8.5.14

We are Jonah...

The Waterboys...



Ο Νίκος Χατζηνικολάου βασανίζεται…



Προσέβλεπε στο CD-δώρο του Πάριου ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Εκ βάθους καρδίας.
Για άνοδο κυκλοφοριακή – και μάλιστα σημαντική.
Οι προσδοκίες, όμως, διαψεύστηκαν.
Ο Πάριος δεν περπάτησε.



Η προσφορά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Σκορπίζοντας απογοήτευση στο επιτελείο της Real News.
Κρίμα, και είχε επενδύσει πολλά στο CD αυτό ο Νίκος.
Για παγίωση της εφημερίδας στην τέταρτη-πέμπτη θέση της πανελλήνιας κυκλοφορίας των κυριακάτικων εφημερίδων.
Και ίσως κατάκτηση – γιατί όχι – και μιας ακόμα υψηλότερης θέσης. 
Οι προσδοκίες μιλούσαν για 160 χιλιάδες φύλλα – ίσως κι ακόμη περισσότερα!
Ένας Πάριος θα έδινε αυτό το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν το φύλλο· τη χρειαζούμενη τονωτική ένεση. Έτσι τα είχε υπολογίσει ο Νίκος…

Μια ανοιξιάτικη γιορτή του αυτοκινήτου! (Φωτορεπορτάζ).



Γράψαμε κι αλλού για το περίφημο Tour Amical, μια διεθνή σύναξη (ράλυ) εξωτικών και ιστορικών αυτοκινήτων, που φέτος διεξάγεται στην Ελλάδα, με αφετηρία το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης.




Το ράλυ λοιπόν ξεκίνησε σήμερα το πρωί, και όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο αεροδρόμιο απόλαυσαν από κοντά 172 άψογα συντηρημένα ιστορικά αυτοκίνητα «αντίκες» όλων των ειδών.
Από Bugati, και διάφορα roadsters, μέχρι αμερικάνικα muscle cars των 70ς.
Όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, ας δούνε τις παρακάτω φωτογραφίες, που θα τους βάλουν στο κλίμα της ανοιξιάτικης αυτής γιορτής της Ελλάδας…

Δεν πάτε στον αγύριστο, κυρ Βαγγέλη;



Ο κ.  Ευάγγελος Βενιζέλος κρυπτόμενος πίσω από μερικούς έντιμους ανθρώπους της ΕΛΙΑΣ και τη μεγάλη ευρωπαϊκή παράδοση της σοσιαλδημοκρατίας, εκβιάζει τον ελληνικό λαό πως αν δεν επιτρέψει την πολιτική επιβίωση, μεταξύ άλλων, των Κασσήδων, Κουκουλόπουλων, Παπουτσήδων και Σκανδαλίδηδων, θα μας πάρει όλους μαζί στην κατάρρευση.



Το δίλημμα είναι όντως μεγάλο: να αφεθεί κάποιος στην κατάρρευση ή να συνεχίσει να ζει στην οσμή των πτωμάτων (έστω και πολιτικών).
Το ΠΑΣΟΚ πιστό στο «DNA» της πολιτικής παράδοσης της πελατοκρατίας, της συνδικαλιστοκρατίας, του συντεχνιασμού και της διαφθοράς, δίνει των υπέρ πάντων αγώνα για να μην αλλάξει τίποτα μεταξύ άλλων στις λαϊκές...

Η Ελλάδα που αντιστέκεται…



Την ώρα που ολόκληρη η χώρα ασχολείται με το ποιος είναι υποψήφιος που, και με τα εκβιαστικά νάζια του Μπένυ για πολιτικές ανατροπές και τους πάγκους στις εμποροπανηγύρεις, κάποιοι Έλληνες εργάζονται σκληρά προκειμένου  η χώρα να βγει από το τούνελ, και να πάρει ξανά μπροστά.



Και ήδη τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης φαίνονται, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα (βλ. πλεόνασμα, έξοδο στις αγορές, κλπ), ή στον τουριστικό,  αλλά και σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που όμως κάνουν τη μεγάλη διαφορά.


Ελληνικότητα ξανά…



Ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής έγραψε ένα εμπνευσμένο κείμενο το οποίο είναι επικεντρωμένο στην ελληνικότητα: Πιο συγκεκριμένα, εστιάζει, κυρίως, στη μια πλευρά της, δηλαδή, την «τσιφτετελληνική», όπως την αποκαλεί και λιγότερο στην άλλη, την οποία καλεί απλώς ελληνική...



Το κείμενο μου άρεσε λόγω της κυκλικότητας του επιχειρήματός του: Ανιχνεύει την «αρνητική» πλευρά μας και αναζητώντας μια έξοδο-πρόταση καταλήγει στην άλλη, τη «θετική» πλευρά μας- κι έτσι, εάν κανείς ήθελε να υπερ-κωδικοποιήσει το μήνυμα του άρθρου, θα μπορούσε να διατυπώσει κάτι σαν το παλιό motto των νεο-Καντιανών φιλοσόφων: «Mit Κant, durch Kant, ueber Kant», ο εστί μεθερμηνευόμενον «Με την ελληνικότητα, δια της ελληνικότητας, πέραν της ελληνικότητας».


Η Ρωσία του Πούτιν οπισθοδρομεί …



Ο τιτανοτεράστιος Πούτιν, με τους άπειρους Έλληνες δημοκράτες θαυμαστές του, σχεδιάζει να αλλάξει το ρωσικό διαδίκτυο για τα καλά.
Και αν τα καταφέρει, τότε αυτό θα μοιάζει κατά πολύ με εκείνο της εξίσου «δημοκρατικότατης» Κίνας, ή του Ιράν.



Ο Πούτιν λοιπόν σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση έναν νέο νόμο, τον επονομαζόμενο «νόμο των μπλόγκερς», που θα απαγορεύει την ανωνυμία στο διαδίκτυο, και θα χαρακτηρίζει επίσημο και επαγγελματικό ειδησεογραφικό μέσο όποιο μπλογκ συγκεντρώνει πάνω από 3.000 επισκέπτες την ημέρα!

Τι δεν μας κρύβουν οι δημοσκοπήσεις;



Σχεδόν άπαντες διαφωνούν για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων, τόσο λόγω των σκοπιμοτήτων που ενδέχεται να κρύβουν στα πλαίσια επιδιώξεων χειραγώγησης της κοινής γνώμης, όσο και των στρεβλώσεων λόγω της άρνησης σημαντικού αριθμού ερωτώμενων να απαντήσουν.



Οι σκοπιμότητες χρήσης των δημοσκοπήσεων ως μέσου διαμόρφωσης της κοινής γνώμης υπάρχουν.
Τέτοιες σκοπιμότητες διαθέτουν όμως όλοι οι μετέχοντες, άρα τα αποτελέσματα διαφορετικών δημοσκοπήσεων θα έπρεπε να παράγουν εκ διαμέτρου διαφορετικά αποτελέσματα χωρίς κοινούς παρονομαστές.