2.11.15

Απ’ τον «αυριανισμό» στον ολοκληρωτισμό…



Δ​​εν θυμάμαι πότε και ποιος ήταν ο πρώτος που μίλησε για «αυριανισμό». Ποιος δηλαδή ήταν αυτός που μετέφρασε τον τίτλο μιας εφημερίδας σε έναν όρο που σηματοδοτούσε το ήθος μιας ορισμένης κοινωνικής συμπεριφοράς.





Δεν ξέρω επίσης, καθότι δεν είμαι ιστορικός, αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ιστορία. Γιατί ο «αυριανισμός» υπήρξε κάτι διαφορετικό και από τον «κίτρινο Τύπο» και από τα σκανδαλοθηρικά ταμπλόιντ.
Ηταν μια ολόκληρη νοοτροπία που ξεκινούσε από την πολιτική και, διά των τριχοειδών αγγείων του δημοσίου βίου, άπλωνε τους τοξικούς χυμούς του ακόμη και στις πιο αφανείς πτυχές της κοινωνίας...

Δεν αλλάζει τίποτα σ’ αυτόν τον τόπο…



Μια απίστευτη ιστορία για το ελληνικο δημόσιο αποκαλύπτει στην εφημερίδα Εθνος (www.ethnos.gr) ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιντζή.




Ελληνας πολίτης, αποπέμφθηκε από το Δημόσιο λόγω πλαστού πιστοποιητικού σπουδών και με επιστολή του στον γενικό επιθεωρητή παραδέχεται την πλαστογραφία και ζητά την επαναπρόσληψή του γιατί -όπως υποστηρίζει- το απολυτήριο λυκείου δεν είναι απαραίτητο για την ειδικότητα του… οδηγού.
Ο 60χρονος Ε.Σ. απέστειλε επιστολή-καταγγελία στον Λ. Ρακιντζή ζητώντας τη βοήθεια του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να αποκατασταθεί η αδικία της… απόλυσής του.


Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε απ’ το ’67…



Αυτή η κυβέρνηση των τσιπροκαμένων δεν θα πάψει ποτέ να με εκπλήσσει.
Πάνω που λέω ότι τα είδαμε όλα, να ακόμη μια παπαριά ξεπετάγεται… μέχρι να έρθει η επόμενη.

 
Ο εμπνευστής του χορού των μπουτούδων...

Θυμόσαστε τον περίφημο Λαπαβίτσα (Παλαβίτσα), που μέσα στον συμπλεγματικό μισανθρωπισμό του, τότε που στηνόμαστε ντάλα καλοκαίρι στις ουρές των ΑΤΜ, αυτός πανηγύριζε λέγοντας ότι αφού συνηθίσαμε τις ουρές, ας περάσουμε και σε δελτία στα τρόφιμα, στα φάρμακα, και στα καύσιμα;
Για τέτοιον ανισόρροπο μιλάμε…

Ο Τσίπρας μας παίρνει τα σπίτια…



Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη! Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των «κόκκινων» δανείων τους.




Δεν φανταζόντουσαν βέβαια ποτέ οι δεξιοί ότι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπαιρνε τα σπίτια των χρεοκοπημένων για να τα δώσει στους… τραπεζίτες!!! Έλληνες και ξένοι γύπες μαζεύονται ήδη στη χώρα μας για να θησαυρίσουν στις πλάτες των μπατίρηδων...

Το μούδιασμα του λαού και οι αριστεροί των μνημονίων…



Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να δίνουν τον λόγο τους, παρά να τον κρατούν. Άλλοι το κάνουν με ντροπή, άλλοι από ανάγκη, άλλοι χάρη σε αυτή τη συνήθεια, ανεβαίνουν τα σκαλιά της εξουσίας και άλλοι δεν διστάζουν να τους αποθεώσουν, προφορικώς και γραπτώς, ακόμα και όταν εφαρμόζουν πολιτικές, που λίγους μήνες πριν θα έκαναν χειροκροτητές και χειροκροτούμενους να βγουν στους δρόμους.




Αλλά η πραγματικότητα, όταν είναι τόσο σκληρή, γελοιοποιεί, ακόμα και αυτούς που θεωρούν ότι απευθύνονται στους πολίτες ή στους αναγνώστες σαν να βρισκόμαστε στην προ-μνημονιακή εποχή, όταν δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα…

Αλέξη πρόσεξε, θα πέσεις ο ίδιος στον λάκκο που άνοιξες!



Η ταξική μορφή που επιλέγει να δώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της, προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση στους υποτιθέμενους προνομιούχους και να ικανοποιήσει την εκλογική του πελατεία, κρύβει μία πολύ μεγάλη παγίδα στην οποία μπορεί πολύ σύντομα να πέσουν μέσα οι ίδιοι. Και η οποία θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για τον πρωθυπουργό.



Στην κυβέρνηση υποπίπτουν σε ένα καταστροφικό λάθος, το οποίο ωστόσο δεν είναι ολέθριο μόνο για την κοινωνία, αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ και στους ίδιους…