4.8.14

Rockets Fall on Rockets Fall....

Godspeed You Black Emperor.
Αλέξης για … Πρόεδρος της Δημοκρατίας!Η χώρα βρίσκεται εδώ και χρόνια σε μια κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Τα προβλήματα είναι άπειρα, το συμμάζεμα απαραίτητο, αλλά τα αποτελέσματα των θυσιών είναι μέχρι στιγμής πενιχρά.
Όχι τόσο εξαιτίας των δημοσιονομικών, που κουτσά στραβά, και με μπόλικο πόνο γιατρεύονται, αλλά λόγω της πολιτικής ρευστότητας, και της συνεχούς πολιτικής αναταραχής που ζούμε.


Και σαν να μην έφταναν τα μνημόνια, τα χαράτσια, η ανεργία, κλπ. έχουμε συνεχώς πάνω από το κεφάλι μας και το ενδεχόμενο πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, που απειλούν όχι μόνο να αδειάσουν άσκοπα τα δημόσια ταμεία, αλλά και να φέρουν την ακυβερνησία…
Ότι χειρότερο δηλαδή για το μέλλον μας.


Ζητείται Πρόεδρος…Ισως αποτελέσει το κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2015 η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως αν είναι η αιτία πρόκλησης ή όχι Εθνικών εκλογών.
Η ονοματολογία θα μας απασχολεί από το 2014, ενώ δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ θα ψηφίσουν κοινό πρόσωπο για Πρόεδρο.
Όμως για πρώτη φορά στα χρονικά των Προεδρικών εκλογών, τα δύο κόμματα δεν συγκεντρώνουν μαζί τον «χρυσό» αριθμό των 180 Βουλευτών για την αποπεράτωση της διαδικασίας χωρίς εκλογές.

Η μόνη ορθή προσέγγιση… Σε αυτό τον άγριο κόσμο, όπου ακόμη κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρότερου, ο νόμος του ξίφους, δεν υπάρχει άλλη προσέγγιση από την εθνοκεντρική.
Κανείς ξένος δεν θα μας νοιαστεί περισσότερο από τους μετέχοντες στο Έθνος μας, κανείς δεν θα θυσιαστεί και δεν θα πολεμήσει για μας.Κι όσοι λίγοι το έκαναν για μας, Φιλέλληνες στην Παλιγγενεσία, ήταν πρώτα - πρώτα φλογεροί πατριώτες του Έθνους τους.
Αγαπούσαν τη χώρα τους κι έτσι συγκινούνταν από τον αγώνα και την αγάπη μας για την δική μας χώρα.

Ιστορίες για δράκους και ελλείμματα…Α​​ν ταξιδέψει κανείς στα βάθη του αμερικανικού Νότου μπορεί να πετύχει πολλούς που πιστεύουν ότι ο Ελβις ζει και κάνει πάρτι με τους εξωγήινους. Μπορεί να πετύχει κι άλλους που ισχυρίζονται ότι ο Κένεντι δεν δολοφονήθηκε αλλά έφυγε στη Νότια Αμερική με κάποια ερωμένη του.
Συνωμοσιολόγους μπορεί να πετύχει κάποιος και στη Γαλλία (όπως τον Ροζέ Γκαροντί ο οποίος από πρώην θεωρητικός του ΚΚΓ έγινε αρνητής του Ολοκαυτώματος), στην Αγγλία κι αλλού.
Η συνωμοσιολογία δεν φύεται μόνο στα εδάφη όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα. Απλώς στις άλλες χώρες φιλτράρεται, πολύ πριν γίνει επίσημος λόγος και οι συνωμοσιολόγοι εξοστρακίζονται από τον δημόσιο διάλογο διά της χλεύης. Υπάρχει δηλαδή ένα σύστημα που επισημαίνει τα πολιτικά ανέκδοτα πριν αυτά εκλεγούν…

Εσύ ηλίθιε σκάσε και πλήρωνε…Δέκα βήματα μπροστά από τον Ανδρέα Παπανδρέου ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηλιός.
Πράσινες κλαδικές σωτηρίας αφισοκολλητών και κλακαδόρων με διορισμούς μέχρι και σε θέσεις «κρατικών βιομηχάνων» ο Παπανδρέου.
Κόκκινες κλαδικές σωτηρίας «απόρων» δανειοληπτών ο κ. Μηλιός.«Τσοβόλα δώστα όλα...» ο Παπανδρέου.
Φορέας να χαρίζει δάνεια «απόρων» με κριτήρια ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μηλιός. 
Και στο περιθώριο οι στρατιές των ηλιθίων που πλήρωσαν τα δάνειά τους... 

Πληρώνουμε τον «τουρισμό» τους;Μια ολόκληρη κουστωδία από συμβούλους, συνεργάτες, παρατρεχάμενους και τεχνοκράτες πρόκειται να παραστούν στις 3 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, για ένα «τουριστικό τετραήμερο» μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές τους, στα πλαίσια της συνάντησης με την τρόικα για τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος , με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
Στην αποστολή αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί, καθώς και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, το δε κόστος υπολογίζεται ότι θα είναι αρκετά μεγάλο και προκλητικό για τα δεδομένα της εποχής…