2.10.19

Απεργούμε μεν, καλύπτουμε τα γεγονότα δε…


Γενική απεργία σήμερα, με καθολική συμμετοχή και των δημοσιογράφων, οπότε ελάχιστες είναι οι ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Παρ’ όλα αυτά όμως, είναι μερικά πράγματα που εδώ στον δημοσιογραφικό όμιλο ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ δεν μας ξεφεύγουν, άσχετα αν οι μισοί και πλέον συντάκτες μας απεργούν και αυτοί, διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά ωράρια, για το μπαγιάτικο σούσι που τους προσφέρουμε τα μεσημέρια, και για το γεγονός ότι τα ελικόπτερα του ομίλου έχουν καθηλωθεί (για λόγους γενικής συντήρησης).





Γεγονότα όπως π.χ. οι πρωινές σειρήνες που ακούστηκαν απ’ άκρου σε άκρο στην πρωτεύουσα, με κάποιους συμπατριώτες μας να σπεύδουν πανικόβλητοι στα σούπερ μάρκετ για προμήθειες ρυζιού, ρεβιθιών, χοντρού μακαρονιού, και άλλων τέτοιων προϊόντων επιβίωσης επειδή νόμιζαν ότι … μας επιτέθηκε τελικά ο Τούρκος.
Άλλοι πιο ψύχραιμοι έσπευσαν στα ΑΤΜ και στα καταστήματα πώλησης κινητών, για να προλάβουν τα χειρότερα...



Τέλος, υπήρξε και μια μερίδα φύσει αισιόδοξων Ελλήνων, που βγήκαν στα μπαλκόνια και στους δρόμους με σημαίες, επειδή κυκλοφόρησε μια φήμη ότι κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης ο Κουμουτσάκος!
Τελικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ίσχυσε, αφού όπως ανακοινώθηκε επίσημα οι σειρήνες ήχησαν στα πλαίσια της άσκησης ΤΑΑΣ/ΤΑΜΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-19», οπότε και πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια.
Ερώτημα όμως παραμένει το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες αν καμιά φορά οι συναγερμοί και  οι σειρήνες ηχήσουν για πραγματικούς λόγους.
Που θα βρουν καταφύγιο;
Στα κατά τόπους ZARA, όπως μου είπε ο φίλος μου ο Ντίμης, που υπΕρέτησε 9 ολάκερους μήνες στον στρατό, και ξέρει πολλά;
Σε άλλες ειδήσεις, εκτός από τη Μόρια που παραμένει σε κατάσταση συναγερμού λόγω του ξεσηκωμού των εκεί δυστυχισμένων γυναικόπαιδων (βλ. φωτό) που θέλουν την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα σε 5στερα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής εντός και πέριξ της πρωτεύουσας, προκειμένου να αφομοιωθούν, είχαμε και μια μίνι εξέγερση στο χοτ σποτ του Κατσικά Ιωαννίνων, όπου «ακροδεξιοί», «ρατσιστές», και λοιποί αντιδραστικοί συνάνθρωποί μας αρνήθηκαν την είσοδο στο χοτ σποτ  νέων «προσφύγων πολέμου» από το Ιράν, την Αλγερία, και άλλες εμπόλεμες χώρες, φωνάζοντας συνθήματα κατά των νεοαφιχθέντων από τα νησιά, και επιτιθέμενοι ακόμη και στις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να διαχειριστούν και να οργανώσουν την όλη επιχείρηση.
Μάλιστα, προς στιγμήν απειλήθηκε και γενικότερη σύρραξη, αφού έσπευσαν στο σημείο μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το Καλπάκι, καθώς και μέλη  διάφορων «φιλανθρωπικών» ΜΚΟ, και μπόλικοι συριζαίοι των Ιωαννίνων, για να υπερασπιστούν τους πρόσφυγες απέναντι στις άνομες διαθέσεις και ορέξεις των «φασιστόμουτρων» ισλαμοφοβικών κατοίκων.

Φωνή λαού, οργή Θεού...


Τελικά η σύρραξη αποφεύχθηκε, αφού όπως αποδείχθηκε οι διαμαρτυρόμενοι δεν ήταν ρατσιστές ντόπιοι φασίστες, ούτε καν μεταφερόμενοι χρυσαυγίτες, αλλά οι ίδιοι οι πρόσφυγες του χοτ σποτ, που απλά δεν ήθελαν άλλους επιπλέον νεόφερτους στον καταυλισμό τους.
Μάλιστα, όπως δήλωσε στο ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ ένας εξ αυτών, ο Αμπντούλ, «εγώ ταξίδεψα χιλιάδες χιλιόμετρα από το Αλγέρι για να έρθω στον Κατσικά και να έχω το δικό μου κοντέινερ με πλάσμα τιβί, και τζακούζι… και τώρα θα μου φέρουν κι άλλους από ποιος ξέρει που, μαϊμού πρόσφυγες, για να μοιράζομαι τις μπασκέτες και τα πλεϊστέσιον; ΟΧΙ…ΠΟΤΕ», και συμπλήρωσε: «φακ δε πολίς… φακ δε Κουμουτσάκος»!
Τέλος, να αναφερθούμε και στις μεγαλειώδεις παλλαϊκές πορείες διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, και άλλων παρόμοιων εργατικών συνδικάτων, που με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, γεμάτων από αγωνιστικό παλμό, προκάλεσαν σεισμό στην Αθήνα, και έσπειραν τον τρόμο στο Μαξίμου, στα υπόγεια του οποίου έντρομος ο πρωθυπουργός, μαζί με τον Βαρβιτσιώτη και τον Γιακουμάτο, προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τους λόγους αυτής της λαϊκής επανάστασης.
«Μα αφού μείωσα τον ΕΝΦΙΑ… απαγόρευσα το κάπνισμα στις παιδικές χαρές… ανακουφίζω τα νησιά μεταφέροντας στην ενδοχώρα, πλην Πελοποννήσου, τους μετανάστες… τι άλλο θέλουν δηλαδή»; έλεγε σχεδόν δακρυσμένος ο Κυριάκος…
Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, αφού ούτε εμείς εδώ στον ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ, με τα τόσα διδακτορικά και τα τόσα φτυχία, δεν έχουμε λογικές απαντήσεις.
Προς τι αυτός ο γενικός ξεσηκωμός απέναντι σε μια κυβέρνηση τριών μόλις μηνών;
Προς τι τρεις απεργίες μέσα σε ένα μήνα μόνο;
Τι συμβαίνει τέλος πάντων;
Με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι;

Strange Attractor

ΥΓ- Συντάκτης μας πέτυχε στο δρόμο, έξω από ένα 4All, τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό του Σύριζα Αλέκο Φλαμπουράρη. Τον ρώτησε πως χτυπάει το σέικερ του φραπέ… κι ο μπαρμπα Αλέκος παρά τα χρόνια που τον βαραίνουν στην πλάτη τον πήρε στο κυνήγι… που να τον ρωτούσε δηλαδή και για το κότερο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου