25.1.14

Keep on Running...

Cat Power!Ραντεβού στα… μεσημεριανάδικα!«Μπορούμε να έχουμε μια νέα «17 Νοέμβρη»;
Έχει το κουράγιο και το know how ο Χριστόδουλος Ξηρός να στήσει από την αρχή την οργάνωση;
Το δικαιούται;Γιατί με τον τρόπο τους, τον κακιώνουν Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας;
Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά σε λίγο, με τους τρεις πρωταγωνιστές ζωντανά….

Από την Αργεντινή η πρώτη μεγάλη επένδυση;Στο στόχαστρο του Αργεντίνου δισεκατομμυριούχου Εντουάρντο Γιουρνεκιάν μπαίνουν όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.
Γιατί η εταιρία Corporate America θέλει να εκμεταλλευτεί τις "ευκαιρίες" που γεννά η κρίση;
Η εταιρεία συμμετοχών Corp. America του Αργεντινού δισεκατομμυριούχου Εντουάρντο Γιουρνεκιάν προτίθεται να καταθέσει προσφορές για το σύνολο των ελληνικών αεροδρομίων, στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής τους, καθώς ο όμιλός του επιδιώκει να επεκταθεί στη Νότια Ευρώπη και να επωφεληθεί από τη μείωση των τιμών μετά την κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.Οι ζηλωτές της μίζας.Μέχρι προχθές τα ονόματά τους μας ήταν άγνωστα.
Υποθέτω ότι αύριο μεθαύριο θα τους έχουμε ξεχάσει.
Είναι μια ολόκληρη φυλή από ανθρώπους που εδώ και μήνες εισβάλλουν κάθε βράδυ στο καθιστικό μας.Αφήνουν γύρω τους να λάμψει η αύρα των εκατομμυρίων.
Δεκαπέντε εδώ, τριάντα παρακάτω, σαράντα πέντε το άθροισμα, και άλλα πεντακόσια που ακόμη τα ψάχνουν.
Ακίνητη περιουσία, διαμερίσματα στο Λονδίνο, ύφος ευυπόληπτο, μια προθυμία για να λάμψει η αλήθεια, η μόνιμη επωδός που σκοτώνει…


Μα που είναι το κράτος;… φωνάζουν οι φοροφυγάδες!

Αυτό το πράγμα που βλέπουμε στην Ελλάδα, δεν νομίζω να συμβαίνει σε κανένα άλλο συντεταγμένο κράτος του κόσμου, εκτός ίσως σε καμιά λατινοαμερικανική μπανανία προηγουμένων δεκαετιών ή στην υποσαχάρια Αφρική.Λένε ότι φταίει η πολύχρονη τουρκοκρατία, όπου το να μη πληρώνεις φόρους, θεωρούταν εθνική πράξη αντίστασης.
Αμφιβάλλω, αλλά τέλος πάντων.
Σήμερα όμως;
Σήμερα η φοροδιαφυγή θεωρείται μαγκιά.
Κάτι πολύ πιο ισχυρό από οποιαδήποτε εθνική πράξη αντίστασης και μη…


Άκαπνος για ένα ευρώ…Το 2009 ήταν μια χρονιά σταθμός για τα δεδομένα της Ελλάδας όσον αφορά στην επικείμενη απαγόρευση καπνίσματος από την 1η Ιουλίου 2009.
Μια νέα εποχή φανταζόμασταν πως ανέτειλε τότε στην ελληνική επικράτεια: η εποχή της καπναπαγόρευσης.Με αφορμή την (πιθανή) αλλαγή στις ζωές καπνιστών και μη εντός Ελλάδας, καταγράφω ένα σχετικό περιστατικό που με παραξένεψε κατά τη διάρκεια επίσκεψής μου στο εξωτερικό, λίγους μήνες πριν την εφαρμογή (;) του νόμου στη χώρα μας.

Οι τσιφλικάδες φαρμακοποιοί…Μέτωπα παντού καλείται να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός, αλλά είναι αν μη τι άλλο ανόητο να πρέπει να αντιμετωπίζει και τις υπουργικές έριδες.
Δε φτάνει η κόντρα Αθανασίου – Δένδια για την τρομοκρατία τώρα έχουμε και διαμάχες δύο υπουργών με τον Κ. Χατζηδάκη.Την αρχή έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δεν θέλει την απελευθέρωση της πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ.
Ο λόγος φυσικά είναι ότι αντιδρούν οι φαρμακοποιοί που θα χάσουν τα πελατάκια τους και θα πάνε σε άλλους χώρους πώλησης, είτε είναι σούπερ μάρκετ είτε περίπτερα.