1.9.17

Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα…



Έχουμε αισίως συμπληρώσει 2,5 και χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα όσα πέτυχε η χώρα την περίοδο διακυβέρνησής της από τον Αντώνη Σαμαρά μοιάζουν να εξαφανίζονται. Μιλάμε για μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις από την δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.




Η οικονομία καταρρέει και αυτό δεν είναι κάτι που λένε μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν το λένε μόνο τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ, είναι κάτι που μεταφράζεται πλέον και στην συνείδηση του κόσμου, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυτό που και ο καθένας μας αν βγει στον δρόμο θα διαπιστώσει και μόνος του: ο κόσμος τους αποδοκιμάζει. Σκληρά…


Ο,τι και να πει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ωραία και να πει τα ψέματά του ο Πρωθυπουργός ο κόσμος έχει νιώσει πλέον στο πετσί του πως η ζωή του είναι αισθητά χειρότερη σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουν αυτό. Έχουν εφαρμόσει μια σκληρή οικονομική πολιτική με πολύ μεγάλη αύξηση φόρων την ώρα που υποσχόταν παροχές πολλώνς δις ευρώ. Τι κάνουν λοιπόν περίτεχνα για να περιορίσουν κάπως το ρεύμα εγκατάλειψης του ΣΥΡΙΖΑ απο τους ψηφοφόρους του; Προσπαθούν να διορίσουν όσο πιο πολλούς μπορούν στο δημόσιο, κάνουν ρουσφέτια και πετάνε λάσπη στην αντιπολίτευση περι ακροδεξιάς, διαφθοράς κλπ.
Καταφεύγουν όμως και σε μια άλλη τακτική που θα μπορούσαμε να πούμε πως συμβαδίζει με την αριστερή τους ιδελογία. Εφόσον δεν μπορούν να μοιράσουν χρήματα στον κόσμο, για να δείξουν πως είναι καλοί αριστεροί κάνουν πράξη τις ιδεοληψίες τους. Πολεμούν την αριστεία χαρακτηρίζοντάς την ως ρετσινιά και δίνουν την σημαία με κλήρωση. Έχουν ουσιαστικά διαλύσει το μάθημα των θρησκευτικών (το λέω αυτό έχοντας προλάβει μια χρονιά την "μεταρρύθμιση" αυτή) ενώ κάνουν δηλώσεις όπως του κου Βούτση πως δήθεν "Δεν είμαστε ορθόδοξο έθνος". Ενώ μάλιστα προωθούν νομοσχέδιο για το δικαίωμα υιοθεσίας σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Την ώρα που για να σώσει το "τομάρι" του ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε τέτοιες πράξεις παρατηρώ πολλούς να λένε μια φράση τραγική και επικίνδυνη, ειδικά για κεντροδεξιούς "Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα, αυτά δεν είναι τόσο σημαντικά". Με συγχωρείτε, ΔΕΝ είναι μόνο η οικονομία. Μια χώρα έχει πολλά ζητήματα τα οποία καλείται να λύσει η εκάστοτε εξουσία. Ζητήματα οικονομικά, παιδείας, δικαιοσύνης , ασφάλειας και άλλα πολλά.
Σκοπός μας δεν είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση απλά επειδή μας έκοψε το επίδομα και αύξησε τον ΦΠΑ αλλά επειδή ασκεί μια γενικότερη πολιτική. Είναι μια κυβέρνηση που έχει υπουργούς όπως τον κο Μουζάλα που είπε τα Σκόπια "Μακεδονία", τον Ζουράρι που είπε πως "το να χάσεις νησιά δεν είναι σημαντικό" και άλλοι πολλοί με αντίστοιχες δηλώσεις που (δόξα τω Θεώ) δεν σπανίζουν. Μια κυβέρνηση που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνέδριο κατα των εγκλημάτων των ΝΑΖΙ και των Κομμουνιστών. Αυτή που προσπάθησε να επιβάλει ενός είδους χούντα με τον αντισυνταγματικό της νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και έχει κάνει αντίπαλο την δικαιοσύνη.
Όπως είναι προφανές αυτή η κυβέρνηση καταστρέφει την χώρα σε όλους τους τομείς, δεν κάνει διακρίσεις μόνο για την οικονομία. Οπότε είναι επόμενο πως και η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ασκεί δυναμική αντιπολίτευση σε όλους τους τομείς.
Μπορώ να πω πως σε αυτόν τον τομέα υπάρχει σαφής βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν αλλά χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Η λογική του ώριμου φρούτου είναι πλέον ξεπερασμένη. Σαφώς μία κυβέρνηση πέφτει μόνο αν χάσει την δεδηλωμένη στο κοινοβούλιο αλλά καθήκον της αντιπολίτευσης είναι να την "τελείωσει" πολιτικά όσο πιο γρήγορα μπορεί.
Για να μην παρεξηγηθώ η οικονομία αποτελεί πάντα βασικό τομέα πολιτικής αντιπαράθεσης πόσο μάλλον τώρα που διανύουμε τον 8ο χρόνο της οικονομικής κρίσης. Ειδικά οι λαϊκές γειτονιές έχουν φτάσει στο..."αμην". Έχει χαθεί τραγικά πολύς χρόνος για να εφαρμοσθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Οπότε πιστεύω κι εγώ πως η αντιπολίτευση πρέπει να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, με ΟΛΑ όμως.

Νικόλας Γιάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου