20.5.20

Ο Τραμπ, η χλωρίνη, και το νέο εμβόλιο…


Σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος Τραμπ, ο νυν «πλανητάρχης», δεν φαίνεται να απογοητεύεται από αυτή την αρνητική πρωτιά. 



Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC και το  CNN, ο Τραμπ δηλώνει περήφανος, χαρακτηρίζοντας το ρεκόρ ως «τίτλο τιμής»!!!!!



Όπως διευκρινίζει, «έχουμε τα περισσότερα κρούσματα επειδή κάνουμε και τα περισσότερα τεστ απ’ όλα τα υπόλοιπα κράτη…. αν κάνεις 14 εκατομμύρια τεστ, τότε λογικά θα βρεις περισσότερα κρούσματα… πολλοί εξ αυτών που έχουν τον ιό δεν αρρωσταίνουν, αλλά χαρακτηρίζονται ως κρούσματα έτσι κι αλλιώς… εξάλλου είμαστε μεγαλύτερη χώρα από πολλές άλλες. Γι αυτό και δεν το θεωρώ ως κάτι κακό, αλλά ως κάτι καλό, επειδή το συμπέρασμα  είναι πως τα τεστ που εμείς κάνουμε είναι πιο ακριβή…».
Και συνεχίζει «το βλέπω ως πραγματικό τίτλο τιμής. Έναν έπαινο δηλαδή προς όλους εκείνους τους επαγγελματίες που κάνουν τα τεστ».
Βέβαια, μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που πρότεινε στους ειδικούς να καθιερώσουν εμβόλια με χλωρίνη για να καθαρίζουν οι πνεύμονες!!!!
Ή που παίρνει κάθε μέρα μια φαρμακευτική ουσία για την ελονοσία, την οποία όμως οι ειδικοί επιστήμονες χαρακτηρίζουν επικίνδυνη… οπότε τι να λέμε;
Ο καθείς στην καρακοσμάρα του.
Η αλήθεια είναι ότι η Αμερική πράγματι έκανε περισσότερα από 12 εκατομμύρια τεστ για τον κορονοϊό, τα περισσότερα σε αριθμό απ όλες τις χώρες, αλλά αν το δούμε κατά κεφαλήν, τότε κατατάσσεται ως η 16η χώρα στα τεστ στον κόσμο, με τους λοιμωξιολόγους να συστήνουν ακόμη περισσότερα τεστ αν η χώρα και η οικονομία της θέλουν να επανέλθουν στη κανονικότητα.
Βάσει των στατιστικών, στην Αμερική αντιστοιχεί ένα θετικό δείγμα για κάθε 7.8 τεστ που διεξάγονται, ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο άλλων χωρών.
Πάντως, όπως λένε οι ειδικοί, «ο πρόεδρος μπορεί να θεωρεί τον αριθμό των κρουσμάτων ως τίτλο τιμής, εμείς όμως τον θεωρούμε ως απόδειξη πλήρους αποτυχίας της πολιτικής ηγεσίας».
Υπάρχουν βέβαια και οι καλές ειδήσεις από την Αμερική.
Η εταιρία Moderna έχει μόνο αισιόδοξα νέα σε σχέση με το νέο εμβόλιο για τον ιό  που εξελίσσει, και που αυτό το διάστημα δοκιμάζεται πυρετωδώς.
Παράλληλα, τα νέα αυτά είναι πολύ καλά, όχι μόνο για την εταιρία, αλλά και για έναν καθηγητή του ΜΙΤ, ο οποίος διαθέτει μετοχές στη συγκεκριμένη εταιρία.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο καθηγητής Bob Langer, που είναι και συνιδρυτής της,  διαθέτει μετοχές αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!
Ο Langer, που είναι διδάκτορας χημικός μηχανικός, διαθέτει εκτός από μετοχές της Moderna, και 1.400 περίπου πατέντες-ευρεσιτεχνίες.
Οι μετοχές της Moderna ανέβηκαν κατά 20% τη Δευτέρα, σε $80 εκάστη, έχοντας τετραπλασιάσει την αξία τους μέσα στο τρέχον έτος.
Εκτός από τον Langer, και ο CEO της εταιρίας Stephane Bancel έχει λόγους να πανηγυρίζει μιας και διαθέτει μετοχές της αξίας $2.45 δισεκατομμυρίων.
Ανάλογα πανηγυρίζει και ο καθηγητής του Χάρβαρντ Timothy Springer, που από νωρίς είχε επενδύσει στην εταιρία και σήμερα το χαρτοφυλάκιο του αξίζει περίπου $1.35 δις.
Η ραγδαία άνοδος της αξίας των μετοχών της Moderna σημειώθηκε μόλις αυτή ανακοίνωσε την προσδοκία της για πετυχημένο εμβόλιο που εξελίσσει, και το οποίο στις δοκιμές σε ανθρώπους που γίνονται κατάφερε να δημιουργήσει αντισώματα στους οργανισμούς τους.
Όπως όμως λένε οι ίδιοι οι ερευνητές θα χρειαστούν ακόμη περισσότερες δοκιμές προκειμένου να κριθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του νέου εμβολίου.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εταιρία, τα $1.3 δις που υπολογίζεται να κοστίσει η παραγωγή του νέου εμβολίου θα βρεθούν μέσω πώλησης μετοχών της.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου