8.5.15

Putting out the fire...

David Bowie
Τεχνοφοβικός (φ)τυχιούχος πολυτεχνείου…Αφήστε στην άκρη ότι είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Δείτε τον ως ένα νέο άνθρωπο 41 ετών που σπούδασε πολιτικός μηχανικός και έλαβε το μεταπτυχιακό του πριν 12 χρόνια κι όχι πριν από 120.Αυτός ο 41χρονος είπε σήμερα στη Βουλή:
Είμαι της άποψης ότι η χρήση τεχνολογίας να μπει στη ζωή μας, αλλά αν είναι έτσι να καταργήσουμε τα παραβάν κλπ και  τότε να ψηφίζουμε όλοι από το laptop μας. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία αφήνονται τα ηλεκτρονικά ίχνη, μπορεί να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, δεν διασφαλίζεται το απόρρητο.
Δεν υπάρχει κάποιος να μετρά τους ψήφους, αλλά ένας σερβερ...

Δεν είναι τόσο χαζός όσο δείχνει…Eπειδή πολλοί με ρωτάτε κατά καιρούς εάν ο Τσίπρας είναι χαζός, ευφυής, μορφωμένος, ακαλλιέργητος κ.ο.κ. -ας εκμεταλλευτώ τη μικρή προσωπική μου γνωριμία μαζί του για να διαλύσω (στο μέτρο που μπορώ) ορισμένους "αστικούς μύθους".Αναμφιβόλως ο Τσίπρας είναι ακαλλιέργητος, αλλά δεν είναι χαζός.
Θα έλεγα πως είναι ευφυής σε ζητήματα τακτικής και μάλλον μέτριας απόδοσης σε ζητήματα στρατηγικής…

Το φρενάρισμα πριν τον τοίχο…Τους τελευταίους μήνες έχουμε επισημάνει πολλές φορές εδώ στη Lifo.gr ότι η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους θα επιδεινώσει τόσο την κατάσταση που εν τέλει θα μας οδηγήσει σε χειρότερες επιλογές από αυτές που προσπαθούμε να αποφύγουμε.
Δυστυχώς οι εκτιμήσεις αυτές μοιάζουν να επιβεβαιώνονται.
Η οικονομία μας έχει γυρίσει πολλά βήματα πίσω λόγω της νευρικότητας και της ανασφάλειας που έχουν επικρατήσει τους τελευταίους μήνες.
Όλοι οι κρίσιμοι δείκτες (ρυθμός ανάπτυξης, έλλειμμα/πλεόνασμα, ανεργία, κλπ), έχουν αναθεωρηθεί προς το χειρότερο.
Διεθνείς οίκοι έχουν υποβαθμίσει την οικονομία μας. Το δημοσιονομικό κενό έχει διπλασιαστεί.
Το πρόβλημα ρευστότητας γίνεται μη-διαχειρίσιμο...

Ιδεολόγοι και κατσαπλιάδες…Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Αρχές δεκαετίας του 50. Στο σχολείο ήμασταν άκρως πολιτικοποιημένοι – μερικοί ήδη κομματικοποιημένοι.
Ήμουν ηγετικό μέλος της φιλελεύθερης παράταξης. Είχα απέναντί μου τον (ακόμα πολύ στενό φίλο μου) Γιώργο Κ., από την εφηβεία του στέλεχος της Αριστεράς (ΕΔΑ, μεταναστεύσας αργότερα στο ΠΑΣΟΚ).
Από όλα είχε ο μπαξές. Σταλινικούς, βασιλόφρονες, φασίστες, ένα τροτσκιστή (καημένε συνονόματε!) και μερικούς που σήμερα θα τους λέγαμε σοσιαλδημοκράτες.
Ήταν άγριοι καιροί τότε, λίγο μετά τον εμφύλιο. Τα ξερονήσια σε ακμή.
Παρόλο που δεν ήμουν «συνοδοιπόρος» (όρος της εποχής) με είχε συγκλονίσει η εκτέλεση Μπελογιάννη.
Έφαγα και μία αποβολή γιατί σε εκδήλωση που είχα οργανώσει απαγγέλθηκαν ποιήματα του Ρίτσου και του Βρεττάκου…

Μόνο ο Φρόιντ μπορεί να τους καταλάβει...Την Τρίτη το βράδυ, το Μαξίμου εξέδιδε non paper με το οποίο ενημέρωνε για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και ούτε λίγο ούτε πολύ προετοίμαζε το έδαφος για ρήξη, αφού εμφάνιζε τους «θεσμούς» ως αδιάλλακτους παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η ελληνική πλευρά.
Και για να υποστηρίξει τη θέση αυτή, κυκλοφόρησε χθες η Αυγή με παρεμβατικό άρθρο στο οποίο προειδοποιούσε για στάση πληρωμών εκ μέρους της ελληνικής  πλευράς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται περί «μπλόφας» αλλά περί στρατηγικής απόφασης.
Κατακεραύνωνε δε τους δανειστές για την πολυγλωσσία που εμφανίζουν στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες τινάζουν στον αέρα...

Η Οικονομία βάζει τις δικές της «κόκκινες γραμμές» στον Αλέξη. Τους τελευταίους 5 μήνες, από την στιγμή της επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η αποτυχία εκλογής και η συνακόλουθη προκήρυξη εθνικών εκλογών, δημιούργησαν επιπλέον ανασφάλεια και φόβο στους Έλληνες πολίτες για τις δουλειές, τις καταθέσεις, τα επιχειρηματικά τους ρίσκα.
Από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και μετά, η κατάσταση χειροτέρεψε.
Η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, η κυβερνητική ασυνεννοησία και η έλλειψη ξεκάθαρης στρατηγικής, έχουν δημιουργήσει συνθήκες αποσύνθεσης της αγοράς και της οικονομίας.

Βρετανία: Αν κερδίσουν οι Συντηρητικοί, θα φάω το καπέλο μου!Οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις στη Βρετανία προέβλεπαν έναν σφιχτό αγώνα, που θα κρίνονταν στο νήμα.
Καθώς όμως έκλειναν οι κάλπες, και βλέποντας τα αποτελέσματα των exit polls, πολλοί ήταν εκείνοι που σοκαρίστηκαν… κυριολεκτικά.


Πετράν: Δεν κατέστρεψα εγώ τη χώρα!Νομικά θα κινηθεί κατά του δημοσιογράφου Damian Mac Con Uladh αλλά και κατά του ιστοτόπου Politico ο Πέτρος Κωστόπουλος. Ο Πέτρος Κωστόπουλος προχωρά στην κίνηση αυτή κατά του δημοσιογράφου και του ιστοτόπου καθώς σε χθεσινό του άρθρο στο Politico ο Mac Con Uladh αναφέρθηκε στους 12 ανθρώπους που κατά τη δική του θεώρηση, κατέστρεψαν διαχρονικά την Ελλάδα. 
Στη 10η θέση είχε τον Πέτρο Κωστόπουλο…