7.3.17

Η οικονομία βουλιάζει... κι ο Τσίπρας βλέπει ανάπτυξη!



Την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα από τα πιο βαρετά υπουργικά συμβούλια, μια από τις πιο βαρετές ομιλίες με υπουργούς που σχεδόν κοιμόνταν στις καρέκλες τους η ΕΛΣΤΑΤ έριχνε τη βόμβα. Αναθεωρούσε την ανάπτυξη της οικονομίας για τους τελευταίους μήνες του 2016 και μιλούσε ξεκάθαρα για βαθιά ύφεση 1,2%.




Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανέλυσε το νέο... αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας που θα γίνει κάποια στιγμή, αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση κι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείψει τις ιδέες για λαχανόκηπους και προστασία των κορμοράνων, η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών διέψευδε για ακόμη μια φορά τους ψεύτες...



Η χώρα βουλιάζει στην ύφεση εξαιτίας της δραματικής καθυστέρησης στην αξιολόγηση αλλά και των συνεχόμενων μέτρων που επιτείνουν την ύφεση.
Ο πρωθυπουργός σε μια από τις πιο κοινότυπες ομιλίες του, συρραφή ουσιαστικά άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στον τύπο, μίλησε για την επόμενη ημέρα της χώρας. Οι Καρανίκες που του γράφουν τις ομιλίες δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να βρουν κάτι για να πρωτοτυπήσουν. Ο Τσίπρας μίλαγε για την Ελλάδα που είναι ανάμεσα σε τρεις ηπείρους κι έχει μεγάλο πλεονέκτημα, μίλαγε για την φυγή των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, για τις εξαγωγές, τον τουρισμό και όλα όσα έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές. Έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χώρα, ότι είναι κοντά η έξοδος από την κρίση και τη λιτότητα και γενικώς ανέλυε όλες εκείνες τις μπαρούφες της αριστεράς που ουκ ολίγες φορές τις έχουμε ακούσει.
Είναι πλέον τόσο βαρετός κι αυτός και η κυβέρνησή του αλλά... δυστυχώς για τη χώρα τον διαψεύδουν οι αριθμοί. Και δυστυχώς χειροτερεύει η εικόνα της Ελλάδας και δυσκολεύει η διαπραγμάτευση.
Πώς να κάνουν παζάρια με την τρόικα όταν η ύφεση είναι τριπλάσια από αυτήν που περίμεναν; Πώς να στείλουν στο διάολο την Βελκουλέσκου όταν ούτε ο στόχος της ανάπτυξης 2,5% ή 2,7% για φέτος πρόκειται να βγει; Και θα είναι σίγουρα κάτω από 2% ίσως και στο 1,5%, όπως πρόσφατα προέβλεψαν αναλυτές.
Όλοι το λένε στην κυβέρνηση. Τελειώνετε γιατί διαλύεται η χώρα, η επιχειρηματικότητα είναι στην κόψη του ξυραφιού, οι επενδύσεις δεν θα έρθουν ποτέ. Ο Π. Λιαργκόβας, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής το λέει ξεκάθαρα. Αν δεν κλείσει ως το Μάιο η αξιολόγηση ξεχάστε την έξοδο στις αγορές το 2018 και πάμε σε νέο μνημόνιο.
Κι ο Τσίπρας κάνει υπουργικά για να αλλάξει την ατζέντα και να συζητάμε για τα «μηνύματα» που έστειλε και τα οποία κανείς δεν ακούει ή αδιαφορεί παντελώς.
Είναι δράμα αυτό που ζει η χώρα. Μια ανίκανη κυβέρνηση κι ένας ψεκασμένος πρωθυπουργός ζουν στο δικό τους συννεφάκι όταν η οικονομία βουλιάζει. Τι άλλο δηλαδή πρέπει να γίνει για να σηκωθούν και να φύγουν προτού να είναι αργά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου