28.1.18

Η Αμερική διολισθαίνει επί Τραμπ…

Το έχουν ονομάσει «the Trump Effect» και έχει να κάνει με την διολίσθηση των ΗΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών που είναι οι πιο επιθυμητές για να ζει κανείς.




Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία η άλλοτε αξιοζήλευτη Αμερική έχασε τη θέση της στην πρωτοπορία της ετήσιας κατάταξης σύμφωνα με το US News & World Report





Η τελική κατάταξη καθορίζεται από δημοσκόπηση στην οποία συμμετέχουν πάνω από 21.000 άτομα σε ολόκληρο τον πλανήτη, που ρωτούνται για τις απόψεις τους σε σχέση με 80 χώρες, στα πλαίσια της επιχειρηματικότητας, της διαφθοράς, της εκπαίδευσης, της στρατιωτικής ισχύος, της τεχνολογικής εξέλιξης, της οικονομικής σταθερότητας, της εγκληματικότητας, και της επάρκειας τροφίμων, μεταξύ άλλων.
Αν και η Αμερική συνεχίζει να θεωρείται η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου, εν τούτοις θεωρείται πλέον και ως λιγότερο αξιόπιστη, λιγότερο προοδευτική, και πολύ πιο ασταθής.
Σε γενικές γραμμές η φετινή κατάταξη είναι ίδια σχεδόν με την περυσινή, μόνο που στη δεκάδα  έχει μπει η Ολλανδία στη θέση της Νορβηγίας. Η Αμερική έπεσε κατά μία θέση σε σχέση με πέρυσι, καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Στην πρώτη θέση παραμένει και φέτος η Ελβετία, μια χώρα υπόδειγμα εν μέσω ενός κόσμου βυθισμένου στην αστάθεια και στις πολιτικές, οικονομικές, και στρατιωτικές ταραχές.
Ένας λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, που οι ΗΠΑ έπεσαν κατά μία θέση είναι και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με ένα μόλις χρόνο στην προεδρία  κατάφερε να θεωρείται ο λιγότερο δημοφιλής αρχηγός κράτους (ή επικεφαλής εταιρίας) σε ολόκληρο τον κόσμο.
Όπως και το 2017, ο Καναδάς κατοχυρώνει την δεύτερη θέση, ενώ και η Γερμανία παραμένει στο τοπ 5 θεωρούμενη ως η πιο ισχυρή και σταθερή χώρα της γηραιάς ηπείρου. Η Μεγάλη Βρετανία έπεσε στην 4η θέση, ενώ στην 5η βρίσκεται η Ιαπωνία, που είναι και η πρώτη της Ασίας, μιας ηπείρου που σύμφωνα με τους περισσότερους αποτελεί το μέλλον του πλανήτη. Για την Ελλάδα βέβαια δεν το συζητάμε, αφού ελέω Αλέξη παραμένουμε εκτός συναγωνισμού, και δίνουμε στίγμα μόνο σε κατατάξεις που έχουν να κάνουν με … τεταρτοκοσμικές χώρες.
Ιδού λοιπόν οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου για να ζει κανείς:

1-Ελβετία
2-Καναδάς
3-Γερμανία
4-Ηνωμένο Βασίλειο
5-Ιαπωνία
6-Σουηδία
7-Αυστραλία
8-ΗΠΑ
9-Γαλλία
10-Ολλανδία


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου