22.5.15

Echo Beach...

Martha and the Muffins



Ο σερίφης, ο Αλέξης, και ο … Κλάους Μάους!



Αν εξαιρέσουμε τους ξέφρενους λάγνους χορούς της στραβοστομιασμένης ζουρλής πάνω σε πλαστική καρέκλα, την ώρα που η χώρα στενάζει από την ανέχεια, και τις απεγνωσμένες προσπάθειες μιας ημιμαθούς βουλευτίνας του Σύριζα να διαβάσει κάποια ξένα ονόματα, παρά το ότι στο επίσημο βιογραφικό της αναφέρεται ως γλωσσομαθής(!), τα μόνα άλλα φαιδρά της εβδομάδας ήταν δυόμιση…




Το πρώτο και καλύτερο, η επέλαση της Ζωζώς επί του κατ αρχήν σαστισμένου και στη συνέχεια σούπερ κουλ υποδιευθυντή της αστυνομίας που ήταν επικεφαλής των μέτρων σε μια ακόμη «αγωνιστική» πορεία συριζαίων εναντίον της (συριζέικης) κυβέρνησης…


Αλέξης Δον Κιχώτης…



Κλασική περίπτωση δον κιχωτισμού η συγκυβέρνηση Σύριζα - ΑΝΕΛ.
Παρέα με μία λεβέντικη αντιμνημονιακή ομάδα σε ρόλο Σάντσο Πάντσα (επιτροπή αλήθειας για το χρέος π.χ.), συζητούν με τις σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, την έδρα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.λπ. προσπαθώντας να σώσουν μία Ελλάδα - Δουλτσινέα που πιστεύουν ότι έχει πέσει κάτω από την επήρεια των μνημονιακών μαγικών!



Προς το τέλος πάντως του μυθιστορήματος, ο Δον Κιχώτης βρίσκει με κάποιο τρόπο τα λογικά του και επιστρέφει μαζί με το συνταξιδιώτη του πίσω στο σπίτι τους.
Υπάρχει ελπίδα…


FYROM: Μια νέα Ουκρανία;



Η Μακεδονία* είναι ένα φτωχό, περίκλειστο από ξηρά κράτος, με περίπου δυο εκατομμύρια πληθυσμό.
Για το Κρεμλίνο όμως αποτελεί ένα νέο μέτωπο σε έναν ιδεολογικό πόλεμο, με τις ΗΠΑ να μεθοδεύουν αλλαγή καθεστώτος προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ρωσική επιρροή.




Όπως συμβαίνει συχνά, έτσι και αυτή η άποψη είναι σωστή στο βαθμό που τα ρωσικά συμφέροντα συγκλίνουν με αυτά ενός διεφθαρμένου και  απολυταρχικού ηγέτη…


Οι ευθύνες Τσίπρα και τα πολιτικά βαμπίρ που ανέδειξε…



Όσο απομακρυνόμαστε από την 25 Ιανουαρίου που ο Αλέξης Τσίπρας εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου ως πρωθυπουργός της χώρας, τόσο μεγεθύνονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είτε στην Οικονομία είτε στη διακυβέρνηση της χώρας.

 
Με το κασκόλ του ... Εορδαϊκού στο Eurogroup!

Προβλήματα σχεδόν παντού.
Ακόμη κι εκεί που δεν υπήρχαν.
Ακόμη κι εκεί, π.χ. στην Παιδεία, όπου οι μεταρρυθμίσεις είχαν
δημιουργήσει ένα κλίμα απεγκλωβισμού από τις χρόνιες παθογένειες.
Ακόμη κι εκεί, π.χ. στις σχέσεις της χώρας με τους συμμάχους της, όπου μέχρι πρότινος κρατούνταν αξιόπιστες ισορροπίες.
Αποκορύφωμα η άρνηση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, να δεχθεί τον ημέτερο ομόλογό του κατά την επίσκεψή εκεί…


Τα αεροδρόμια, ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο … λαφαζανισμός!



Η τύχη των 14 αεροδρομίων, η Αυγή, και το λαϊκό συμφέρον.

Είναι φανερό  μέσα από την αποκρυπτογράφηση της τρέχουσας κυβερνητικής επιχειρηματολογίας και πολύ πιο ξεκάθαρο στην καθημερινή αρθρογραφία του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, ότι η υπόθεση της υπεράσπισης της δημόσιας και κοινόχρηστης περιουσίας και η αποσόβηση της ιδιωτικοποίησης της βρίσκεται πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες της διαπραγμάτευσης και μάλλον έξω από τα όρια των «κόκκινων γραμμών».




Ενδεικτικό των προθέσεων της νέας κυβέρνησης η έστω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει αποτελεί ασφαλώς η διατήρηση και η ενίσχυση του περιλάλητου ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου, ως γνωστό , υποχρέωση είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους ανά τον κόσμο «επενδυτές» και την διοίκηση του οποίου η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση απειλούσε ακόμη και με ποινικές διώξεις!
 

Οι πολιτικές επιλογές που θα σφραγίσουν τη μοίρα της Ελλάδας…



Ξεχάστε τα ποσοστά χρεών, τους προϋπολογισμούς, τη ρευστότητα και τα υπόλοιπα.
Οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ και της Ε.Ε. με την ελληνική κυβερνηση είναι απλώς για τα μάτια του κόσμου.
Η ελληνική κρίση πάντα αφορούσε τόσο την πολιτική, όσο και την οικονομία. Τώρα αφορά πλέον μόνο την πολιτική.




Υπάρχουν δύο θεωρίες για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας: Η μία τους παρουσιάζει ως άτσαλους ερασιτέχνες που ξόδεψαν τους τελευταίους μήνες σκάβοντας έναν ακόμα βαθύτερο οικονομικό λάκκο για την Ελλάδα - την ώρα που κατασπαταλούσαν την καλή θέληση και την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων.
Η άλλη λέει ότι οι χαζομάρες του Γιάνη Βαρουφάκη, υπουργού Οικονομικών, είναι μία καλοσχεδιασμένη πολιτική φάρσα για να απελευθερώσει την Ελλάδα από τις δαγκάνες των ανελέητων δανειστών της…