23.5.16

Εξαργυρώνουν τη σιωπή τους…



Αναφέρομαι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, γυναίκες και άνδρες, που διορίστηκαν σε πολιτικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού.

 
Έκπληκτοι τους παρακολουθούμε χωρίς ίχνος ντροπής να ψηφίζουν μέτρα που όχι μόνο βιάζουν βάναυσα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Σεπτεμβρίου, αλλά κυρίως καταρρακώνουν κάθε πτυχή των ιδεολογικών προταγμάτων τους. Με κυνισμό και αναλγησία φορολογούν ό,τι κινείται στην ελληνική επικράτεια, για να παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία...




Ποτέ στην ελληνική πολιτική ζωή δεν υπήρξε τόσο μεγάλη και μεθοδευμένη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Ποτέ ελληνικό κόμμα δεν πραγματοποίησε τόσο θεαματική μεταστροφή στις θέσεις του και κυρίως στην ιδεολογία που υπηρετούσε. Γιατί είναι ολοφάνερο πως τα μέτρα που ψηφίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι πιο μνημονιακοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα τα ψήφιζαν.
Μάλιστα πρέπει να θυμηθούμε πως οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των “μνημονιακών” κομμάτων γνώρισαν πρωτοφανείς τριγμούς κατά την ψήφιση των πρώτων δύο μνημονίων, που οδήγησαν δεκάδες βουλευτές τους στην έξοδο από αυτά τα κόμματα. Ενώ σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με αδιατάρακτη ενότητα και απίστευτη αναλγησία ψηφίζουν με συνοπτικές διαδικασίες μέτρα πολύ βαρύτερα από αυτά των άλλων μνημονίων και κυρίως πολύ πιο εξευτελιστικά για την εθνική μας υπόσταση.
Το αξιοπερίεργο είναι πως ο χώρος της Αριστεράς παραδοσιακά είναι ένας πολιτικός χώρος βαθύτατα ιδεολογικοποιημένος. Με πολλές εκδοχές και ερμηνείες της κοσμοθεωρίας που πιστεύει και ακόμη περισσότερες εφαρμογές της στην πράξη. Με διαφωνίες, διαγραφές, αποχωρήσεις, διασπάσεις, όλα αυτά απόρροια της πίστης και της προσήλωσης στην απόλυτη αλήθεια που υπηρετεί η Αριστερά.
Θα περιμέναμε λοιπόν αυτές οι ευαισθησίες, αυτές οι διαφοροποιήσεις, αυτές οι πολυποίκιλες απόψεις να εμφανιστούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται μπροστά σε μία δέσμη μέτρων η οποία ξεπερνά κατά πολύ την εξουσιοδότηση που τους έδωσε το 36% του εκλογικού σώματος το Σεπτέμβριο του 2015. Κι όμως αυτός ο “υπερευαίσθητος” ιδεολογικοπολιτικά χώρος με απίστευτη απάθεια και αναξιοπρέπεια παραμερίζει ενστάσεις, διαφωνίες και αντιρρήσεις και ψηφίζει ό,τι του ζητεί η ηγετική ομάδα του.
Δεν αισθάνονται οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καμία υποχρέωση να απολογηθούν στους ψηφοφόρους τους που τους εξαπάτησαν, να ψελλίσουν δειλά μία συγγνώμη και με σκυμμένο το κεφάλι να πορευτούν το δρόμο της απώλειας. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με επιθετικό ύφος και προκλητική συμπεριφορά περιφέρουν στα κανάλια την κατάπτωσή τους επικαλούμενοι το μπαγιάτικο πια επιχείρημα “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”.
Οι “άλλοι” όμως, οι “γερμανοτσολιάδες” και οι “Τσολάκογλου”, πλήρωσαν με διασπάσεις, με λοιδωρίες και προπηλακισμούς, που καθοδηγούνταν από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την προσπάθειά τους να κρατήσουν τη χώρα όρθια. Και σήμερα οι χθεσινοί τιμητές τους -όντας πλέον στην εξουσία- ψηφίζουν αδιαμαρτύρητα μέτρα που οι γερμανοτσολιάδες ούτε στη φαντασία τους δεν σκεφτόταν.
Έτσι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βαδίζουν το δρόμο του πλήρους ευτελισμού τους. Ας εισπράττουν σεμνά και ταπεινά, ζαρωμένοι στη γωνία, κάθε μήνα το αντίτιμο της σιωπής τους και να μην προκαλούν. Να μην κουνάνε το δάχτυλο -γυναίκες και άνδρες- επικαλούμενοι τους αγώνες που έδωσαν πριν από 45 χρόνια, στους παλιούς συντρόφους τους, που δεν καταδέχτηκαν να εξαργυρώσουν τη νιότη τους. Ο κόσμος πολλά συγχωρεί. Την ξετσιπωσιά όχι!

Σάκης Μουμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου