24.2.15

Red Army Blues...

The Waterboys




Oλοταχώς προς το Μνημόνιο-3…



Παράταση της δανειακής σύμβασης, όπως αναλυτικά γράφουμε από κάτω, σημαίνει παράταση του Μνημόνιου, γιατί αυτά τα δυο πάνε πακέτο.
Βεβαίως, όπως συχνά-πυκνά λένε ο Ντεϊσελμπλούμ, ο Μοσκοβισί, ακόμη και ο Σόιμπλε, το «πρόγραμμα» έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα ευελιξίας.



Αυτό σημαίνει ότι το «υιοθετεί» η Ελλάδα, δηλαδή αποδέχεται τους στόχους του, και καθορίζει αυτή τα μέτρα πολιτικής που θα εφαρμόσει.
Οχι όμως αυθαίρετα, με ακαδημαϊκού τύπου ομιλίες Μπαρουφάκη, λες και απευθύνεται στο ακροατήριο της «πλατείας» που τον έκανε φίρμα, αλλά με αυστηρά καθορισμένα και ακόμη πιο αυστηρά κοστολογημένα μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση συμφωνεί με την τρόικα (συγνώμη με τους «θεσμούς», όπως αποκαλείται πλέον η τρόικα).
Αλλιώς δεν εκταμιεύονται λεφτά από τα δάνεια.
Είναι το περιβόητο conditionality, το οποίο ο Μπαρουφάκης αποδέχτηκε στις ομιλίες του στο Eurogroup…
 

Αλέξης: Πιο μνημονιακός και από τον Άδωνι;



Σήμερα ήταν μια μέρα που τα είχε όλα.
Πολιτική, οικονομία, ανατροπές, αγωνία, Μπαρουφακισμούς, κλπ.
Και πάνω απ όλα είχε πλάκα…
Και επειδή είμαι φύσει πλακατζής, την καταχάρηκα.




Όλα άρχισαν το πρωί με ένα τηλεφώνημα από τη σπιτονοικοκυρά μου.
Συριζαία (πρώην Πασοκτσού) που επαγγέλλεται εισοδηματίας, μιας και ζει από τα ουκ ολίγα ακίνητα που της άφησε ο μακαρίτης ο μπαμπάς της. Και που μίσησε τον Σαμαρά διότι έβαλε, λέει, χέρι στο κεραμίδι του κοσμάκη (βλ. ΕΝΦΙΑ).
Γι αυτό εδώ και ένα χρόνο περίπου ζει και αναπνέει την επανάσταση (βλ. Σύριζα), αφού ο Αλέξης «θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, και θα μειώσει χαράτσια και φόρους».
Μπορεί να θεραπεύσει και τον καρκίνο σκέφτηκα, αλλά το άφησα.
Κούνια που τη κούναγε…


Αφού δεν τους αρέσει ο Σαμαράς γιατί δεν προσπαθούν να τον ρίξουν;



Διαβάζω, ότι πίσω από την περίφημη ανακοίνωση, με την οποία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τασσόταν κατά κάθε αλλαγής των κανόνων για την Ελλάδα, ήταν ο σύμβουλος και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης.




Κι αυτό διότι ο κ.Λαζαρίδης έχει κύρος και υψηλές γνωριμίες στο κόμμα.
Ομολογώ, ότι δεν το φανταζόμουν.
Νόμιζα ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ήταν η προαναγγελία της διαπραγματευτικής γραμμής της Γερμανίας.
Δεν φανταζόμουν, ότι υπήρχε έλληνας πολιτικός παράγοντας, ικανός να έχει τόσο κύρος…


Περί άγνοιας…



Χρόνια τώρα όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι ο μέσος Αμερικανός πολίτης είναι γενικώς αδαής. Άσχετα αν οι λίγοι σχετικά Αμερικανοί που ψηφίζουν  εκλέγουν κυριολεκτικά … πλανητάρχη.
Οι υπόλοιποι ούτε καν ξέρουν το όνομα του προέδρου τους.




