά ούτε αγία είναι, ούτε ιδεαλιστική είναι, ούτε υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι. H αριστερά είναι κατά βάσιν άνθρωποι του συμφέροντος, του υλικού συμφέροντος, του προσωπικού συμφέροντος αυτών που δηλώνουν αριστεροί. 
Πώς αποδεικνύεται τούτο; Δείτε τι ψηφίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 
Ταμείο αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν καριέρα 40 χρόνια στο πεζοδρόμιο πολεμώντας κάθε είδους αποκρατικοποίηση. Και στα χρόνια του μνημονίου, πρωταγωνιστώντας στην πλατεία των Αγανακτισμένων έπεισαν τον ελληνικό λαό ότι θα αγωνιστούν ενάντια στην κατοχή των ξένων, τους οποίους εμείς υπηρετούσαμε, ενάντια στο Δ’ Ράιχ, ενάντια στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε και στους κακούς δανειστές. Έως ότου πήραν την εξουσία. 
Τι ψήφισαν; Ψήφισαν τη δημιουργία ενός ενιαίου υπερταμείου στο οποίο ο Πρόεδρος και ένα μέλος του Δ.Σ. του Εποπτικού  Συμβουλίου θα είναι υποχρεωτικά ξένοι.  Αυτοί οι δύο ξένοι θα έχουν δικαίωμα βέτο σε όλες τις αποφάσεις του ταμείου και οι τρεις Έλληνες θα παίρνουν την έγκριση των ξένων. Αυτά τα έκανε μία κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που είχαν το θράσος να κατηγορούν εμάς ως γερμανοτσολιάδες. Σε αυτό το υπερταμείο μεταβιβάστηκε το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας για τα υπόλοιπα 99 χρόνια.
Και το πιο εξωφρενικό; Το ΤΑΙΠΕΔ που θα καταργούσαν, συμπεριλαμβάνεται ως ανεξάρτητος φορέας μέσα στο νέο υπερταμείο με το asset development plan του όπως είχε καταρτιστεί από την επάρατη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και με το σύνολο των χρημάτων που θα αποκτά το ΤΑΙΠΕΔ να πηγαίνει το 100% στην εξυπηρέτηση του χρέους (άρθρο 199). 
Αυτό που έκαναν όμως έχει και την χρησιμότητά του γιατί αποδεικνύει και στον πλέον καλόπιστο ότι μπροστά στην εξουσία  δεν έχουν απολύτως κανέναν ηθικό και πολιτικό φραγμό.
Εγώ, που ήμουν πάντα ο πιο φανατικός υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων, τη δομή αυτού του ταμείου δεν μπορούσα να τη ψηφίσω. 
Παράδειγμα δεύτερο. Υποτίθεται οι αριστεροί ήταν άνθρωποι υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για φανταστείτε ότι αυτοί οι καλοί αριστεροί έκοψαν αναδρομικά το ΕΚΑΣ σε 90.000 φτωχούς ανθρώπους και στην κριτική που τους ασκήθηκε, τι βρήκαν να πουν; Ότι αδιακρίτως και οι 90.000 ήταν φοροφυγάδες. 
Τι άλλο ψηφίζουν; Ψηφίζουν το δημοσιονομικό κόφτη. Δηλαδή την παράδοση της δημοσιονομικής διαχείρισης του κράτους από την εκάστοτε ελληνική Κυβέρνηση απευθείας στους δανειστές. Γιατί αν δεν προλάβει ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών να εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα μέχρι 31 Μαΐου, όσοι γνωρίζουμε την ελληνική γραφειοκρατία ξέρουμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, αυτομάτως οι ξένοι επιβάλλουν περικοπές σε όλες τις δαπάνες του δημοσίου και στους μισθούς και στις συντάξεις. 




Δηλαδή οι καλοί αυτοί άνθρωποι, οι υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας, για να κρατήσουν την εξουσία ξεπούλησαν όλες τις αρχές τους. Εξευτέλισαν όλη την ιδεολογία τους, παραδόθηκαν αμαχητί και μάλιστα ψήφισαν όλα όσα οι προηγούμενες κακές Κυβερνήσεις, οι Κυβερνήσεις που ήταν "στα τέσσερα", σύμφωνα με τη ρήση του κυρίου Καμμένου, είχαν αρνηθεί να ψηφίσουν. 
Για να αποδειχθεί πλέον και στους φανατικούς τους οπαδούς, ότι είναι απλά ανθρωπάκια. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν ένας διορισμός στο δημόσιο. 
Βραχυπρόθεσμα η παρουσία Τσίπρα θα βλάψει την Ελλάδα και θα γυρίσει την οικονομία μας σε πολύ μεγάλη οικονομική ύφεση. Όμως, μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει την Ελλάδα γιατί η επόμενη Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει τα χέρια της λυμένα χωρίς πλέον την αντιδραστική αυτή αριστερά, την οπισθοδρομική αυτή αριστερά, την υποκριτική αυτή αριστερά που ταλάνισε και κράτησε πίσω τη χώρα για δεκαετίες. Θα μπορέσει να εφαρμόσει ένα πραγματικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με εθνική αξιοπρέπεια, με φιλελεύθερη λογική για να φτιάξουμε επιτέλους τη χώρα μας όπως την ονειρευόμαστε: ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Και βεβαίως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε να υπερψηφίσει αυτές τις επιλογές της Κυβερνήσεως. Δεν μπορούσε να υπερψηφίσει, παραδείγματος χάριν, τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ούτε καν το δικαίωμα προτίμησης, το οποίο κατάφερε να θεσπίσει η Κυπριακή Δημοκρατία. 
Όμως, να είστε βέβαιοι, ο ελληνικός λαός θα ξυπνήσει. Πολύ γρήγορα θα καταλάβουν όλοι τι έχει συμβεί σε αυτή τη χώρα και τότε η οργή του λαού θα είναι ανεξέλεγκτη και όλοι αυτοί οι θεσιθήρες, όλοι αυτοί ο λαϊκιστές, όλοι αυτοί οι ψεύτες δεν θα έχουν πού να κρυφτούν. 

Άδωνις Γεωργιάδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου