15.11.12

Μουσική ανάσα.

Η Sensei Angie Yoko επανέρχεται στα πικάπ, και επιλέγει το Weeping Song του Nick Cave, για να κλείσει  δακρυσμένα η βραδιά!


Μετατόπιση του κέντρου βάρους προς τα αριστερά


Ας παρηγορηθούμε με τη σκέψη ότι, στο κάτω κάτω, ζούμε σε μια εποχή πολύ ενδιαφέρουσα και ερεθιστική. Ενδιαφέρουσα θέλω να πω από πνευματικής πλευράς, καθώς οι βεβαιότητες που εδραιώθηκαν στις δεκαετίες της μεταπολίτευσης έχουν καταρρεύσει -όπως λ.χ. η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου, η συνεχής διεύρυνση του κράτους πρόνοιας και, γενικώς, όλα αυτά επάνω στα οποία μάθαμε να χτίζουμε ο καθένας μας τη ζωή του. Για εκείνους λοιπόν που αντλούν ένα είδος πνευματικής ηδονής παρατηρώντας τα γρανάζια της Ιστορίας καθώς γυρίζουν, όλο αυτό που συμβαίνει σήμερα στον κόσμο και σ――την Ελλάδα είναι συναρπαστικό.

Ε ρε πλάκες!!!!!!!


Ότι και να λέμε, έχει μεγάλη πλάκα να ζεις στην Ελλάδα.
Μια Ελλάδα, που κρίση ξεκρίση, το γέλιο βγαίνει αβίαστα.
Και κυρίως βγαίνει, όχι από θεατρικές επιθεωρήσεις, ή από τα δήθεν κωμικά σήριαλ της τιβί, ή από τον Λαζόπουλο, αλλά από τους ίδιους τους πολιτικούς μας.
Μιλάμε για σουρεαλιστικές καταστάσεις κλαυσίγελου, που αν δεν ήταν η λιτότητα, αν δεν ήταν η ανεργία, και αν δεν είχαμε μέχρι και αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, θα μιλούσαμε για την πιο χαβαλέ κατάσταση όλων των εποχών.
Ποιος Αριστοφάνης, και ποιος Γκιωνάκης…

 
Έτσι, μια σημερινή περιοδεία στα μπλογκς και στα ΜΜΕ, βγάζει μια πανσπερμία γέλιου, και μάλιστα πολυκομματική (όπως είναι και η σημερινή γενικότερη πολιτική τάση, της συναινετικής συγκυβέρνησης).

Formula E με κύριο προμηθευτή τη McLaren


Η McLaren ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει τον ηλεκτρικό κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τα ηλεκτρονικά για τα μονοθέσια του νέου πρωταθλήματος της FIA με ονομασία Formula E.

Future Library 2012


Ολοκληρώθηκε χθες το συνέδριο του Future Library 2012 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρά την απρόσμενη εξέλιξη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου καταληψίες υπάλληλοι προς απόλυση εμπόδισαν τη διεξαγωγή του συνεδρίου!

Τα καλά της τηλεόρασης.


Δεν πάνε και πολλά χρόνια από την εποχή που οι πολιτικοί «ταγοί» μας αποτελούσαν αξιοσέβαστα πρόσωπα.  
Λίγο το κορδωμένο στήσιμό τους, λίγο η ελλιπής και απόλυτα κατευθυνόμενη πληροφόρησή του λαού, λίγο η δύναμη της εξουσίας, η ρουσφετολογία, ο κομματισμός και άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός… είχαν σαν αποτέλεσμα οι πολιτικοί να φαντάζουν στα μάτια του μέσου Έλληνα ως παντοδύναμοι άρχοντες.


Σπίτι με κήπον.


Σπίτι με κήπον.

