11.6.16

Άλλη μια συνάντηση της Λέσχης Bilderberg…



Διάφορα μέλη της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ συναντώνται σήμερα στη Δρέσδη στα πλαίσια της ετήσιας διάσκεψης της Λέσχης Bilderberg. Οι εν λόγω συναντήσεις είναι πάντα κρυφές, με αποκλεισμένα τα ΜΜΕ, φυλασσόμενες από μυστικούς πράκτορες, και με πολλούς αυστηρούς κανόνες. Γι αυτό και οι συναντήσεις αυτές είναι το αγαπημένο θέμα των απανταχού συνομωσιολόγων.




Η Λέσχη Bilderberg ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια από τον πρίγκιπα Βερνάρδο της Ολλανδίας, και έχει σκοπό να φέρνει σε επαφή διάφορους κορυφαίους πολιτικούς, οικονομολόγους, ειδικούς στην ασφάλεια, καθώς και επιχειρηματίες, από την Ευρώπη και την Β. Αμερική. Σύμφωνα με την Λέσχη, οι ετήσιες συναντήσεις προωθούν τον διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη…



Ο κατάλογος των φετινών προσκεκλημένων συμπεριλαμβάνει τον πρώην διοικητή της CIA David Petraeus, τον πρώην αρχηγό της MI6 chief Sir John Sawers, καθώς και τους επικεφαλής των Google, Shell, BP και Deutsche Bank.
Κάποιοι ελάχιστοι δημοσιογράφοι, όπως ο αρχισυντάκτης του Economist Zanny Minton Beddoes, έχουν επίσης προσκληθεί, αφού πρώτα ορκίστηκαν να είναι εχέμυθοι. Απόντες φέτος θα είναι ο George Osborne και ο David Cameron, που στο παρελθόν συμμετείχαν σε παρόμοιες συναντήσεις.
Αυτό που μάλλον θα συζητηθεί πρώτο πρώτο φέτος είναι η πιθανότητα της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με το ζήτημα της χειμαζόμενης κινεζικής οικονομίας, τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, καθώς και τον κίνδυνο να μπει ο Donald Trump στον Λευκό Οίκο.
Όπως γράφει ο Charlie Skelton στους International Business Times, «για τους συμμετέχοντες, η ιδέα ότι μπορεί να εμποδιστεί η παγκοσμιοποίηση, είναι ένα ανάθεμα… υποψιάζομαι πως θα δούμε μερικά στενοχωρημένα μούτρα μέσα στις λιμουζίνες».
Οι μυστικές αυτές συναντήσεις γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες Chatham House, μια άτυπη σύμβαση που επιτρέπει την έκφραση μη αρεστών ή δημοφιλών απόψεων, με την πλήρη τήρηση της εχεμύθειας και της ανωνυμίας αυτού που τις θέτει στο τραπέζι προς συζήτηση. Σύμφωνα πάντα με την ίδια την Λέσχη, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν, δεν παίρνονται αποφάσεις, δεν γίνεται καμιά ψηφοφορία, και τέλος δεν εκδίδονται ανακοινώσεις.
Εδώ και πολλά χρόνια οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν την Λέσχη ως έναν παντοδύναμο  χειριστή μαριονέτων, που ελέγχει τις κυβερνήσεις του πλανήτη, διαμορφώνει την παγκόσμια πολιτική ατζέντα, και προωθεί μια νέα παγκόσμια τάξη. Λέγεται ότι η Λέσχη είναι αυτή που απογείωσε την πολιτική καριέρα της Margaret Thatcher, αυτή είναι που ελέγχει τα «μαύρα ελικόπτερα», ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ότι σε αυτήν συμμετέχουν και άνθρωποι-σαύρες, ρεπτίλιανς, από αυτούς που κυβερνούν κρυφά τον κόσμο μας.
Το 2014, ένας από τους ιδρυτές της Λέσχης, ο Denis Healey, ομολόγησε πως «είναι υπερβολή να λέμε ότι η Λέσχη αγωνίζεται για μια παγκόσμια κυβέρνηση, αλλά δεν είναι και εντελώς λάθος… θεωρούμε πως μια ενιαία κοινότητα σε όλο τον κόσμο θα ήταν κάτι καλό»…

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου