21.3.17

Come on Lord...

Alan Vega







Σαμαράς λένε και κλαίνε, με το δίκιο τους…



Δεν έχω να σας πω κάτι για το σημερινό Eurogroup, που πέρασε «άπρακτο» κι αυτό, όπως και όλα τα προηγούμενα. Ό,τι είχα να πω σχετικά το έχω γράψει, εδώ και καιρό. Δεν κλείνει η αξιολόγηση, πρώτον γιατί δεν μιλάμε πια για μια απλή αξιολόγηση, αλλά για τη μετάβαση στο επόμενο Μνημόνιο! Και δεύτερον, γιατί ο Τσίπρας δεν μπορεί να το κλείσει!




Ξέρει πια καλά, πως ό,τι κι αν δεχθεί, θα του ζητήσουν κι άλλα. Και το ΔΝΤ θα προσθέσει από πάνω κι άλλα, ακόμα…
--Το παραμύθι της «πολιτικής συμφωνίας», που μας είχαν εξαγγείλει την 20η Φεβρουαρίου, κατέρρευσε…
--Το παραμύθι με τα «αντίμετρα», που θα ήταν τάχα «δημοσιονομικά ουδέτερα», διαψεύστηκε κι αυτό…


ΓΑΠ: Μήπως πρόκειται περί ηλιθίου;



Μία άγνωστη, κωμικοτραγική ιστορία με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου και την Μαντλίν Ολμπράιτ, όταν αμφότεροι ήταν υπουργοί Εξωτερικών, αποκαλύπτει ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης. Πρόκειται για μία μεταξύ τους συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ-ΕΕ, στις 14 Δεκεμβρίου 2000, στην οποία κυρίαρχο θέμα ήταν η Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας (ESDP).



Ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ την περίοδο 2000-2004 περιγράφει στο βιβλίο «Η τέλεια καταιγίδα» (Εκδόσεις Μεταίχμιο) το παρασκήνιο εκείνης της Συνόδου και η εφημερίδα το «Βήμα» δημοσίευσε τα επίμαχα αποσπάσματα…

Πέφτουν - πέφτουν - πέφτουν...



Η κοινωνία τους αποστρέφεται, τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις βυθίζονται όλο και πιο χαμηλά. Είναι θέμα χρόνου να διασπαστεί για τον ΣΥΡΙΖΑ καθοδικά το ψυχολογικό όριο του 10% και να φλερτάρουν πλέον με ποσοστά που θα προδίδουν την πλήρη κατάρρευσή τους. Στις συγκεντρώσεις των υπουργών τους στις επαρχιακές πόλεις δεν προσέρχονται ούτε καν τα κομματικά τους μέλη.

 
Τρεις κι ο κούκος...

Έχουν ήδη πέσει. Στην συνείδηση του κόσμου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον κυβέρνηση, αλλά ένα αποτυχημένο τσούρμο ιδεοληπτικών που η πολιτική απάτη τους έχει αποκαλυφθεί πλήρως και γι' αυτό τον λόγο ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την εξουσία. Είναι σαν να έχουν χάσει μία εκλογική αναμέτρηση με ποσοστά συντριβής και να ετοιμάζονται να παραδώσουν την εξουσία σε προκαθορισμένο χρόνο. Ο ελληνικός λαός τους κρίνει καθημερινά, τους ζυγίζει και τους βρίσκει ελλιποβαρείς...


Παπαρολόγοι δημοσιογραφούντες (της Αριστεράς)…



Γνωστός σεσημασμένος αριστερολόγος της Ελευθεροτυπίας, ένας από τους πολλούς μικρόνοες που μας φόρτωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το παίζουν κοψοχέρηδες και καλά (δε θυμάμαι τι χατίρι δεν του έγινε κι’ αυτουνού), κάνει για άλλη μια φορά αυτό που τόσο καλά ξέρει η αριστερά: πετάει λάσπη στην αστική Δημοκρατία.




Θέμα του αυτήν την φορά; Το πλέον αγαπημένο θέμα των εξωκοινοβουλευτικών λαϊκιστών, τα προνόμια των Βουλευτών! Κρατάω ένα κομμάτι από το λίβελό του σε γνωστό site που φιλοξενεί τον κάθε πικραμένο (Χουκλοβέργηδες και ΣΙΑ):
"Βουλευτιλίκι και δικαστιλίκι είναι εξουσίες του πολιτεύματος, με τεράστιες υποχρεώσεις και ευθύνες απέναντι στους πολίτες και τη Δημοκρατία."…


Τα αριστερά «φακ νιους»…



Π​​ρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει γρήγορα ανακλαστικά. Εννοείται στην επικοινωνία, διότι στην παραγωγή έργου όχι μόνο δεν έχει ανακλαστικά, αλλά δεν ασχολείται και καθόλου. Ετσι, μόλις δόθηκε όνομα στην προηγούμενη πρακτική της, έσπευσε αμέσως να την υιοθετήσει για να τη στρέψει εναντίον των άλλων.



Βεβαίως το έκανε ανορθόγραφα – «φακ νιους» το είπε ο μαστροχαλαστής του ασφαλιστικού, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος– αλλά αυτό δεν αναιρεί την πρωτοπορία αυτής της κυβέρνησης στην επικοινωνία: και ανοίγει δρόμους στην προπαγάνδα και αντιστρέφει αμέσως τις κατηγορίες που μπορεί να της προσάψουν. Κάτι σαν λαβή τζούντο δηλαδή…


Το κόλπο με το κρεμμύδι…



Οι αδαείς αντιμετωπίζουν τις δημοσκοπήσεις όπως παλιά στα χωριά το θερμόμετρο. Ο άλλος ψηνόταν στον πυρετό και του έλεγαν:
- Ελα, μωρέ, τίποτα δεν έχεις. Φάε ένα κρεμμύδι να περάσει!
Πάντα τα επιστημονικά εργαλεία ενοχλούν τους κομπογιαννίτες. Ξέρετε γιατί; Επειδή αμφισβητούν τη δική τους αμφίβολη και υποκειμενική γνώση.



Ετσι και με τις δημοσκοπήσεις. Οι κομπογιαννίτες τις αγνοούν αντί να επιχειρήσουν να τις καταλάβουν. Διότι οι δημοσκοπήσεις μιλούν πάντα σε δύο επίπεδα.Να πάρω ένα παράδειγμα από την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΣΚΑΪ, 13/3)…