1.3.19

Παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας...


Αν δεν υπήρχαν τα μίντια που αναμασούν συνεχώς τα ίδια και η υπερβολική μετά ένα βαθμό αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αλώσει τον κεντρώο ή κεντροαριστερό χώρο θα περνούσε απαρατήρητη από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Οχι γιατί δεν πρόκειται για προσπάθεια αλλαγής ρούχων, ώστε ο «κακός λύκος» να μεταμφιεστεί σε «αγαθή γιαγιά» και να φάει την εύπιστη Κοκκινοσκουφίτσα στις εκλογές.


 

Τα ρούχα που χρησιμοποίησε δεν είναι κατάλληλα, καθώς ονόματα όπως Μπίστης, Λιάκος, Μουζέλης, Παναγιώτου, Μαχαίρας, Ρεπούση, Μωραΐτης, Τόλκας, Βαλντέν κ.λπ. δεν μπορούν να διαδραματίσουν τέτοιο ρόλο, ούτε ως συμπληρωματικά του Δανέλη και της Ζορμπά. Είναι πολύ μικρής εμβέλειας και δεν λένε τίποτα στο ευρύ κοινό. Μπορεί οι άνθρωποι να έχουν τον περιορισμένο κύκλο τους, αλλά δεν είναι αναγνωρίσιμοι γενικότερα και άρα ελάχιστα χρήσιμοι ως «γεφυροποιοί»…


Δείτε το Χρηματιστήριο:τον Τσίπρα τον έχουν “τελειωμένο”…


Κάτι «περίεργο» συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης ανεβαίνει συνεχώς! Και ήδη ξεπέρασε τις 700 μονάδες (ενώ πριν ενάμιση μήνα ακόμα αγωνιζόταν να «κρατήσει» τις 600 μονάδες).
Πού οφείλεται αυτό;
* Υπάρχουν άραγε, «καλά νέα» για την Οικονομία γενικότερα;
Όχι! Όλοι οι δείκτες (αύξηση του ΑΕΠ, δημόσια έσοδα, ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο, επενδύσεις κλπ.) δείχνουν επιδείνωση!





* Μήπως υπάρχουν θετικές αξιολογήσεις για την αξιοπιστία της Οικονομίας;
Όχι! Το ακριβώς αντίθετο: Ο Οίκος Fitch, που ήταν ο πιο «θετικά διακείμενος» για την κυβέρνηση ως τώρα, όχι μόνο ανέβαλε νέα «αναβάθμιση», αλλά προειδοποίησε πως ίσως απαιτηθούν ξανά… capital controls!
* Μήπως, τότε, υπάρχουν θετικά νέα για τις μεταρρυθμίσεις;
Το ακριβώς αντίθετο – και εδώ: Οι δανειστές, επισημαίνουν ότι στις μεταρρυθμίσεις όχι μόνο η κυβέρνηση έχει μείνει πίσω, αλλά και κάνει βήματα (ακόμα πιο) πίσω…
Χώρια που για πρώτη φορά από την στιγμή που «βγήκαμε» - υποτίθεται - από τα μνημόνια, δηλαδή από πέρσι τον Αύγουστο, οι δανειστές δείχνουν «να χάνουν την υπομονή τους» με την Κυβέρνηση Τσίπρα…



Ο πόλεμος στη Συρία και το κινητό της κυρά Σούλας....


Διάβασα κάπου ότι οι ανθρωπιστές κυβερνώντες ετοιμάζουν ένα νέο χοτ σποτ στον Βόλο, το οποίο θα είναι «η μητέρα όλων των χοτ σποτ», και ότι ο Μπέος αντιδράει απειλώντας με «αιματοχυσία». 




Δεν ξέρω αν όλα αυτά ισχύουν, αλλά αυτό που ξέρω καλά είναι ότι στα νησιά, όπως π.χ. η Μυτιλήνη, γίνεται ο κακός χαμός καθώς έχουν πλημμυρίσει από «συμπαθείς πρόσφυγες πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο), με την παραβατικότητα στα κόκκινα, αλλά κανείς δεν μιλάει.
Κι αυτό διότι οι ντόπιοι έχουν τρελαθεί στο χρήμα, και στην ουσία έχουν εξαγοραστεί…