Χώρια του ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο Καναδάς είναι πολιτεία των ΗΠΑ, ότι η Αφρική συνορεύει με την Αλάσκα, ότι ο Πόπαι είναι πραγματικό πρόσωπο, κλπ κλπ…


Η σπαγγετοποίηση της πραγματικότητας…



Μέχρι πρόσφατα, σύμφωνα με κάποιους, είχαμε στην Ελλάδα χούντα, αλλά μετά με ελεύθερες εκλογές, όπως αυτές που γίνονται εδώ και σαράντα χρόνια, η χούντα αυτή εξέλεξε να βγάλει πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, οπότε προφανώς έπαψε να είναι χούντα, και τώρα είναι δημοκρατία.




Εξίσου μαγικά εξαφανίστηκαν τα κάγκελα και ο κίνδυνος των επεισοδίων σε κάθε δημόσια σύναξη, και πλέον οι διαδηλώσεις είναι υπέρ της κυβέρνησης, που είναι δημοκρατική, κι όποιος διαφωνεί μαζί της είναι δωσίλογος γερμανοτσολιάς.
Οι διαπραγματεύσεις που κάνουν οι υπουργοί μας είναι καλές πλέον, και πρέπει να τις στηρίζουμε, οι προηγούμενοι ήταν οσφυοκάμπτες, παρ’ όλο που τους είχε ψηφίσει ο ίδιος λαός, με τον ίδιο τρόπο, εξίσου ελεύθερα, δεν έπρεπε να στηρίζουμε τις δικές τους διαπραγματεύσεις μπροστά στη Βουλή, τότε έπρεπε να μουτζώνουμε τη Βουλή...


Le Monde : Άρθρο καταπέλτης για τον Γιάνη Βαρουφάκη…



«Δεν έχουν τους ίδιους κώδικες, ούτε τις ίδιες αναφορές, ούτε τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι υπάρχει ένα "σοκ Βαρουφάκη" στη δύστροπη σκηνή των μεγάλων υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης», γράφει η Le Monde.




Το άρθρο της Le Monde είναι καταπέλτης για τον Γιάνη Βαρουφάκη:
Γράφει αναλυτικά:


Συντριβή (ή) και επιτυχία;



Όποιος γνωρίζει ανάγνωση και διαθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη, μπορεί να καταλάβει τι είδους συμφωνία επιτεύχθηκε  στις.
Γι' αυτό προκαλούν τη νοημοσύνη οι Βαρουφάκειοι πανηγυρισμοί περί «νέας σελίδας» και οι αντίστοιχοι του κυβερνητικού Τύπου περί «νέας εποχής».




Οι λέξεις, όσο κι αν τις φτιασιδώνουν, έχουν νόημα.
Μόνον ο Όργουελ με το Νewspeak του θα μπορούσε να το αλλάξει τόσο πολύ. Είναι, όντως, οργουελικό να βαφτίζεις την παράταση του Μνημονίου («υφιστάμενη συμφωνία» στο κείμενο) «τέλος των Μνημονίων».
Το ίδιο είναι όταν λες ότι «η τρόικα τελείωσε» και ήρθαν «οι θεσμοί», που είναι οι ίδιοι (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ)...


Προπαγάνδα και … προφυλακτικά.



Πόσο συνηθισμένο είναι ένα «καθωσπρέπει» ειδησεογραφικό πρακτορείο, όπως το Bloomberg, να δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Το πακέτο προφυλακτικών των 755 δολαρίων είναι η τελευταία έλλειψη αξιοπρέπειας στη Βενεζουέλα»;
 Σίγουρα καθόλου συνηθισμένο.




Το αποκορύφωμα μιας άθλιας προπαγάνδας, θα πουν οι θιασώτες του «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα».
Το πρακτορείο, όμως, αναφέρει στοιχεία.
Επικαλείται την ιστοσελίδα MercadoLibre που αναφέρει ότι χρησιμοποιείται από τους Βενεζουελάνους για να αποκτήσουν σπάνια προϊόντα…