6.5.17

Χορεύοντας με το τέρας…



Η σήραγγα της Μάγχης αποφασίσθηκε το 1985. Ξεκίνησε το 1987. Και εγκαινιάσθηκε το 1994. Σε 10 χρόνια. Το Ελληνικό αποφασίσθηκε το 2003. Πολεμήθηκε από Θεούς και δαίμονες 13 χρόνια. Ξαναποφασίσθηκε... το 2016 μόνο ως προαπαιτούμενο των δανειστών. Ισχυροί εχθροί του Ελληνικού οι Αλέξης Τσίπρας και Χρ. Σπίρτζης. Σήμερα το θεωρούν σημείο αναφοράς για τις επενδύσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα!!! Πάμε παρακάτω. 




Για να ανοίξει ο δρόμος στην επένδυση του Ελληνικού πρέπει και ο κρατικός υπάλληλος που παριστάνει τον δασάρχη να συμφωνήσει ότι το Ελληνικό δεν είναι δάσος που φωλιάζουν άγρια πουλιά και τρέχουν ελεύθερα τα ζαρκάδια...
Επιστρέφουμε όμως στον πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα (έβαλε το χεράκι του ώστε η κομισάριος Πολιτισμού συντρόφισσα Κονιόρδου να μην βλέπει αρχαία και νέα μνημεία στην περιοχή) ο οποίος με εκλογές, στο βάθος του 2018, νοιάζεται τώρα και για ιδιωτικές επενδύσεις... 



Δεν χολοσκάει ούτε αν τις κάνουν ξυπνοπούλια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που κακώς δεν βρίσκονται στην φυλακή... (ο ίδιος τα έλεγε αυτά το 2014).
Θα τον παρακολουθήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς δισταγμό και επιφυλάξεις. Αλλά θα τον χειροκροτήσουμε μόνο σε μια περίπτωση. 
Αν στον "χορό" του και στη χαρά του για τη συμφωνία (που βεβαίως και του εξασφαλίζει άλλους 18-20 μήνες στην εξουσία) καταφέρει να "χορέψει" και με το τέρας.
Το πολυπλόκαμο τέρας που ακούει στο όνομα κράτος, υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες, Περιφέρεια, Δήμοι, Κοινότητες, Αρχές (ανεξάρτητες και μη). Και σώματα Ελεγκτών, Επιθεωρητών και Πάταξης της παρανομίας από τα αυθαίρετα ακίνητα μέχρι το λαθρεμπόριο. 
Αυτό το αντιπαραγωγικό ελληνικό κράτος - χαμαιλέοντα, χωρίς συνέχεια και συνέπεια, που αλλάζει χρώματα και πρόσωπα ανάλογα με το κόμμα της εξουσίας και τα δικαιώματα που δίνει (το κυβερνητικό κόμμα) στους εργατοπατέρες σε βάρος των πολιτών. 
Πως όμως θα χορέψει τον "χορό" ο Αλέξης Τσίπρας όταν, από το 2012, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους άλλους, του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., που το έθρεψαν για να τους εξυπηρετεί κομματικά και πολιτικά; 
Οι επενδυτές που αποχωρούν (με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό εδώ και μια 20ετία) μιλάνε για γραφειοκρατία και αντικίνητρα αλλά γνωρίζουν πως αυτό είναι το μέγα "οχυρό" στο οποίο έχει κουλουριαστεί το κράτος τέρας. 
Γνωρίζουν ακόμη πως έξω από το οχυρό υπάρχουν αμέτρητα "πολυβολεία" και "ελεύθεροι σκοπευτές" με το στόχαστρό τους μονίμως στραμμένο στους ιδιώτες επενδυτές και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Στους καταχτητές του λαού... 
Αλλά οι "δυνάμεις κατοχής" στο ελληνικό κράτος (από το πελατειακό σύστημα) κομμάτων, κυβερνήσεων, βουλευτών και πολιτικών παραγόντων ξεκινούν από αυτή την ίδια την ιεραρχία. Από ανώτερα αλλά και τα μεσαία υπαλληλικά στρώματα. 
Προτρέπουμε οποιονδήποτε υπουργό (οποιασδήποτε παράταξης) να περάσει πολιτικές, εφαρμογές νόμων, υπουργικές αποφάσεις ή και εγκυκλίους που συμβαίνει να χαλάνε... το κάθε μορφής "κατεστημένο" σε υπουργεία και Περιφέρεια. Δεν θα γνωρίζει ούτε τις ίδιες του τις αποφάσεις.
Ας επιδιώξουν Γενικοί Γραμματείς υπουργείων να εφαρμόσουν (καλοπροαίρετη θα έλεγα) εντολή "άνωθεν", για το καλό μιας επένδυσης ή για την ενίσχυση κλίματος εμπιστοσύνης επενδυτών και επιχειρηματιών. Δεν θα βρίσκει την εντολή του, ούτε στα υπόγεια, αν συμβαίνει να χαλάει την "αρμονία εξυπηρετήσεων" όπως την θέλει το κρατικό κατεστημένο. 
Ας ζητήσει, οποιαδήποτε πολιτική εξουσία, να μάθει πως εφαρμόζονται οι εγκύκλιοι του από υπηρεσία σε υπηρεσία ή την κάθε Περιφέρεια ή την τοπική αυτοδιοίκηση. Και θα καταλάβει τι σημαίνει ψυχοφάρμακο...
Αυτό το τέρας της γραφειοκρατίας με τις χιλιάδες "κεφαλές" μέσα σε περισσότερες από 10.000 Κεντρικές, περιφερειακές, Δημοτικές και ανεξάρτητες υπηρεσίες (εκ των οποίων οι μισές είναι άχρηστες) βεβαίως και δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Ούτε μας το έφεραν εξωγήινοι...
Είναι καλοαναθρεμμένο παιδί του συνόλου του πελατειακού κράτους και το ξέρουμε από παλιά. Ασφαλώς και δεν πρόκειται για διαπίστωση των ημερών ή της εποχής. Και επειδή είναι 40 ετών και άνω δεν πολεμιέται με συστάσεις για υπομονή.
Συνιστούμε όμως στον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρήσει το εξής απλό. Να ζητήσει άμεση, εντός 10ημέρου, εφαρμογή των νόμων για ανάπτυξη και επενδύσεις που ψήφισε η κυβέρνησή του το 2016 (αναπτυξιακός, αδειοδοτήσεις, χωροταξικό, περιβαλλοντικό, πολεοδομία, διευκολύνσεις επενδυτών). Και αν οι δικοί του νόμοι εφαρμοστούν (πλήρως), όχι σε 10ήμερο αλλά πριν τις εκλογές του 2018, θα έχει όντως χορέψει με το τέρας. Τότε θα τον χειροκροτήσουμε.  

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου