14.4.15

Η ρεζέρβα...

Αφιερωμένο στην πρόεδρο της καρδιάς μας...
Στέλιος Καζαντζίδης




Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα….



Πάει κι αυτό. Πάσχα ήταν και πέρασε.
Και τι Πάσχα; Όλα τα είχε…
Τον Αλέξη να παρακολουθεί σεμνά τον επιτάφιο, το άγιο φως, τον συγκαμένο ντυμένο διάκονο με χρυσά άμφια να το περιμένει στο αεροδρόμιο, χιλιάδες ψητά αρνιά, τον συγκαμένο πάλι με στρατιωτικό τζάκετ να τα σουβλίζει, και μετά με λαμέ κοστούμι να τα μασουλάει, την Κουντουρά να χορεύει τσάμικα,  κλπ κλπ.




Υπάρχει πολλή ευλάβεια, και πολλή εθνικοφροσύνη, κι αυτό βγαίνει προς τα έξω…
Βέβαια, τόσα αρνιά είχαν να σουβλιστούν από τον στρατό…  από την εποχή της χούντας… αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Κάνουν τον κύκλο τους.
Ας είναι καλά η αριστερή μας κυβέρνηση με τον πάντα μπροστάρη υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κόκκινο Πάνο (όνομα και πράγμα μιας και μπούκωσε από τα πολλά αρνίσια μπούτια που κατέβαζε δυο μέρες σερί, χωρίς να πάρει ανάσα).
Και οι υπόλοιποι ότι φάγαμε φάγαμε…

Η Ευρώπη πρέπει οπωσδήποτε να σώσει την Ελλάδα…



Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομικής κρίσης είναι ένα ελληνικό πρόβλημα: Η βαθιά ριζωμένη απροθυμία της χώρας να εκσυγχρονιστεί.
Η Ελλάδα πέρασε μια μακρά περίοδο υπό την οθωμανική ηγεμονία. Τα πολιτικά και οικονομικά της δίκτυα είναι άκρως διεφθαρμένα.
Δεν έχει προκύψει μια αξιοκρατική γραφειοκρατία.
Και καθώς η εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς θεσμούς διαβρώνεται, αυτό που βλέπουμε να προκύπτει είναι μια κουλτούρα εξάρτησης.




Οι Έλληνες, θα μπορούσε κάποιος να πει δεν έχουν κερδίσει το δικαίωμα να σωθούν.
Παρόλα αυτά, μια ελληνική έξοδος από το ευρώ δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή ούτε για την Ελλάδα, αλλά ούτε και για την ΕΕ.
Άσχετα όμως αν οι Έλληνες δικαιούνται να σωθούν ή όχι, το συμφέρον της Ευρώπης είναι να τους βοηθήσει...

Αριστερή «προδοσία»;



Σε ανύποπτο χρόνο, όταν οι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη στα επαναστατικά κάγκελα μαζεύοντας ψήφους, είχαμε ανιχνεύσει τα πολλά σημάδια προσγείωσης της ηγεσίας του στην πραγματικότητα. Κάθε φορά και περισσότερα.




Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία και οι προεκλογικές προσγειώσεις έγιναν κανονικές μετεκλογικές κωλοτούμπες, που όλοι γνωρίζουμε.
Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμη πολλοί που ανησυχούν μήπως η νέα κυβέρνηση προχωρήσει σε «ρήξη», ακόμη και σε έξοδο από το ευρώ.
Οσο κι αν οι ανησυχίες δικαιολογούνται από την πολυγλωσσία και την μπουρδολογία μέσα στην κυβέρνηση, θέλω να τους καθησυχάσω. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο


Ξεκολλάτε ρε….



«Δεν κυβερνάμε έτσι» λένε στο Μαξίμου, καθώς οι ιδεοληψίες ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης ροκανίζουν την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν μας φτάνει η θηλιά που μας έχουν περάσει στον λαιμό, έχουμε και τις ιδεοληψίες των δικαιωματιστών της Κουμουνδούρου. Είναι αδιανόητο όταν οι δανειστές επιχειρούν να μας στραγγαλίσουν εμείς να πυροβολούμε τα πόδια μας».
Με αυτή τη φράση συνόψισε υπουργός το γεγονός ότι χειρισμοί στο εσωτερικό έχουν αρχίσει να ροκανίζουν την πολιτικο-εκλογική επιρροή της κυβέρνησης.

 



Στην πραγματικότητα πρόκειται για την εκδήλωση της αντίφασης ανάμεσα σε απολύτως μειοψηφικές ιδεολογικές αντιλήψεις της μικρογραφειοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ και στα «θέλω» των ψηφοφόρων που εκτόξευσαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη θέση.
Αντίφαση που λόγω των ειδικών συνθηκών της κρίσης είχε όλο το προηγούμενο διάστημα επικαλυφθεί λόγω του γεγονότος ότι κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί πολίτες ψήφισαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό κριτήριο να τερματίσουν τις μνημονιακές πολιτικές…

 

Ιστορικές ατάκες…



Ένα απάνθισμα των ιστορικών ατακών (sic) που εκστόμισαν κατά καιρούς τα λαμπρά μυαλά που μας κυβερνάνε…
Προσφορά του Νίκου Σακελλαρόπουλου από τη σελίδα του στο facebook

 
Το βλέμμα: "με βαραίνουν οι ευθύνες του τόπου"!

«Θ’ αλλάξουμε την Ευρώπη», Αλέξης Τσίπρας
«Δεν θέλουμε την δόση, μόνο χρόνο», Γιάνης Βαρουφάκης
«Οι Πολωνοί ήταν σύμμαχοι των Ναζί», Αλ. Φλαμπουράρης…


Πέφτοντας…



Το καλό σενάριο είναι να βγαίνει ο μήνας όπως-όπως. Πληρώνοντας μισθούς και συντάξεις με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών φορέων και άλλων οργανισμών του Δημοσίου, αξιοποιώντας ακόμη και κοινοτικούς πόρους που προορίζονται για συγχρηματοδοτούμενα έργα αλλά καταλήγουν στο μίζερο κρατικό ταμείο.




Το καλό σενάριο είναι να μένουμε στην ευρωζώνη έστω ως ειδική περίπτωση και εξαίρεση, στο τελευταίο υπόγειο, σε ένα κατάδικό μας περιθώριο.
Σε μια διαρκή και άγονη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας που δεν τους καταλαβαίνουμε και δεν μας καταλαβαίνουν, που μας κουράζουν και τους κουράζουμε, που δεν μας αντέχουν ούτε τους αντέχουμε…


Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει κρυφά εκλογές;



Εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών για τη βοήθεια δισεκατομμυρίων και τις μεταρρυθμίσεις, η ελληνική κυβέρνηση  σκέφτεται το σενάριο νέων εκλογών", γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να "ανοίξει" και πάλι τις ελληνικές κάλπες, μόλις τρεις μήνες μετά την εκλογική του νίκη, ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές…