2.12.13

This is England....

The Clash!




Το εκκρεμές του καιροσκοπισμού.



O υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος στις 26 Νοεμβρίου 2013 κατέθεσε την ανάρμοστη για «ανώτατα» πνευματικά ιδρύματα τροπολογία, σύμφωνα με την οποία «οι φοιτητές των Aνωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο».



Βέβαια, ο κ. Αρβανιτόπουλος αντιλαμβανόμενος, προφανώς, το ανάρμοστο της τροπολογίας του (ντροπολογίας του), έκανε την απίθανη δήλωση ότι «αυτονόητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει στις εξετάσεις κάθε φοιτητής είναι η ολοκλήρωση των υποχρεωτικών 13 εβδομάδων διδασκαλίας ανά εξάμηνο, όπως προβλέπει ο νόμος»!
Προφανώς ο κ. Αρβανιτόπουλος κατέθεσε την τροπολογία αυτή ως αντάλλαγμα προκειμένου οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να σταματήσουν την απεργία και να αρχίσουν να λειτουργούν.



Αυτός είναι δήμαρχος!!!!!!

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, ή είναι στημένο, αλλά αν ισχύει το πρώτο, τότε του βγάζω το καπέλο!
Αυτός είναι δήμαρχος, με κεφαλαίο το Δ.
Στο Βίλνιους της Λιθουανίας....
Δείτε το βίντεο.



Ο ελέφαντας δεν κρύβεται…



Ξέρετε γιατί οι πρόγονοί μας μιλούσαν τόσο πολύ για το μέτρο;
Γιατί ήταν αυτό που έλειπε και σε κείνους.
Από την εποχή της τυραννίδας και την κλασική εποχή έως σήμερα τα πάθη μας ήταν μεγάλα.
Η έλλειψη μέτρου και η παθιασμένη μας φύση μάς οδήγησαν σε μεγάλα επιτεύγματα, αλλά και στο να κόψουμε ο ένας το λαρρύγγι του άλλου, ουκ ολίγες φορές, όταν η αμετροέπειά μας ερχόταν να δέσει με τη δημαγωγία και την ανομία. Τη δε ανομία τα προγόνια μας τη θεωρούσαν από τις χειρότερες συμφορές, γιατί αυτή φέρνει όλες τις υπόλοιπες.



Η αλόγιστη και πέραν πάσης λογικής λαθρομεταναστευτική εισβολή, η χαλάρωση του κράτους του νόμου επί χρόνια οδήγησαν κομμάτι της κοινωνίας να αποδεχτεί από οργή ότι μπορούν κάποιοι άλλοι να υποκαταστήσουν τον ρόλο της Αστυνομίας και ότι με τσαμπουκάδες θα έφευγαν οι λαθραίοι.

Η Ελλάς, και το παράλογο…



Η συμφωνία που επετεύχθη για τον σχηματισμό κυβερνήσεως συνεργασίας «μεγάλου
συνασπισμού» στην Γερμανία αποτελεί υπόδειγμα πολιτικής ευθύνης και αυτοπεποιθήσεως.
Ουδείς πανικός περί κινδύνου ακυβερνησίας, καμία σπουδή, που θα είχε ως συνέπεια πρόχειρες διευθετήσεις προς εντυπωσιασμό και εξαπάτηση του όχλου.
Μία προσέγγιση εν ολίγοις εκ διαμέτρου αντίθετη όσων ισχύουν εν Ελλάδι.
Περίπου δύο μήνες διήρκεσαν οι διαπραγματεύσεις.
Η προγραμματική συμφωνία καλύπτει 185 σελίδες και το κυριότερο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση σε ψηφοφορία μεταξύ των 470 χιλιάδων μελών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.
Οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων δεν θεωρούνται αυθεντίες, ώστε να υπαναχωρούν από διακεκηρυγμένες θέσεις τους, ανακαλύπτοντας ποιο είναι το «εθνικό συμφέρον», συχνά διάφορο των προεκλογικών δεσμεύσεων.



Ο Σύριζα, ο Άδωνης, και τα γενόσημα…



Η εβδομάδα που πέρασε χαρακτηρίστηκε απ’ την κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της πολιτικής του φαρμάκου με αφορμή την τροπολογία Γεωργιάδη.
Οι διαστάσεις και οι προεκτάσεις που έλαβε αυτή η κόντρα υπερέβησαν κατά πολύ αυτή καθ’ αυτή την πολιτική υγείας, πολύ περισσότερο την τιμολόγηση του φαρμάκου.




Στην πραγματικότητα η τροπολογία του υπουργείου υγείας ήταν η αφορμή για να ξεδιπλωθεί μια αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των σχέσεών της με τους δανειστές.


Ο νέος μαυραγοριτισμός…




Tα στοιχεία των ερευνών της Διεθνούς Διαφάνειας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τον λεγόμενο δείκτη δωροδοκίας.
Πρόκειται για μια πολύ απλή ερώτηση, η οποία απαντάται από εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό πολιτών παντού στον κόσμο, ακόμα και στις πιο προηγμένες χώρες της Δύσης, ερώτηση από την οποία διαμορφώνεται ο λεγόμενος δείκτης δωροδοκιών (bribery index).



Η ερώτηση είναι απλή: Η Διεθνής Διαφάνεια, αφού εξετάζει αν ο ίδιος ο πολίτης ή κάποιος από τους δικούς του ήρθε σε επαφή με μια σειρά από δημόσιους φορείς, κατόπιν ρωτά όσους ήρθαν πράγματι σε επαφή με τον συγκεκριμένο δημόσιο φορέα, αν δωροδόκησαν κάποιον τη χρονιά που πέρασε.
Από τη μελέτη του δείκτη δωροδοκιών προκύπτει ότι στην Ελλάδα γίνονται τουλάχιστον 800 χιλιάδες με 1 εκατομμύριο μικρές δωροδοκίες κάθε χρόνο. Σ’ αυτές δεν περιλαμβάνονται προφανώς οι ευαγείς δραστηριότητες της διαφθοράς των ισχυρών και διαπλεκόμενων, που λαμβάνουν πολλαπλές μορφές (εκβιασμοί, μοιρασιές μιζών κ.λπ.) και δεν προσφέρονται για δημοσκοπική «κουβεντούλα».


Σοκ και δέος στα διόδια!



Αύξηση 21% στο αντίτιμο των διοδίων στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη
- 26 ευρώ θα κοστίζει στο εξής το ταξίδι από την Αθήνα προς τη Λαμία!
- Τρεις νέοι σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ
- Εκπτώσεις έως και 80% τους συχνούς χρήστες



Είναι αναμφίβολα ακόμη ένα… χαράτσι για την τσέπη όσων έχουν αυτοκίνητα και κυρίως εκείνων που τα χρησιμοποιούν συχνά και κυρίως για να μετακινούνται σε δρόμους που δεν ανταποκρίνονται συχνά ούτε στις τιμές των διοδίων ούτε στις απαιτήσεις για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.