8.10.12

Γκολ και χιλιόμετρο

Ο πάλαι ποτέ κραταιός (για τα δεδομένα της επαρχίας) Εδεσσαϊκός έχασε με 6-2 από την ομάδα του Ορφέα Ριζαρίου, ένα χωριό περίπου 6 χλμ έξω από την πόλη των καταρρακτών. Η διοίκηση και ο προπονητής της ομάδας απογοητεύτηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, από την δεινή ήττα.

Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν η… τιμωρία που περίμενε τους παίκτες για το ντροπιαστικό αποτέλεσμα: Έπρεπε να γυρίσουν στην Έδεσσα με τα πόδια! 6 χιλιόμετρα, εκ των οποίων το τελευταίο είναι μια τρομακτική ανηφόρα (όσοι γνωρίζουν την περιοχή έχουνε ήδη κουραστεί και μόνο με τη σκέψη).

Κυκλοφορούν δύο σενάρια για την επιβολή της ποινής: ένα αναφέρεται γενικά στη διοίκηση της ομάδας που αποχώρησε νωρίτερα απογοητευμένη, όντας όμως οι ίδιοι που με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα μεταφέρανε τους ποδοσφαιριστές, άρα τους αφήσανε σύξυλους, και ένα αναφέρεται στον προπονητή της ομάδας, κο Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος συνέστησε στους παίκτες το εν λόγω… καψώνι, ως αυτοτιμωρία, με πρώτον και καλύτερο τον ίδιο στην πορεία!

Αν μη τι άλλο, αν όντως συνέβη το περιστατικό, πρόκειται για μια έκλαμψη ευρηματικότητας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το άλλο όμως που με βάζει σε σκέψεις είναι μήπως ένας άλλος Σαμαράς πρέπει να βάλει μερικούς από τους παίκτες τους να περπατήσουν μερικά χιλιομετράκια σε ανηφόρα, για προληπτικούς λόγους.

1 σχόλιο: