26.8.17

Yeah... Yeah....

The Brian Jonestown Massacre









Γάτες και γατάκια...



Άκουγα προχθές σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, τον Παντελή Καψή να επιτίθεται λάβρος κατά του Χρίστου Σταϊκούρα "για τα Ζάππεια του Σαμαρά"... Δεν ήταν πρώτη φορά βέβαια, που ΠΑΣΟΚος δημοσιογράφος - που υπηρέτησε, βέβαια, από ηγετική θέση στην κυβέρνηση Σαμαρά, στην ΝΕΡΙΤ - να επιτίθεται κατά των "Ζαππείων" και να κατηγορεί τη ΝΔ τον Σαμαρά επί... "λαϊκισμώ"! Είναι η πρώτη φορά, όμως (ή, έστω μια από τις ελάχιστες) που ο Νεοδημοκράτης απέναντί του, όχι μόνο του απάντησε δεόντως, αλλά και "τον έβαλε στη θέση" του κανονικά!


 


Μπράβο στο Χρίστο Σταϊκούρα! Συγκρατημένος και ήρεμος, όπως πάντα, αλλά χωρίς να "απολογείται", τον έκανε "με τα κρεμμυδάκια"!  Κι έδειξε τη διαφορά ανάμεσα στον ωμό λαϊκισμό (που χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι αμετανόητοι λαϊκιστές) και το κοφτερό πολιτικό επιχείρημα. Με αδιάσειστα στοιχεία, με αποστομωτική λογική, χωρίς "στρογγυλέματα" και φοβικά σύνδρομα...


Τα τούβλα…



Σύμφωνα με τον Αμερικανό κοινωνιολόγο Τσαρλς Μάρεϊ, το 80% των Αμερικανών που πηγαίνουν στο κολέγιο είναι ανίκανοι να κατανοήσουν το περιεχόμενο των μαθημάτων. Αν και το νούμερο αμφισβητήθηκε, το σκεπτικό του ήταν βασισμένο σε κάτι απτό και πραγματικό: Τα μαθήματα σε κολέγια και πανεπιστήμια αποτελούνται από πληροφορίες τις οποίες δεν μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε. Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, ούτε το ίδιο έξυπνοι.




Υπάρχουν κάποιοι, ας πούμε, που μπερδεύονται με την υπόθεση του «Η Ζωή της Άλλης». Ε, αυτοί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη Βιοχημεία ΙΙ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το πράγμα δεν το καταλαβαίνουμε εμείς οι άνθρωποι. Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε. Ειδικά στις δυτικές δημοκρατικές κοινωνίες όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και που «αν όλα τα παιδιά πιάναν σφιχτά τα χέρια» κ.λπ., είναι φαινόμενο πανανθρώπινο και καθολικό, δεν ισχύει μόνο στις ΗΠΑ όπου τον έκραξαν τον κύριο, ή στη Σοσιαλιστική Ουτοπία της Ελλάδος (ΣΟΕ) όπου μαθητές που γράφουν 6 στις Πανελλήνιες πάνε στο πανεπιστήμιο.
Απλά εδώ, όπως συνήθως, το τραβάμε λίγο το θέμα απ' τα μαλλιά...


Οι Γερμανοί στέλνουν τα σαπάκια τους στην Ελλάδα…



Η πανευρωπαϊκή τάση ενάντια των παλιών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους Γερμανούς εμπόρους, οι οποίοι αδυνατούν να διαθέσουν στην αγορά τους, σχεδόν 300.000 diesel μεταχειρισμένα.




Σύμφωνα με την αντίστοιχη  Ένωση Εμπόρων Αυτοκινήτων της Γερμανίας, τα αυτοκίνητα αυτά δεν μπορούν να διατεθούν λόγω της έντονης αβεβαιότητας που υπάρχει, για το τι θα πράξουν τα κρατίδια της Γερμανίας με τα παλιά diesel αυτοκίνητα. Ηδη Μόναχο και Στουτγάρδη ανακοίνωσαν σκληρά αντίμετρα (έως και πλήρη απαγόρευση) για τη χρήση παλιών diesel και έπεται συνέχεια και από άλλες πόλεις. Και όλα αυτά λόγω της πολύ αυξημένων εκπομπών διοξειδίου του αζώτου, στο περιβάλλον…


Προβλήματα και στο αεροδρόμιο της Μυκόνου…



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος, 07-08-2017 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΚΑ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ FRAPORT ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΜΥΚΟΝΟΥ»



Τις σοβαρές παρενέργειες που προκαλούνται στην εύρυθμη λειτουργία του νησιού κατά τους θερινούς μήνες, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη λειτουργία του Αερολιμένα Μυκόνου, και οι οποίες επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην εικόνα τόσο του νησιού όσο και ολόκληρης της χώρας, επισημαίνει εκ νέου με επιστολή του ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, σε συνέχεια και των προφορικών συστάσεων...