2.10.19

Απεργούμε μεν, καλύπτουμε τα γεγονότα δε…


Γενική απεργία σήμερα, με καθολική συμμετοχή και των δημοσιογράφων, οπότε ελάχιστες είναι οι ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Παρ’ όλα αυτά όμως, είναι μερικά πράγματα που εδώ στον δημοσιογραφικό όμιλο ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ δεν μας ξεφεύγουν, άσχετα αν οι μισοί και πλέον συντάκτες μας απεργούν και αυτοί, διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά ωράρια, για το μπαγιάτικο σούσι που τους προσφέρουμε τα μεσημέρια, και για το γεγονός ότι τα ελικόπτερα του ομίλου έχουν καθηλωθεί (για λόγους γενικής συντήρησης).





Γεγονότα όπως π.χ. οι πρωινές σειρήνες που ακούστηκαν απ’ άκρου σε άκρο στην πρωτεύουσα, με κάποιους συμπατριώτες μας να σπεύδουν πανικόβλητοι στα σούπερ μάρκετ για προμήθειες ρυζιού, ρεβιθιών, χοντρού μακαρονιού, και άλλων τέτοιων προϊόντων επιβίωσης επειδή νόμιζαν ότι … μας επιτέθηκε τελικά ο Τούρκος.
Άλλοι πιο ψύχραιμοι έσπευσαν στα ΑΤΜ και στα καταστήματα πώλησης κινητών, για να προλάβουν τα χειρότερα...

How Dare You?

Greta Thurnberg




Αν έκλειναν τα σύνορα;


Oσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ η Μόρια δεν υπήρχε παρά μόνον για τους φιλοξενούμενούς της. Υπήρχε και για τους κατοίκους της Μυτιλήνης, όμως αυτοί δεν μετράνε στους ανθρωπιστικούς λογαριασμούς.
Την κατάσταση που επικρατούσε «εκεί μέσα» τη μαθαίναμε από τα ρεπορτάζ των ξένων μέσων ενημέρωσης. Απαγορευόταν η είσοδος στους Eλληνες δημοσιογράφους.

 
γυναικόπαιδα

Οι μόνοι που είχαν ελεύθερη πρόσβαση ήσαν οι «αλληλέγγυοι» και οι ΜΚΟ. Οι λόγοι είναι μάλλον προφανείς. Δεν χρειαζόταν να ξέρουμε πόσοι ακριβώς συνωστίζονται εκεί μέσα και ποια είναι η πραγματική τους ιδιότητα.
Είναι πρόσφυγες ή μετανάστες; Πληροφορηθήκαμε ότι είναι πάνω από 7.000, πριν τα νέα κύματα του φετινού καλοκαιριού, και ότι εκκρεμούν γύρω στις 75.000 αιτήσεις ασύλου μετά τις εκλογές.
Επιτέλους η κυβέρνηση ομολόγησε το προφανές: οι περισσότεροι είναι μετανάστες απ’ το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ή την Αφρική και ελάχιστοι πρόσφυγες από τη Συρία…