Ήθελα να`χω ένα σπίτι εξοχικό,
μ`έναν πολύ μεγάλον κήπον.
Όχι τόσο για τα λουλούδια, για τα δένδρα, και τες πρασινάδες
(βέβαια, να βρίσκονται κι αυτά, είναι ευμορφότατα).
Αλλά, για να`χω ζώα.
Α, να`χω ζώα!    
Τουλάχιστον επτά γάτες, οι δυο κατάμαυρες,
και δυο σαν χιόνι κάτασπρες,
για την αντίθεση…

Ένα σπουδαίο παπαγάλο, να τον αγρικώ,
να λέγει πράγματα με έμφαση, και πεποίθησιν.
Θα`θελα και δυο άλογα (καλά είναι τα αλογάκια).
Κι εξάπαντος τρία τέσσερα απ`τα αξιόλογα, τα συμπαθητικά εκείνα ζώα, τα γαϊδούρια,
να κάθονται οκνά να χαίροντ`οι κεφαλές των….

Κ.Π. Καβάφης.


Πως στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό.


Ένα εξαιρετικό κείμενο από τον "πιτσιρίκο".

Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μια φράση-κλειδί που ακουγόταν πολύ στην Ελλάδα τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες χείλη απλών πολιτών. Μπορεί να την είπες κι εσύ. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε, ως απάντηση, από εκατοντάδες «καλλιτέχνες» και ηθοποιούς, όταν ερωτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τα όσα συνέβαιναν στη χώρα μας. Το πίστευαν; Το έλεγαν γιατί ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους και να μη χάσουν «πελάτες»; Πάντως, το έλεγαν. 

 

Χρυσή Αυγή: Όπως λέμε ... Ρεπούση!


Εντάξει, δεν λέω… καλά κάνει η Χρυσή Αυγή και βοηθά γριούλες στα ΑΤΜ, μοιράζει τρόφιμα σε Έλληνες, και άλλα πολλά.
Αλλά, άλλο αυτό, και άλλο να πλαστογραφεί (ως άλλη Ρεπούση) την ιστορία.
Και δεν μιλάμε για αρχαία ιστορία, αλλά για «χθεσινή», οι πρωταγωνιστές της οποίας ακόμη ζουν, όπως ζουν και όλοι οι υπόλοιποι που μπορεί να μην συμμετείχαν ενεργά στις τότε αντιχουντικές διαμαρτυρίες, αλλά έβλεπαν, άκουγαν, και καταλάβαιναν.
Για αυτό και παραθέτουμε αυτούσιο άρθρο από το μπλογκ της Ειρήνης Νικολοπούλου, που βάζει μερικά πράγματα στη σωστή τους διάσταση. 
Και για να μη ξεχνάμε ότι άλλο χούντα, και άλλο "χούντα", όπως μάταια προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι σημερινοί "αγανακτισμένοι".


Ποντίκια στα αεροδρόμια!


Αυτή η ιστορία με τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια έχει παρατραβήξει.
Την μια σου βγάζουν τα παπούτσια, την άλλη σε πάνε στο παραβάν για τα περαιτέρω… χώρια που οι αποσκευές σου περνάνε μέχρι και από αξονικούς τομογράφους!


Πρόκειται για μεγάλη μπίζνα, με σκοπό όμως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Το αποτέλεσμα είναι να χρειάζεσαι περισσότερη ώρα για να επιβιβαστείς στην πτήση σου, από όση ώρα διαρκεί το ταξίδι!

Το δημόσιο χρειάζεται έναν μετρητή… φιλότιμου!


Με αφορμή τις «απολύσεις» των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται, στα πλαίσια του διαίρει και βασίλευε που επιβάλλει η τρόικα για να μας «σώσει», ακούγεται συνεχώς το παραμύθι περί ΑΣΕΠ και λοιπών αξιόπιστων διαδικασιών πρόσληψης, που υποτίθεται ότι είναι αυτά που κάνουν την διαφορά μεταξύ καλών και κακών δημοσίων υπαλλήλων.
Τρίχες κατσαρές!