28.1.18

Τι πλήρωσε ο Γιαπωνέζος;

Έχουμε και εμείς τους απατεώνες που γδέρνουν τους τουρίστες αλλά έχουν κι οι Ιταλοί τους δικούς τους. Οι οποίοι είναι πολύ πιο «επαγγελματίες» στο γδάρσιμο. Εξάλλου, όπως λένε: Ούνα φάτσα ούνα ράτσα… έτσι δεν είναι;




Πήγαν λοιπόν τέσσερις Ιάπωνες τουρίστες σε ένα εστιατόριο της Βενετίας για να φάνε, αλλά τους βγήκε από την μύτη...



Σύμφωνα με την ANSA οι Ιάπωνες παράγγειλαν τέσσερις μπριζόλες και μια πιατέλα ψάρια… χωρίς κρασί, αλλά μόνο εμφιαλωμένο νερό.
Το εστιατόριο όμως, κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, τους ξύρισε μαεστρικά, και μάλιστα χωρίς σαπουνάδα, χρεώνοντάς τους περίπου 1.200 ευρώ!
Οι τουρίστες πλήρωσαν κανονικά, έφυγαν, και στη συνέχεια υπέβαλλαν τα παράπονά τους στις αρμόδιες αρχές. Και είναι τόσο κραυγαλέα η περίπτωση, που μέχρι κι ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro συγχύστηκε και δεσμεύτηκε να βρει την άκρη. Όπως δήλωσε: «αν αυτή η ντροπιαστική περίπτωση επιβεβαιωθεί, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι».
Βέβαια, ο ίδιος έχει κατακριθεί στο παρελθόν επειδή δεν στηρίζει τους τουρίστες, ενώ πριν από μερικούς μήνες είχε χαρακτηρίσει μια οικογένεια Βρετανών ως «τσιγκούνηδες» επειδή είχαν διαμαρτυρηθεί για έναν λογαριασμό ύψους 600 ευρώ για ένα γεύμα. Όπως είπαν οι Βρετανοί, ο εστιάτορας τους εκμεταλλεύτηκε φέρνοντας ακριβά πιάτα που οι ίδιοι δεν παράγγειλαν. Σύμφωνα όμως με τον δήμαρχο, η τιμή ήταν δίκαιη, και εν πάση περιπτώσει «όποιος έρχεται στην Βενετία θα πρέπει να ξέρει ότι βρίσκεται στη Βενετία, και ότι θα πρέπει να ξοδέψει κάτι παραπάνω»! Προσθέτοντας ότι «καλά θα είναι οι τουρίστες  να μάθουν και λίγα ιταλικά ή βενετσιάνικα πριν έρθουν στην πόλη μας»…
Όσον αφορά στο πάθημα των Ιαπώνων, κάποιοι άλλοι  αμφισβητούν την εκδοχή τους, λέγοντας πως οι μπριζόλες ήταν ειδική παραγγελία εκλεκτών τύπου Fiorentine κρεάτων, ότι τα ψάρια ήταν υπερμεγέθη, και ότι όλα αυτά συνοδεύτηκαν με απεριτίφ και πανάκριβο κρασί Amarone.
Από την πλευρά του ο εστιάτορας επιμένει ότι δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα με Γιαπωνέζους τουρίστες και έχει σοκαριστεί από την καταγγελία αλλά και την αρνητική δημοσιότητα.
Όσο για τους Ιάπωνες, Βενετία λένε και κλαίνε…


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου