13.10.12

Οι καλύτερες ταινίες;


Για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο, όπως εγώ, και βλέπουν όσες πιο πολλές ταινίες μπορούν, αξίζει να επισκεφτούν το AV Club   το οποίο  παρουσιάζει τις 50 καλύτερες της δεκαετίας του 1990!


Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω ιστοσελίδα, οι πέντε καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες της δεκαετίας του 1990 είναι οι εξής:

Στην κορυφή, και στη πρώτη θέση όλων είναι η Goodfellas (1990), η οποία χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη όλων, που σου κόβει την ανάσα!
Όχι μόνο αντέχει στον χρόνο, αλλά γίνεται όλο και πιο καλή, αφού  κάθε φορά που την ξαναβλέπει κάποιος, τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνεται την μαεστρία που έβαλε στη δημιουργία αυτού του γκανγκστερικού δράματος ο μεγάλος Martin Scorsese.

Στην 2η θέση είναι η σπονδυλωτή ταινία Pulp Fiction (1994), του Quentin Tarantino, που «άλλαξε τα πάντα», και που προκάλεσε πολλές κινηματογραφικές απομιμήσεις.

Στην 3η  θέση βρίσκεται το Toy Story 2 (1999), που σύμφωνα με τους κριτικούς, είναι μια σπάνια περίπτωση όπου το sequel, είναι ακόμη καλύτερο και από το πρωτότυπο.

Στην 4η θέση είναι η ταινία του Richard Linklater Dazed And Confused (1993), που προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή νοσταλγία των `70ς.

Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει το άκρως αισθησιακό κινηματογραφικό έργο Chungking Express (1994).

Πάντως, όσον αφορά εμένα, η καλύτερη ταινία, όχι μόνο των `90ς, αλλά ίσως και διαχρονικά, είναι η παρεξηγημένη Donnie Darko , την οποία περιγράφω εδώ: Antinews.

Strange Attractor

1 σχόλιο: