7.11.14

Sound...

James



Η τρικυμία εν κρανίω του Αλέξη…



Προσέξτε τρικυμία εν κρανίω του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Πήγε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε να γίνουν πρόωρες εκλογές, επειδή κατά τη γνώμη του, η κυβέρνηση δεν διαθέτει νωπή εντολή.




Δεν μπορεί όμως να μη γνωρίζει ότι δεν έχει Συνταγματικό δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο (αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Βουλή μόνο αν παραιτηθεί η κυβέρνηση ή καταψηφιστούν στη Βουλή δυο κυβερνήσεις –άρθρο 41 παράγραφος 1).
Άρα η κίνησή του αποτελεί μια προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στους μικροκομματικούς τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ…

Το τουρκικό σχέδιο…



Αυτά που συμβαίνουν με την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα από μια άποψη είναι χρήσιμα.
Μας θυμίζουν πως υπάρχουν πιο ουσιαστικά διακυβεύματα, όπως η ελευθερία και η συλλογική μας ασφάλεια.
Μας θυμίζουν ότι η Ελλάδα, στην οποία συμπεριλαμβάνω την Κύπρο και τη Βόρειο Ηπειρο, δεν είναι ένα ιπτάμενο νησί, σαν τη φανταστική χώρα που περιγράφει ο Τζόναθαν Σουίφτ στα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ», χωρίς αλληλεπιδράσεις με όσα συμβαίνουν γύρω της.



Τους εχθρούς δεν τους διαλέγεις. Σε διαλέγουν.
Δεν ξύπνησε μια μέρα κάποια ελληνική κυβέρνηση και, ξύνοντας το κεφάλι της, σκέφτηκε: «Ποιον να έχω εχθρό; Δεν διαλέγω την Τουρκία;»
Η Ιστορία έφερε τον λαό μας σε αυτή τη γωνιά του κόσμου και αντί για Λουξεμβούργιους τραπεζίτες, καλλίπυγες Δανές, Ολλανδούς καλλιεργητές τουλίπας ή Φλαμανδούς γελαδάρηδες, μας έστειλε για γείτονες τους γιους του ληστή Ερτογρούλ και τα πλήθη των εξωμοτών ομοίων μας…

Η ανάγνωση της ιστορίας, και η πτώχευση.



Όταν την 18η Ιανουαρίου 1996 (του Αγίου Αθανασίου) ο κ. Κώστας Σημίτης ανελάμβανε την πρωθυπουργία, είχε τις καλύτερες των προθέσεων.
Πριν απ’ όλα, στην τότε μετακομμουνιστική Ευρώπη ήθελε να απαλλάξει το ΠΑΣΟΚ από τα τριτοκοσμικά και φιλοσοβιετικά σύνδρομα και να το εντάξει στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
Κατ’ επέκταση, θεωρούσε ότι η Ελλάδα μπορούσε να ενισχύσει τον γεωπολιτικό της ρόλο μόνον ως έγκυρος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) και της Ατλαντικής Συμμαχίας και έκανε προς την κατεύθυνση αυτή πολλές θετικές κινήσεις την εποχή εκείνη.




Χάρη σε αυτές τις τελευταίες, εξάλλου, ευοδώθηκε και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ, γεγονός στο οποίο έπαιξαν σημαντικό ρόλο ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και ο αδικοχαμένος Γιάννος Κρανιδιώτης. 
Έτσι, στο πλαίσιο μιας ξεκάθαρης φιλοευρωπαϊκής πολιτικής, όχι ιδιαιτέρως αρεστής σε τμήματα του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα έπαυσε να είναι μέρος των βαλκανικών προβλημάτων, έθεσε σε διαδικασία διαλόγου τις σχέσεις της με την Τουρκία και, ταυτοχρόνως, ενίσχυσε και τις ένοπλες δυνάμεις της…

Από ένα τέτοιο αμπέλι, τέτοιο και το κρασί.



 Μπορεί σ' αυτή τη χώρα, τα τελευταία χρόνια να ανατράπηκαν σχεδόν τα πάντα, όμως υπάρχουν κάποιες “αξίες” που παραμένουν ανεξίτηλες και διαχρονικές είτε διάγουμε περιόδους παχιών αγελάδων, είτε ισχνών.



Υπάρχουν κάποιες νοοτροπίες και άγραφοι κανόνες που έχουν περάσει στο DNA  ορισμένων και δεν μπορεί κανένα μνημόνιο και  καμιά χρεοκοπία να  τους αλλάξει…

Οι εναλλασσόμενες βάρδιες κάνουν κακό στη μνήμη!



Κακή μνήμη, μικρότερη ταχύτητα σκέψης και κακές νοητικές επιδόσεις έχουν όσοι εργάστηκαν για καιρό σε εναλλασσόμενες βάρδιες, σύμφωνα με μια νέα γαλλοβρετανική επιστημονική έρευνα. 




Η επίπτωση φαίνεται να επιδεινώνεται μετά από μια δεκαετία εργασίας σε βάρδιες και η ανάκαμψη μπορεί να πάρει τουλάχιστον πέντε χρόνια, αφ’ ότου ο εργαζόμενος σταματήσει να δουλεύει σε βάρδιες…

Η Άγκυρα αποζητά την ένταση…



Μία προς μία, οι ψηφίδες μιας ήδη δρομολογημένης κρίσης στα ελληνοτουρκικά μπαίνουν στη θέση τους.
Η διήμερη... κρουαζιέρα της τουρκικής κορβέτας Buyukada στο Αιγαίο, η οποία έφθασε μέχρι τα στενά του Καφηρέα και πραγματοποίησε επτά πολύωρες εισόδους στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα της Άγκυρας, που δεν μπορεί να παρακαμφθεί.




Πόσο μάλλον που πριν η κορβέτα που φέρει την τουρκική ονομασία της Πριγκήπου πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη πρόκληση του είδους είχε προηγηθεί κατά δύο εβδομάδες αντίστοιχη έξοδος στο Αιγαίο της τουρκικής κορβέτας Bartin, αλλά και η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησε στις 18 Οκτωβρίου η Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών της Τουρκίας σε περιοχή 20 ν.μ. νότια του Καστελόριζου, όταν ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης φορτηγό πλοίο υπό αμερικανική σημαία...