15.5.14

Lost and Found...

The OrbΜια μάχη που θα κρίνει τρεις πολέμους...Μπήκαμε, λοιπόν, στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές.
Μέχρι τώρα, ομολογώ πως σας είχα φλομώσει στα θετικά σχόλια.
Πόσο αναγκαία είναι η κεντροαριστερή συσπείρωση, πόσο προχώ είμαστε οι «58», πόσο γουάου είναι η Ελιά…
Ωστόσο, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας κάποιους προβληματισμούς μου.
Μαριονέτα της Μόσχας ο Αλέξης;Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρωσία, πλέον ότι αποτελεί φιάσκο αφού δεν τον είδε ο άνθρωπος που τον…προσκάλεσε, δηλαδή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αποτελεί κορύφωση της πολιτικής του επιπολαιότητας και βάζει για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο της Ευρώπης την χώρα μας.
Τη στιγμή που είναι σαφές πως η Ρωσία αποσκοπεί στον διαμελισμό της Ουκρανίας για λόγους δικών της γεωπολιτικών συμφερόντων και εις βάρος της Ευρώπης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστός στην αντιευρωπαϊκή κουλτούρα του κόμματός του, τάσσεται υπέρ της, δήθεν για να «τιμωρήσει» τους κακούς εταίρους της χώρας.Μήπως είστε ΣΥΡΙΖΑ;Διαβάζω στη «Μ» το άρθρο του Κου Σιακαντάρη με τίτλο «Σταθερότητα και καθαρές απαντήσεις» 10/05/2014
Πώς να διαφωνήσει κανείς με τον τίτλο;Ποιος δεν θέλει σταθερότητα και καθαρές απαντήσεις;
Και όμως.
Σταθερότητα και καθαρές απαντήσεις δεν θέλουν δύο υπαρκτοί κοινωνικοί χώροι που η κρίση μας βοήθησε να διακρίνουμε…


Πάγκαλος ο ισοπεδωτικός!Κανείς δεν θα έπρεπε να πέσει από τα σύννεφα με την αήθη επίθεση του Θεόδωρου Πάγκαλου εναντίον του Μανώλη Γλέζου και της Ρένα Δούρου.
Είναι εδώ και καιρό άλλωστε, που απαλλαγμένος από κάθε πολιτικό κόστος, ο πρώην αντιπρόεδρος έχει απασφαλίσει και προσπαθεί να ακυρώσει εντελώς την εικόνα του.
Έχουμε φτάσει πια στο επίπεδο, κάθε δήλωση απαξίας του πρώην πολιτικού, να ηρωοποιεί το θύμα της επίθεσής του, στα μάτια των πολιτών.
Μοιάζει με το μαύρο πρόβατο, που δημιουργεί προβλήματα σε εκείνους που συμπαθεί.
Πώς τα κατάφερε;
Με κόπο είναι η αλήθεια...

Βοήθειά μας…Στην Ελλάδα της κρίσης, υπάρχουν κάποιοι τύποι οι οποίοι θεωρούν ότι η χώρα έχει ανάγκη από προσλήψεις και άλλων ιερέων.
Μάλιστα -σύμφωνα με αυτούς τους τύπους- οι επιπλέον ιερείς, είναι αναγκαίοι  σε ακριτικές μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδας, των ακριτικών νησιών του Αιγαίου και των ορεινών περιοχών της χώρας...Με άλλα λόγια, ζητάνε στους ήδη 10.000 αμοιβόμενους από το δημόσιο ιερείς, να προστεθούν και άλλοι.
Πόσοι; Όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Γιατί; Επειδή, όπως λένε, οι ιερείς «επιτελούν εθνικό έργο, διατηρώντας την πατρίδα όρθια και την εθνική συνείδηση ζωντανή»!
Μάλιστα…

Μπανανία χωρίς μπανάνες…Τρεις σφαίρες έστειλαν κάποιοι σε δικαστές.
Γιός εφοπλιστή φέρεται να επιτέθηκε σε γνωστή Αθηναία, επειδή η τελευταία κτύπησε τον προφυλακτήρα της αγαπημένης του Ferrari.
Μπράβοι ξυλοκόπησαν εστιάτορα, επειδή δεν άρεσε το φαγητό στο αφεντικό τους.
Πολιτικός εξασφαλίζει προστασία αστυνομικού σε κατηγορούμενο για σκάνδαλο σε βάρος του δημοσίου! 
Που ζούμε;
Αυτή την Ελλάδα θέλουμε; Ας πούμε κύριε Δένδια ότι οι "άνδρες ασφαλείας" ενός επώνυμου με κάνουν τόπι στο ξύλο, επειδή το αφεντικό τους έχει σηκωθεί ανάποδα.
Μην μου πείτε ότι ζούμε σε μία ευνοούμενη πολιτεία.
Το πιο πιθανό είναι να με οδηγήσουν σε ένα μπουντρούμι της ασφάλειας, μέχρι να αποδείξω ότι δεν ήμουν εγώ που έπεσα κατά λάθος πάνω στην μπουνιά του φουσκωτού.