15.7.13

The Lone Ranger.Σκηνοθεσία: Gore Verbinski
Ηθοποιοί: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson, Ruth Wilson, Helena Bonham Carter, James Badge Dale, Barry Pepper, Bryant Prince, Mason CookΟύτε ταινιάρα, ούτε «δε βλέπεται» όπως διαβάζω σε μερικά sites.
Το “The Lone Ranger” βρίσκεται κάπου εκεί ανάμεσα στις (παρομοίου ύφους) ταινίες των “Pirates of the Caribbean”.
Καλύτερο από το τελευταίο 4ο μέρος “On Stranger Tides” αλλά κατώτερο της αρχικής τριλογίας.
Έχει τα καλά του αλλά και τα κακά του σημεία.

Απότομη προσγείωση της μεσαίας τάξης…Όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, ακούω γκρίνια και παράπονα για το μνημόνιο, για τα χαράτσια, για την ανεργία, και για την γενικευμένη φτώχια.
Και δικαίως, διότι η όλη κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική.
Και είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά τα δεινά  θα αυξηθούν, πριν τελικά φτάσουμε (αν ποτέ φτάσουμε) στο τέλος του τούνελ.
Πιο πολύ όμως τρελαίνομαι, όταν ακούω πως η μόνη μας ελπίδα είναι οι αλαφιασμένοι επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, που προκειμένου να πάρουν ψήφους και να ολοκληρώσουν την αποστολή τους (καταστροφή της χώρας) υπόσχονται … παπάδες.
Και υπάρχουν πολλοί, μα πάρα πολλοί, που πραγματικά πιστεύουν, ή έχουν πείσει με το ζόρι τον εαυτό τους να πιστέψει,  πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει κάποιο μαγικό ραβδί, και μόλις αναλάβει όλα θα επανέλθουν στην προτεραία τους κατάσταση.
Με το απλό μου όμως το μυαλό, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα….


Επιστροφή στα οδοφράγματα;Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα απορήσουν για τις γενικευμένες εξεγέρσεις πολιτών στην εποχή μας.
Έχοντας όμως την εκ των υστέρων γνώση, δεν θα δυσκολευτούν στην ερμηνεία τους, όπως εμείς, που προβληματιζόμαστε από τους ξεσηκωμούς εξαιτίας της αύξησης των εισιτηρίων στα λεωφορεία της Βραζιλίας, ή την κοπή κάποιων δένδρων στη Τουρκία.Επιφανειακά, οι διαμαρτυρίες εναντίον του απολυταρχισμού του Τούρκου πρωθυπουργού δεν έχουν και πολλά κοινά σημεία με αυτές στην Ινδία, ή την «επανάσταση» της πλατείας Ταχρίρ εναντίον του Μοχάμεντ Μόρσι.


Έλληνες πιλότοι: Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά.Τις εποχές των παχέων αγελάδων, και πιο πριν ακόμη, στην Ελλάδα είχαμε την παντοκρατορία της Ολυμπιακής.
Τον εθνικό μας αερομεταφορέα δηλαδή.
Το «διαμάντι του στέμματος» του τουρισμού!
Ταρατατζούμ….Η οποία Ολυμπιακή μας κόστιζε τα μαλλιοκέφαλά μας.
Σε κάποια μάλιστα φάση, αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει ότι καθημερινά έβαζε το κράτος μέσα ως και $200.000.
Παρόλα αυτά, δεν την άγγιζε κανείς, κυρίως διότι αποτελούσε δεξαμενή ικανοποίησης και βολέματος κάθε είδους ρουσφετιού, αφού εκεί ήταν που έβρισκε δουλειά (με ένα απλό τηλεφώνημα) η κουμπάρα ή ακόμη και η ερωμένη του κάθε κυβερνητικού και κομματικού παραγοντίσκου.
Κι ας ήταν ξύλο απελέκητο.
Χώρια οι δωρεάν μετακινήσεις  κυβερνητικών και μη παραγόντων και ψηφοφόρων, τον λογαριασμό των οποίων πλήρωνε όπως πάντα ο φορολογούμενος.Σκύλος μόνος στο σπίτι…Για όσους αγαπάνε πραγματικά τα σκυλάκια τους, και θέλουν να τα προσφέρουν το κάτι παραπάνω, ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός DirectTV έχει την λύση!Τον επόμενο μήνα ξεκινάει ένα κανάλι, αφιερωμένο στους σκύλους….
Όπως ήδη υπάρχουν αρκετά, αφιερωμένα στα μικρά παιδιά.


Κι όμως γίνεται!Ο κοινός νους εντελώς στα αζήτητα.
Το φυσιολογικό, η ευθεία γραμμή, το ουσιαστικό, το απλό.
Όλα αυτά θεωρούνται αφύσικα, εξωπραγματικά, ακατανόητα, εξωφρενικά και εχθρικά.
Όλοι σχεδόν μετά μανίας ασελγούμε παρά φύση και συστηματικά στην κοινή λογική. Παραδείγματα άφθονα και καθημερινά:Γίνεται να έχεις παραδοθεί, οικειοθελώς, όμηρος και αιχμάλωτος του Μνημονίου και την ίδια στιγμή να παριστάνεις τον αυτόνομο, τον ελεύθερο και τον ανεξάρτητο;
Όχι, δεν γίνεται!
In Greece γίνεται!

Μια καυτή συμβουλή για παίκτες!Όποιος συνεχίζει να διαθέτει χρήματα εν μέσω κρίσης, και παραμένει «παίκτης» ψάχνοντας για «καυτές» κεδροφόρες  μετοχές να αγοράσει, ο Ορθογράφος του δίνει μια καίρια συμβουλή:
Ένας από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας είναι αυτός των προϊόντων ακράτειας, ειδικά στην Ιαπωνία!


Ένας (κυριολεκτικά) μακάκας οδηγός.Η επιχείρηση αστικών συγκοινωνιών της New Jersey απέλυσε έναν από τους οδηγούς λεωφορείων της, διότι …. συνελήφθη αυνανιζόμενος εν ώρα υπηρεσίας!Ένας από τους αηδιασμένους επιβάτες είχε την ψυχραιμία να καταγράψει με την βιντεοκάμερά του τον ερωτύλο οδηγό, την ώρα που αυνανίζονταν, ενώ παράλληλα οδηγούσε!