28.1.18

Δάσκαλε Ντόναλντ που δίδασκες…

Θυμόσαστε τον Αλέξη και τους άλλους συριζαίους ιδεολόγους αγαναΧτιστές, που έβγαζαν καπνούς απ τα ρουθούνια όταν μία φορά στη χάση και στη φέξη ο Σαμαράς χρησιμοποιούσε για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Και που στη συνέχεια, μόλις οι συριζανέλ έγιναν κυβέρνηση του έδωσαν να καταλάβει;




Κάποιοι μάλιστα κακότροποι επιμένουν ότι δεν είναι μόνο οι συριζαίοι νεόπλουτοι που βολτάρουν συνεχώς με το Εμπραέρ, αλλά και ο εθνοπρεπής υπουργός Άμυνας, εκείνος που ντύνεται κομάντο κάθε τόσο, και ο οποίος, λένε, πηγαινοέρχεται από το σπίτι του στο πεντάγωνο με ελικόπτερα Απάτσι…


Προσωπικά δεν τα πιστεύω αυτά, και μάλλον αποτελούν συκοφαντίες των αμετανόητων σαμαροφυλάκων οι οποίοι μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όταν ο (πάντα) σοφός λαός τους έστειλε αδιάβαστους την ηρωική εκείνη 25η Ιανουαρίου του σωτήριου έτους 2015. Τότε που άνοιξαν οι ουρανοί και βγήκε και πάλι ο ήλιος!
Τέλος πάντων, άλλο είναι το θέμα μας. Και έχει να κάνει με έναν άλλον κωλοτούμπα (και βαψομαλλιά), και όχι, δεν αναφέρομαι στον ποιητή Κουράκη. Αναφέρομαι στον Αμερικανό σωσία του δερματολόγου βουλευτή (παντός καιρού) Παπαχριστόπουλου, εκείνου με το τσουλούφι, που προεδρεύει στις ΗΠΑ.
Ο οποίος πριν εκλεγεί κατακεραύνωνε τον Ομπάμα για τα υψηλά κόστη συντήρησης των προεδρικών αεροσκαφών Air Force One & Two, τα οποία χαρακτήριζε ως εκτός ελέγχου, υποσχόμενος να τα περικόψει στη μέση όταν αναλάβει τον Λευκό Οίκο. Χώρια που έλεγε ότι θα χρησιμοποιεί τα δικά του ιδιωτικά τζετ, για να μην χρεώνονται οι φορολογούμενοι.
Εσύ είσαι που το έλεγες; Όχι μόνο κάνει καθημερινές βόλτες με τα προεδρικά αεροσκάφη, μαζί με όλο το  συγγενολόι του, αλλά πρόσφατα υπέγραψε και συμφωνία με την Boeing, ύψους $24 εκατομμυρίων!!!!!! για την αντικατάσταση … δυο ψυγείων στο προεδρικό αεροπλάνο! Και δεν πήγαινε στον Κωτσόβολο, να τα πάρει με δόσεις θα ρωτούσα κάποιος Αμερικανός αγαναΧτιστής;
Βέβαια, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές που μίλησαν στο Defense One, δεν πρόκειται για κερδοσκοπία εκ μέρους της Boeing, ούτε για άσκοπες πολυτέλειες του ιδιόρρυθμου προέδρου, αλλά για αναγκαιότητα που επισήμανε η αρμόδια υπηρεσία του Λευκού Οίκου η οποία διαχειρίζεται τα δυο αεροσκάφη.
Τα δυο ψυγεία εγκαταστάθηκαν στο Air Force One το 1990, και διαφέρουν κατά πολύ από αυτά που έχουμε στα σπίτια μας, λένε. Και όπως αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου του Air Force One (υπάρχει και τέτοια θέση) Ann Sefanek, «τα ψυγεία δεν είναι πλέον αξιόπιστα και παρουσιάζουν βλάβες».
Υπάρχουν πέντε τέτοια ψυγεία στο προεδρικό αεροσκάφος, με συνολικά 26 χώρους για να κρατούνται σε συντήρηση ή κατάψυξη τα απαραίτητα τρόφιμα. Οι χώροι ψύξης πρέπει να είναι επαρκείς για να συντηρούν αρκετά τρόφιμα για τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους για αρκετές εβδομάδες, χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμός… μιλάμε δηλαδή για κάπου 3.000 γεύματα.
Σύμφωνα με την Stefanek, τα δυο νέα ψυγεία που παραγγέλθηκαν θα παρέχουν 70 κυβικά πόδια χώρου ψύξης και κατάψυξης, που είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία του αεροσκάφους. Το «υπερβολικό» για πολλούς  κόστος καλύπτει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τις δοκιμές, και τέλος την εγκατάσταση των μονάδων, λέει.
Πάντως, η αντιπολίτευση έχει αγριέψει με την «άσκοπη» αυτή δαπάνη, και  όπως γράφει στο τουίτερ ένας πρώην υψηλόβαθμος σύμβουλος του Ομπάμα «αν το είχαμε κάνει εμείς… θα μας καθαιρούσαν αμέσως», ενώ κάποιος άλλος, μάλλον ελληνοαμερικανός που γνωρίζει, έγραψε «Ομπάμα θα λέτε και θα κλαίτε»!
Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε πως (όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian)  μπορεί το ποσό να ακούγεται υπερβολικό, είναι όμως ανάλογο με αυτό που θα κόστιζαν τα ταξίδια του προέδρου Ντόναλντ στο Mar-a-Lago για οκτώ σαββατοκύριακα, ή όσο κοστίζει η προεδρική ασφάλεια στον πύργο Trump της Νέας Υόρκης για δυο μόλις  μήνες.
Η προεδρία της Αμερικής δηλαδή  είναι μια πολύ ακριβή υπόθεση, και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να πάψουν την γκρίνια…

Strange Attractor
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου