15.10.14

Bloom...

Brian Eno



Το δημόσιο αλληθωρίζει προς Αλέξη μεριά…



Η «κυβέρνηση των δοσίλογων», όπως την χαρακτηρίζουν συστηματικά οι αγαναΧτιστές,  κάθεται στο σβέρκο μας σχεδόν δυόμιση χρόνια τώρα.
Και αν ακούσει κανείς τα παπαγαλάκια, ή ενημερωθεί από το ΧΩΝΙ και άλλα παρόμοια έγκυρα μέσα, ένα πέπλο σκότους έχει πέσει πάνω από την Ελλάδα, και έχει σκεπάσει τον περήφανο λαό μας, που στα γόνατα πλέον ψάχνει για μια έξοδο προς το φως τρώγοντας ρίζες.




Μέσα όμως σε αυτή τη ζοφερή ατμόσφαιρα, όπου όλα τα σκιάζει η φοβέρα, και όπου δεν κινείται φύλλο (μιας και έχουμε χούντα αφού), υπάρχει ένας μικρός (λέμε τώρα) θύλακας αντίστασης στη μαύρη κατοχή που ζούμε.
Που είναι ο αυτόκλητος μπροστάρης στον αγώνα εναντίον της κυβέρνησης της υποτέλειας.
Μιλάω για το περήφανο ελληνικό δημόσιο…


Ο Ερντογάν της … Αραβίας.



Κάθε μία στις τόσες, ο Ερντογάν μας τρελαίνει.
Σήμερα το πρωί (σ.μ. χθες) τουρκικά τζετ βομβάρδισαν βάσεις του ΡΚΚ, μετά από πολυήμερες διαδηλώσεις των Κούρδων με αφορμή την εγκατάλειψη από πλευράς Άγκυρας των Κούρδων υπερασπιστών της πόλης Κομπάνι στη Συρία.




Οι βομβαρδισμοί αυτοί μάλλον έβαλαν τέλος στην 18μηνη εκεχειρία και στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Τουρκίας με το ΡΚΚ, μια σοβαρότατη δηλαδή εξέλιξη, και κατά τη γνώμη μου ένα τραγικό αν και προβλέψιμο λάθος του Ερντογάν.
Η μεγάλη όμως έκπληξη έγκειται στο πως ο Ερντογάν προετοίμασε τους Τούρκους για επανεκκίνηση του 30χρονου πολέμου τους με το ΡΚΚ, και τι μας λέει αυτό για τη κοσμοθεωρία του…

Ο Αλέξης και η εικονική πραγματικότητα…



Η Εικονική Πραγματικότητα, αποτελεί ένα όρο που έχει γίνει πρόσφατα γνωστός, αλλά είναι  από τους πλέον διαδεδομένους στο χώρο των ηλεκτρονικών  υπολογιστών.




Στην εικονική πραγματικότητα  ο χρήστης του υπολογιστή μεταφέρεται σε  ένα συνθετικό, τεχνητό, εικονικό και φτιαγμένο από υπολογιστή περιβάλλον που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. 
Ένα τέτοιο εικονικό περιβάλλον ,όταν δημιουργηθεί κατάλληλα και μεθοδικά μπορεί να αποτελέσει αιτία για προσπάθεια ειρηνικής επανάστασης και πολιτικής ανατροπής… 

Η βασική ιδιότητα του νεκρού…



 «Πώς γίνεται στην Ελλάδα να βγάζουμε τα εντελώς αντίθετα συμπεράσματα από την πραγματικότητα;».
Το ερώτημα ήταν ρητορικό: ο φίλος που το έθεσε δεν περίμενε απάντηση.
Αλλά, από την απόσταση του εξωτερικού όπου αυτός ζει μόνιμα, είχε πιάσει την ουσία του προβλήματός μας.



Οσο για εμένα, που μέσα στο τυπικό πλαίσιο της συζήτησης ήμουν εκείνος στον οποίον απευθυνόταν η ερώτηση, δεν είχα ιδέα τι απάντηση θα μπορούσε να δοθεί. Επομένως, η κουβέντα μας έμεινε εκεί, στο «υπαρξιακό» του Υπαρκτού Ελληνισμού: τη σθεναρή άρνηση της πραγματικότητας…



Τέτοια υπευθυνότητα!




 Παρενέβη μεν η Δικαιοσύνη για τον ισχυρισμό του Πάνου Σκουρλέτη, αλλά δεν νομίζω ότι πρόκειται να βγει τίποτε από την έρευνα.




Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ), ισχυριζόμενος ότι τα σκοτεινά συμφέροντα έχουν ανοίξει κουμπαρά για την εξαγορά βουλευτών, ώστε η κυβέρνηση να πετύχει την πλειοψηφία των 180, πέτυχε αυτό που ήθελε…


Πιάστε το τηλεκοντρόλ…



Σχετικά με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Με αφορμή τις δύο αποχωρήσεις.
Τόσο της Ολγας Τρέμη, όσο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου.
Του αφεντικού του δελτίου.




Η Ολγα ήταν μια από τις εκπλήξεις στην «εμπόλεμη» τηλεοπτική, δημοσιογραφική ζώνη.
Οταν για πρώτη φορά ακούστηκε ο νέος ρόλος της, άπαντες αναφωνήσαμε «μη». Κι όμως μιας διέψευσε.
Χειρίστηκε εξαιρετικά τον εαυτό της.
Απλώς ύστερα από τόσα χρόνια η συγκεκριμένη συνταγή κούρασε τους τηλεθεατές.
Συμβαίνει!