13.10.12

Η δύναμη ενός σκίτσου



Ο Richard Thompson έγινε γνωστός από την σειρά strip comics με την ονομασία Cul de Sac, η οποία γεννήθηκε στις σελίδες της Washington Post το 2004. Τον περασμένο μήνα, όμως, αναγκάστηκε να στεναχωρήσει τους θαυμαστές του, ανάμεσά τους μεγάλοι σκιτσογράφοι και άνθρωποι που τον ακολουθούσαν από τα πρώτα του βήματα την δεκαετία του '90. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχει διαγνωσθεί με την νόσο Parkinson και πλέον θεωρεί πως δεν μπορεί να συνεχίσει να φιλοτεχνεί τα αγαπημένα του σκίτσα.

Παρ' όλα αυτά, η αγάπη του για την σκιτσογραφία δεν μπόρεσε να σταματήσει. Ούτε καν κατά τη διάρκεια της εγχείρησης εγκεφάλου στην οποία υπεβλήθει πριν λίγες μέρες!

Ενώ οι γιατροί επιχειρούσαν μια επέμβαση στα βάθη του εγκεφάλου του 55χρονου, ο ίδιος, έχοντας πλήρη συναίσθηση (όπως απαιτείται σε τέτοιους είδους εγχειρήσεις) ζωγράφισε ένα σκίτσο του εγκεφάλου του με το επιφώνημα χαράς "Whee!" και τη λεζάντα "not to scale" (όχι σε κλίμακα).


Η Ομάδα Cul de Sac του Thompson συνεργάζεται με το αντίστοιχο ίδρυμα προς τιμήν του διάσημου ηθοποιού Michael J. Fox (επίσης ασθενή της νόσου του Parkinson) για την συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα και την ευαισθητοποίηση για τη νόσο του Parkinson.

Δαίδαλος, από Washington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου