1.8.15

Το δίλημμα του ψυχασθενούς…



Ο Γιάνης πήγαινε για Νόμπελ. Μεγάλο το ρίσκο που δέχτηκε να πάρει, αλλά δεν τον ένοιαζε, αφού δεν το είχε σε τίποτα να θυσιάσει μια ολόκληρη χώρα. Να εξηγηθώ λίγο καλύτερα...




Ήταν κάποια στιγμή του 2013 όταν έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο τρόπον τινά εκλαϊκευμένης σοφίας πάνω στην Θεωρία Παιγνίων.
Δεν είχα ασχοληθεί εκτενώς με την συγκεκριμένη επιστήμη, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο μαθηματικό υπόβαθρο, και για αυτό θεώρησα πρέπον να ξεκινήσω από τα χαμηλά...


Δήμαρχος Κω κατά … Τασίας!



Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση σχετικά με όσα υποστήριξε η Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην κρατική τηλεόραση:
‘’ Ο Δήμαρχος Κω έχει ξεκάθαρες θέσεις αλλά κυρίως προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Έχουν κατατεθεί δημόσια και γραπτά, μπορεί να τις αναζητήσει και να τις κρίνει ο πολίτης.




Όλα όσα υποστηρίζει η κ. Χριστοδουλοπούλου είναι ανακριβή και την εκθέτουν.
Στη διϋπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. Πρωθυπουργού, τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρώτο μέτρο που ανακοινώθηκε ήταν η άμεση μεταφορά των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου προφανώς το έχει ξεχάσει ή κάνει ότι το έχει ξεχάσει αν και ήταν παρούσα…


H κοινωνία πρέπει να υποστεί ένα σοκ!



Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2015.

Επί 40 χρόνια η ελληνική κοινωνία εθίστηκε να ενστερνίζεται τα νάματα της αριστερής παραληρηματικής αλήθειας της θυματοποίησης, της "κοινωνικής δικαιοσύνης", του "ανθρωπισμού", του κρατισμού, του αντιδυτικισμού, της αδούλωτης πατρίδας που όλη η υφήλιος επιβουλεύεται και δεν της επιτρέπει να πορεύεται ανεξάρτητη στο δρόμο του πεπρωμένου της.




Εκ παραλλήλου εθίστηκε στο παρασιτισμό και την προσοδοθηρία. Στην ευκολία.
"Γιατί να κουραζόμαστε να παράγουμε πλούτο", της ψιθυρίζει διαρκώς το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, "όταν είναι απείρως ευκολότερο να αναδιανέμουμε τον ήδη υπάρχοντα και να ζούμε καταναλώνοντας τα έτοιμα";
Είτε να διανέμουμε τα δανεικά και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για κατανάλωση και καλοπέραση, ροκανίζοντας και υπονομεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών…

Θα γίνουμε η καλύτερη μπανανία του κόσμου…



Έχω καλά νέα και κακά νέα.
Τα κακά νέα: Αν οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγήσουν σε συμφωνία, αν δεν υπογραφεί τρίτο μνημόνιο, αν δεν λύσει τα ψυχοπολιτικά του ο ΣΥΡΙΖΑ και, στη συνέχεια, αν δεν υλοποιηθούν τα μέτρα του μνημονίου, την έχουμε πατήσει. Το Grexit, αυτή η κακάσχημη λέξη που μέχρι πρόσφατα ήταν ταμπού (φτου κακά, τι λέτε τώρα, αποκλείεται, ούτε μία στο εκατομμύριο) μα τώρα είναι ρεαλιστικό ενδεχόμενο στο τραπέζι, θα γίνει πραγματικότητα, και θα είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα.




Τα καλά νέα: Αν όντως αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη, θα γίνουμε η καλύτερη τριτοκοσμική χώρα του κόσμου. Με διαφορά.
Ας τα πάρουμε ένα ένα