10.4.14

Anemone...

The Brian Jonestown Massacre!







Το παράσημο του Αλέξη!



Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση παλεύει με τα θηρία, προκειμένου να μη πτωχεύσει ολοκληρωτικά η χώρα, και ζήσουμε καταστάσεις πραγματικής «κατοχής» στον τομέα της πείνας, διότι κατά κάποιους ήδη έχουμε κατοχή σε άλλους τομείς.
Για αυτούς (τους κάποιους)  όμως υπάρχει το γνωστό ξύδι, και δη το καλαματιανό, που έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.





Η χθεσινή ημέρα ήταν ιστορική για την Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά εδώ και καιρό η χώρα βγήκε στις διεθνείς αγορές (για κάποιους στους τοκογλύφους), ζητώντας περίπου 2.5 δις ευρώ.
Η εμπιστοσύνη των (κακών) επενδυτών ήταν έκδηλη, και όπως όλα δείχνουν οι προσφορές τους κάλυψαν έξι φορές πάνω την αρχική ζήτηση.
Με αποτέλεσμα να αφήσουμε πίσω μας το φάντασμα του grexit, και η καταστροφολογία του Σκουρλέτη, του Καζάκη, του Μπαρουφάκη, και του Καπερνάρου, να μην έχει πλέον λόγο ύπαρξης…

Το επερχόμενο Βατερλό των Αλέξηδων...



Στην Ελλάδα η αριστερά κυριαρχεί ιδεολογικά για ολόκληρες  δεκαετίες, χάριν και των ενοχών της δεξιάς η οποία π.χ. αθώωσε τους συνεργάτες των ναζί στην κατοχή, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει να καταπνίξει την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας που επιχείρησε με τον εμφύλιο μια μειοψηφία σταλινικών. 



Αυτή η ιδεολογική κυριαρχία αυξήθηκε σε ασφυκτικό βαθμό μετά την πτώση της Χούντας για λόγους που έχουν να κάνουν με το συναισθηματικό υπόβαθρο της αντίληψης εαυτού και κόσμου από το βιολογικό μας είδος.

Οι Λαφαζανίστας τώρα δικαιώνονται…



Δεν σας διέφυγε, είμαι βέβαιος, ότι από χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υποστεί μια απότομη μετάλλαξη.
Οχι μόνον προεξοφλεί την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά απορρίπτει κιόλας αυτό που εκ των προτέρων προεξοφλεί.



Διάφοροι παράγοντες του κόμματος που επαγγέλλεται την εκπροσώπηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς αναπτύσσουν ευφραδώς τις θέσεις τους για τη σημερινή έκδοση ελληνικού ομολόγου και τα όσα μας λένε συνοψίζονται στο εξής: Εντάξει, θα καταφέρει να δανειστεί η κυβέρνηση (αποφεύγουν να λένε «η χώρα»...), αλλά δεν πρόκειται για τίποτε σπουδαίο.
Δανείζονται με 5% και βάλε, ενώ μέχρι τώρα δανειζόμασταν (δεν τολμούν να πουν «από τους τοκογλύφους»...) με 1,5%.
Επομένως, μπιγκ ντιλ, που θα έλεγε με προσποιητή deep South προφορά ο συμπρόεδρος Αλέξιος Τσίπρας.



Αλέξης … Μακιαβέλι!



 Όταν η πολιτική αήθεια δεν έχει τέλος…

Η σύγχρονη πολιτική ιστορία, τουλάχιστον από το 1981 και μετά, δε φημίζεται για τον… πολιτισμό της.
Εντός κι εκτός Βουλής έχουμε δει πολλές φορές εικόνες ντροπής. Έχουμε ακούσει πολύ σκληρές εκφράσεις και έχουμε ζήσει πολλές στιγμές έντασης οι οποίες ξεπέρασαν τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας.




Φυσικά βγάζουμε από όλα τα παραπάνω τους ψευτοτσαμπουκάδες των υπόδικων μελών της Χρυσής Αυγής και τα καραγκιοζιλίκια των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αυτοί είναι μια ειδική κατηγορία που χρήζει και ειδικής ψυχολογικής εξέτασης.
Έχουμε ακούσει να μιλούν μέχρι και για αρχιερείς της διαπλοκής.
Θα θυμάστε ότι πρώτος το είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς για τον Κώστα Μητσοτάκη.
Αλλά το είπε και ο Κώστας Καραμανλής για τον Κώστα Σημίτη.
Αν είχαν δίκιο τα συμπεράσματα δικά σας…



Το Ποτάμι … αγρίεψε;



Ευθεία επίθεση με χαρακτηρισμούς όπως «κατσαπλιάδες του διαδικτύου» και «πληρωμένους χρήστες με δελτία παροχής» στα social media καταγγέλλει ο Σταύρος Θεοδωράκης, με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ποταμιού.




Γίνεται μάλιστα και πιο συγκεκριμένος αναφέροντας πως «Όποιος έχει λεφτά, έχει και μια στρατιά υποστηρικτών και συνάμα υβριστών των αντιπάλων του. Νέα παιδιά συνήθως, άνεργα, που με 500 ευρώ σε κάνουν «θεό».
Γεννούν από είκοσι ψεύτικους λογαριασμούς ο καθένας και περιμένουν την άνωθεν εντολή σου για να εξαπολύσουν τα δηλητηριώδη τουιτς τους»…


Περί πολιτικής σταθερότητας…



Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος συμφώνησαν ένα σχέδιο πολιτικής σταθερότητας, με τρεις άξονες: Αποκλεισμό πρόωρων εκλογών, αποκλεισμό άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και παραμονή του κ. Βενιζέλου στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της.
Σύμφωνοι... Γιατί όχι;



Η πολιτική σταθερότητα σε μια χώρα είναι όντως πολύτιμο αγαθό, με σπουδαίες, μάλιστα, θετικές οικονομικές αποτιμήσεις.
Η Moody's, λ.χ., ανέβαλε την έκθεσή της για την ελληνική οικονομία για μετά τις ευρωεκλογές, προφανώς για να συνυπολογίσει και τα πολιτικά δεδομένα.
Κατά συνέπεια, για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι, εάν θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα πρέπει να έχουν επιδίωξη την πολιτική σταθερότητα…