5.1.15

Sex Crime...

Eurythmics



Τι φοβεγό,τι τΓομεγό να μην μπογώ να πω ευγώ…



Από μια άποψη, είναι ευτύχημα ότι βρέθηκε ένας τουλάχιστον να εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων... έστω κι αν αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ή, μάλλον, διπλό το ευτύχημα, ακριβώς επειδή ως εγγυητής εμφανίζεται με προσωπική του δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο τα ΜΜΕ όλου του κόσμου παρουσιάζουν ως επικίνδυνο για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.



Το ότι στην άποψη αυτή συγκλίνουν οι πάντες, από το CNN έως τους «Financial Times», από τους Γάλλους έως τις γερμανικές εφημερίδες («Handelsblatt») που μας υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια της κρίσης, μπορεί να είναι συμπτωματικό. Μπορεί να είναι και συνωμοσία.
Μπορεί να είναι και η ωμή αλήθεια, μόνο που εμείς δεν τη βλέπουμε.
Σε όλα αυτά μπορεί να βάλει τελεία και παύλα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί ο πρόεδρός του να πει: «Εγγυώμαι όλες τις καταθέσεις... ΣΕ ΕΥΡΩ!».
Καθότι εκεί είναι το όλο μυστικό!
Ελα όμως που και δεν μπορεί, αλλά και μάλλον δεν το θέλει!
Ας δούμε το γιατί…

Τα μπόνους του Καρέλια από μια άλλη σκοπιά!



Διαβάστε το παρακάτω κείμενο για να ξέρετε προς τα πού πάμε… μάλλον ολοταχώς  προς τον 19ο αιώνα…
S.A.




Μεγάλη δημοσιότητα έλαβαν, οι παροχές που έκανε η καπνοβιομηχανία "ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε.", σε εργαζομένους της, στο τέλος της χρονιάς, λόγω της αυξημένης κερδοφορίας της εν λόγω βιομηχανίας. και να συμφωνήσω αρχικά, με την κυρίαρχη άποψη, ότι θα μπορούσε η συγκεκριμένη καπνοβιομηχανία να μην προβεί σε επιπλέον παροχές προς τους εργαζομένους της, όπως κακώς πράττουν άλλες κερδοφόρες επιχειρήσεις που αρκούνται σε αυτά που ορίζουν οι κλαδικές συμβάσεις, και μόνο, πλέον (αφού τις Σ.Σ.Ε. τις πάτησε το τρένο του μνημονίου). Έτσι λοιπόν ο Καρέλιας, έδωσε μπόνους από 700 έως 1500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, περίπου, με τα δικά του κριτήρια, όπως οι λιγότερες άδειες, και αν είχαν παιδιά που σπούδαζαν, κτλ.


Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να είναι Πρόεδρος…



Ή αλλιώς: Περί του κυρ Φώτη.

Θα μου πει κανείς, και εύλογα, καλά ρε … εδώ ο κόσμος χάνεται και συ ασχολείσαι με τον τελειωμένο τον κυρ Φώτη;
Έλα μου ντε!
Είναι που αύριο γιορτάζουμε τα φώτα, και γιορτάζει κι ο κυρ Φώτης, οπότε τον θυμήθηκα.



Και αναρωτήθηκα: «Μα τελικά, πόσα κιλά σερσερής είναι»;
Τι αυτοχειρίες (αλλεπάλληλες) είναι αυτές;
Που είναι εκείνος ο Φώτης της μεταπολίτευσης;
Η ήπια εκείνη αριστερή φωνή της σωφροσύνης, που μέχρι και υπουργός Δικαιοσύνης είχε διατελέσει επί Τζανετάκη, βάζοντας μπροστά τον άνθρωπο, όπως θα έλεγε και ο Στρατούλης, που τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του;


Ο αποτυχημένος … "Τσίπρας" της Βενεζουέλας!



Η Βενεζουέλα πέρασε ένα σημαδιακό 2014.
Πέτυχε τη πρωτιά στον παγκόσμιο δείκτη δυστυχίας (πληθωρισμός συν ανεργία), μια νέα ύφεση, και ένα νόμισμα το οποίο πέφτει πιο γρήγορα κι από το ρωσικό ρούβλι.



Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η χώρα πέτυχε να είναι η δεύτερη σε ολόκληρο το πλανήτη σε δολοφονίες!


Ο έρημος μπαρμπα-Φώτης και οι φουκαράδες του…



Νόμιζε ότι όλα τα είχε υπολογίσει πολύ ωραία ο μπαρμπα-Φώτης ο Κουβέλης ― καλή του ώρα όπου βρίσκεται, ο δόλιος, ο μαύρος, ο καψερός...



Είχε όμως ξεχάσει εκείνο που δεν θα έπρεπε ποτέ –μα, ποτέ στη ζωή του– να έχει ξεχάσει: πώς φέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μέντορά του, τον αλησμόνητο κυρ Αλέκο Αλαβάνο, τον οποίο συνέθλιψε διά παντός, αφού βέβαια τον χρησιμοποίησε πρώτα για να βολευτεί ο ίδιος στον θώκο του αρχηγού…


Ο Πούτιν αρέσει στους ακροδεξιούς της Ευρώπης…



Στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι κομμουνιστές της Δύσης στρέφονταν προς τη Μόσχα για ιδεολογική έμπνευση, οικονομική βοήθεια, και πολιτική στήριξη.
Άλλο που δεν ήθελε η Σοβιετική Ένωση.




Εικοσιπέντε χρόνια μετά τη πτώση του τοίχους του Βερολίνου, ο κομμουνισμός είναι εξαφανισμένος, αλλά κάποιοι Ευρωπαίοι αρχηγοί κομμάτων προσπαθούν να στήσουν γέφυρες με τη Ρωσία, για πολύ διαφορετικούς λόγους αυτή τη φορά…

Όλα θυμίζουν έντονα Μεταπολίτευση…



Όσοι έχουμε μνήμες από την μέχρι το 80 εποχή, είναι αδύνατον να μην παρατηρήσαμε μερικές φωτογραφικές ομοιότητες.




Ανασύρονται και σχολιάζονται ξανά οι κλασσικοί.
Φιλίες χαλάνε ή παγώνουν για πολιτικούς λόγους.
Όλοι μιλούν για όλα.
Τα επιχειρήματα αντικαταστάθηκαν από κραυγές και ειρωνείες…