17.6.14

50 ways to leave your lover...

Camilla



Ο Αλέξης υποδύεται τον Ανδρέα (ως κακέκτυπο).



Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε μεγάλος ηγέτης, αναμφισβήτητα.
Πιο πολύ, κατά την άποψή μου, γιατί υπήρξε μεγάλος δημεγέρτης.
Σε κρίσιμες ιστορικές, μεταβατικές, περιόδους της χώρας, προσέφερε οράματα, υπαρξιακά, στο έθνος και γι’ αυτό οι πολίτες ταυτίστηκαν, τον λάτρεψαν.
Και γι’ αυτό οι πολίτες, λειτουργώντας συνενοχικά, δεν του χρέωσαν διαχρονικές παραμυθίες -δεν θα πω μύθους- θα αναφέρω χαρακτηριστικά τα δρομολόγια των αμερικάνικων βάσεων που έφευγαν για να μείνουν ή το σκληρό παιχνίδι με την τότε ΕΟΚ και την ταύτισή της ανιστόρητα με το ΝΑΤΟ.



Οι πολίτες άκουγαν αυτό που ήθελαν να ακούσουν από τον ηγέτη τους.
Κι αν κάτι θαυμαστό υπήρξε, ήταν πως η πλειοψηφία των πολιτών συμμετείχε σ’ αυτήν την «παράσταση» εκ του ασφαλούς, αφού είχαν ελέγξει ότι ο ηγέτης τους γνώριζε καλά τα όρια του παιχνιδιού και δεν θα τους έριχνε στα βράχια.
Παιχνίδι και σχέση που, πέρα από πολιτική –ιδεολογική, έφτανε στα ψυχαναλυτικά όρια, αφού ο πατερναλισμός ήταν το βασικό χαρακτηριστικό στις σχέσεις Παπανδρέου-πολιτών.
Αντίστοιχη και η σχέση με τον γέροντα Καραμανλή, αλλά μένω στην Κεντροαριστερά κι έχω το λόγο μου…



Η ιστορία της σβάστικας…



Η ιστορία της σβάστικας, η οποία από ιερό σύμβολο κατέληξε να ταυτιστεί με τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και τον όλεθρο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.




Η σβάστικα είναι ένα σύμβολο που έχει ταυτιστεί με την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας, το ναζισμό και με έναν από τους πιο μισητούς αρχηγούς, τον Χίτλερ. Όμως, ο αποκαλούμενος φύρερ δεν ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τη σβάστικα ως σύμβολο…

Ο μάγκας που θα ήθελες να πατήσει το τρένο…



Και ξαφνικά, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος πάλι στο προσκήνιο.
Πάνω που τον είχες ξεχάσει και καμιά επιθυμία δεν είχες να τον ξαναδείς, τον φέρνει ξανά μπροστά σου ένας ανασχηματισμός που αντιγράφει το νόμο του Μέρφι.




Ανοίγεις λοιπόν τηλεόραση και τον ακούς να λέει ως νέος υφυπουργός Ανάπτυξης: «στόχος να μειώσουμε τις τιμές σε βασικά αγαθά, όπως ψωμί, γάλα, λάδι, απορρυπαντικά, babylino».
Τόσους μήνες συζητούσαν για το γάλα χωρίς αποτέλεσμα, τώρα όμως με τον Γιακουμάτο θα διορθωθεί.